Jump to content

Moto Zajednica

Voznja kradenog motora - posledice?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 316 postova

Trazio sam, ali nikako nisam mogao da nadjem, koje su posledice po vlasnika kradenog motora kada ga saobracajna policija zaustavi i ustanovi da da motor nije legalan, odnosno da je ukraden negde u inostranstvu?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Pre par meseci je bila tuzna prica necija... Covek kupio motor i kada je posle par meseci hteo da registruje ispostavilo se da je trazen u Austriji... Da su ga zaustavili u inostranstvu, oduzeli bi mu motor a on bi zaglavio zatvor... Posto je stanje utvrdjeno ovde, cini mi se da je izdat nalog za konfiskovanje ali da njega ne gone

• Drug član, 1260 postova

Postoji nekoliko stvari za koje mogu da te terete, a to zavisi sta imas od papira i da li mozes da dokazes da si postupao nesvjestan da si u posjedu ukradene stvari.

U nasem zakonu postoji pojam, nesto kao, savjesnog kupca. To znaci da si kupio motor za koji si imao razloga da vjerujes da je prodavac vlasnik, napravio si ugovor, utvrdio da se brojevi na vozilu slazu sa papirima, ...

Ukoliko imas sve papire moze i da ne bude nista - samo ti oduzmu motor

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

ovo su posledice ako ga uhvati policija ili prilikom registracije... ukoliko ga uhvati vlasnik motora mislim da je premija da se izvuče sa lakšim telesnim povredama  ;D ;D ;D

• Drug član, 1260 postova

Postoji nekoliko stvari za koje mogu da te terete, a to zavisi sta imas od papira i da li mozes da dokazes da si postupao nesvjestan da si u posjedu ukradene stvari.

U nasem zakonu postoji pojam, nesto kao, savjesnog kupca. To znaci da si kupio motor za koji si imao razloga da vjerujes da je prodavac vlasnik, napravio si ugovor, utvrdio da se brojevi na vozilu slazu sa papirima, ...

Ukoliko imas sve papire moze i da ne bude nista - samo ti oduzmu motor

Zaboravio sam: ukoliko ti nemas nikakve papire, ukoliko se papiri ne slazu sa brojevima koji su na vozilu, ... odgovaras krivicno.

Drzanje ukradene stvari, falsifikovanje sluzbene isprave, ....

Nakon reforme pravosudja su postali mnogo nervozni tako da racunaj na zatvorsku kaznu

• Braveheart, 707 postova
  • Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150.

na taj fazon sam ostao bez dvoje kola... prvi nam uvalio prijatelj onako svetski... ostali bez kola pare nismo povratili... i prosle god ostanemo bez drugih kola golf 4 kupili preko halo oglasa lik se kunuo kad op ode i taj... sudili se sa njim godinu ipo dana jedva povratli pare nekako... a kad bi mi se desilo to sa motorom mislim da bih se ubio odmah ...  :'(  a znam ljude koje voze kradene i ponose se sa tim kao oni su pametni ...

• Svrati ponekad, 316 postova

Veoma ruzno iskustvo. Stekao sam utisak da ljudi koji su mi odgovorili na pitanj (hvala im na tome) misle da je  motor koji vozim ukraden - moj motor je savrseno regularan, vec sam pitanje postavio, bas zbog tih koji se hvale i prave pametni, koje su posledice kad im motori budu uzeti na proveru.

• Svrati ponekad, 423 postova

A sta za one nepametne koji su uzeli motor verovajuci da je legalan imaju sve papire brojevi ok....Ostane bez motora cudi me da zakonom ne moze da povrati svoj novac...?Da li se goni taj sto je prodao motor???

• Zainteresovan, 571 postova
  • Motocikl: Ducati Streetfighter

Veoma ruzno iskustvo. Stekao sam utisak da ljudi koji su mi odgovorili na pitanj (hvala im na tome) misle da je  motor koji vozim ukraden - moj motor je savrseno regularan, vec sam pitanje postavio, bas zbog tih koji se hvale i prave pametni, koje su posledice kad im motori budu uzeti na proveru.

Xaxaxa kako je tebi dobro  :D :D :D

• Svrati ponekad, 450 postova
  • Motocikl: otisao...

A sta za one nepametne koji su uzeli motor verovajuci da je legalan imaju sve papire brojevi ok....Ostane bez motora cudi me da zakonom ne moze da povrati svoj novac...?Da li se goni taj sto je prodao motor???

e a stvarno je to jako glupo, ti das normalno novac a oni dodju i samo ti pokupe motor. malo je bezveze, jer gde je tu onda zastita kupca?

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja