Jump to content

Moto Zajednica

Moto sport vesti za sezonu 2010

Recommended Posts

• Drug član, 3618 postova

GPone je imao dugacak Skype intervju sa Luciom Cecchinellom koji je podeljen u tri dela. Sva tri videa su na italijanskom ali je GPone otkrio sta svaki deo sadrzi. Prvi deo se tice prelaznog perioda koji je ove sezone poceo prilicno rano. Sudeci po Cecchinellu "Honda je dobro uradila sto je ovako rano pocela da radi na tim stvarima. Cinjenica je da Stonerovi rezultati nisu bili sjajni do sada i to bi mogao da bude faktor pri njegovoj odluci."

Znamo da je Cecchinellov LCR prvi presao na Ohlins i on nam otkriva kako je pomogao HRC tehnicarima pri njegovoj adaptaciji i geometriji na RC212V masini.

U drugom delu je bilo reci o tome da li ce sadasnji RC212V 'lezati' Stoneru, koji je vec imao iskustva sa Hondom u LCR timu (naravno na drugoj masini, u pitanju je RC211V), Luciov odgovor je glasio: "Da, mislim da hoce."

Treci deo je bio rezervisan za Moto2 i Eco Style projekat.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Spanski Motociclismo objavljuje da ce Motorland Aragon uci u World Superbike kalendar kao stalna pista. Ovo ne znaci da cemo imati dve runde u Spaniji, vec ce Motorland Aragon uci umesto Ricardo Tormo piste. Aragon bi trebao da potpise ugovor koji bi trajao od 2011 do 2013.

yMiSv_3809.jpg

MCN objavljuje da Suzukijevi piloti Loris Capirossi i Alvaro Bautista nece u Le Mansu koristiti novu sasiju koju su testirali u Jerezu. Problem je, kako se pise stabilnost pri izlasku iz krivine.

vAEf8_bautistacapirossi.jpg

GPone nam otkriva da u vrhu Fiat Yamaha tima postoje dva razlicita misljenja o tome ko bi trebao da ode, a ko da ostane od pilota u ovom timu. Za ovo pitanje su zaduzena dva coveka Masao Fursawa i Lin Jarvis. Furusawa je vec bio izjavio da bi njegov prvi izbor sigurno bio Valentino Rossi (GPone je ponovio da se on na kraju sezone povlaci), dok je Lin Jarvis otvoreniji buducnosti i zeleo bih da ako je moguce zadrzi obojicu.

1JeTL_screenhunter01may191202.jpg

GPone izvlaci zakljucak da posto se Furusawa direktno i bez oklevanja izjasnio, a Lin Jarvis nije - to bi trebalo da znaci da bi Jarvis pre zadrzao Jorge Lorenza. Ako je tako, imamo sukob misljenja sto uopste nije nimalo cudno i neka neuobicajena situacija u ali ono sto je cudno u celoj prici je da se Masao Furusawa na kraju sezone povlaci. Zasto bi Lin Jarvis (ako uopste ima drugacije misljenje) prihvatio odluku Furusawe ili se sa njom slozio kada se Japanac na kraju sezone povlaci? Cudno zar ne?

U svakom slucaju ne pitaju se za sve mendzeri i piloti imaju sta da kazu i da odluce.

tLnIi_screenhunter02may191202.jpg

Filippo Preziosi je rekao MCN-u da ce uciniti sve da se Troy Bayliss smesti sto bolje ukoliko odluci da se vrati odnosno ako se postigne dogovor da Australijanac vozi za Ducati sledece sezone.

Rekao je "Moj stav je isti kao i u 2008. U to vreme smo bili ubedjeni da Troy moze ponovo osvojiti titulu, ali njegova odluka nije bila u vezi sa tehnickom i ekonomskom stranom, to je bila njegova licna i porodicna odluka.

"Nismo ga terali da pokusa i ubedjivali ga da ostane i necemo to ni sada raditi. Naravno da smo i vise nego povezani sa Troyem i bili bi smo sretni da nam se vrati."

MkBlg_troybayliss.jpg

• Zainteresovan, 589 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650

Nesto mi ova sva prasina oko povratka Baylistica mirise na otkaz indisponiranom Hagi i ne bi me cudilo da do toga dodje u sred sezone

Ne verujem da je Haga ugrozen, on je odlican vozac, a kakve probleme ima fabricki Ducati, to samo oni znaju. A iskreno vise volim da gledam mladje vozace zato sto voze mnogo "ludje" nego ove povratnike i vozace pred kraj karijere.

Nesto mi ova sva prasina oko povratka Baylistica mirise na otkaz indisponiranom Hagi i ne bi me cudilo da do toga dodje u sred sezone

Ne verujem da je Haga ugrozen, on je odlican vozac, a kakve probleme ima fabricki Ducati, to samo oni znaju. A iskreno vise volim da gledam mladje vozace zato sto voze mnogo "ludje" nego ove povratnike i vozace pred kraj karijere.

Mislim da Michel Fabrizio odlazi u BMW na kraju sezone (zbog toga sto mu je Davide Tardozzi menadzer), a u Ducatiju ostaju Haga i Bayliss.

• Integrisan, 13050 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Misliš nećemo imati 4 trke u Španiji nego 3?

Mislim na World Superbike, a ne na MotoGP.

:-X

• Svrati ponekad, 193 postova

A iskreno vise volim da gledam mladje vozace zato sto voze mnogo "ludje" nego ove povratnike i vozace pred kraj karijere.

Sto se tice Bayliss-a, na to mislim da ne moramo brinuti..svi znamo njegov stil i nacin voznje...ako ko od starijih vozaca, moze da odgovori navali mladjih (ludjih) to je sigurno Bayliss  :)

• Svrati ponekad, 293 postova

Zvanicni MotoGP sajt nas obavestava da ce Cardion AB Moto2 tim sa njihovim pilotom Karel Abrahamom preci sa RSV sasije na FTR.

Ostade RSV bez i jednog predstavnika :)

GQ5EB_screenhunter03may201903.jpg

Crash prenosi da je Toni Elias pobedom u Jerezu postao jedan od retkih vozaca koji ima pobede u razlicitim kategorijama GP trkanja. Elias sada ima pobede u 125,250, Moto2 i MotoGP kategorijama.

Evo liste pilota kojima se sada pridruzio Toni Elias:

Valentino Rossi (125cc, 250cc, 500cc, MotoGP)

Loris Capirossi (125cc, 250cc, 500cc, MotoGP)

Chas Mortimer (125cc, 250cc, 350cc, 500cc)

Phil Read (125cc, 250cc, 350cc, 500cc)

Jim Redman (125cc, 250cc, 350cc, 500cc)

Mike Hailwood (125cc, 250cc, 350cc, 500cc)

Toni Elias (125cc, 250cc, Moto2, MotoGP)

Crash prenosi da je Fiat Yamaha tim objavio da je postigao dogovor o sponzorstvu sa L'Oreal Italia S.p.A, da reklamira njihov brand Fructis Garnier. Ovaj brand proizvodi preparate za negu kose koji se prodaju sirom sveta. Ovaj logo cemo moci da vidimo da kombinezonima pilota, kamionima tima i pit boxu.

DgVqv_screenhunter04may201903.jpg

Crash prenosi da ce Brigestone po prvi put u ovoj sezoni za vreme Francuskog GP-a isporuciti asimetricne zadnje slick pneumatike. Bridgestone se na ovaj potez odlucio kao odgovor na molbe pilota da zadnji pneumatik nije imao dovoljnu trajnost. Znamo da Le Mans ima 13 krivina od koji je cak 9 desnih i jasno je da je ovaj potez napravljen da bi se povecala trajnost. Asimetricni ce biti pneumatici tvrde smese dok ce meksa opcija biti ista kao i na Jerezu.

pBKYe_screenhunter05may201904.jpg

Sef Xerox Ducati tima Ernesto Marinelli je rekao za MCN da gubitak kilograma na sa 168 na 165kg 1198 uopste nece biti problem za njih. To ce postici tako sto ce smanjiti kolicinu goriva u rezervoaru (do sada su uvek imali nesto vise goriva u masini nego sto im je trebalo da zavrse trku zbog pravila o tezini masine) i koristice laksi akumulator koji je nadogradjena verzija onog koji se nalazio u 999 masini. On tezi nesto manje od 700gr.

ZI1Hg_marinelli.jpg

MCN prenosi da je Jorge Lorenzo rekao da mu je Yamaha prva opcija.

Lorenzo je rekao: "Moja osecanja prema timu su dobra bas kao i prosle godine. Atmosfera je fantasticna i motor je i vise nego konkurentan.

"Oni rade na tome da bude jos konkurentniji i moja prva opcija je uvek Yamaha. Ali, moramo da vidimo sta ce se desiti.

"Yamaha mi je dala sansu da budem sluzbeni vozac kada nisam ni bio ni svetski prvak u 250-icama".

ELCw8_lorenzoa.jpg

• Svrati ponekad, 193 postova

Ne znam da li ce se Lorenzu ostvariti zelja, s'obzirom da citamo raniju vest da je Yamaha potpisala sponzorski ugovor sa italijanskim Lorealom..A ne verujem da bi to uradili, a da se pre toga nisu raspitali oko statusa Rossi-a za naredni period.

• Svrati ponekad, 293 postova

Ne znam da li ce se Lorenzu ostvariti zelja, s'obzirom da citamo raniju vest da je Yamaha potpisala sponzorski ugovor sa italijanskim Lorealom..A ne verujem da bi to uradili, a da se pre toga nisu raspitali oko statusa Rossi-a za naredni period.

Po mojoj proceni, ostaju obojica. Obojica su izrazili zelju da ostanu u Yamahi, Yamahini menadzeri izrazili zelju da ostanu obojica. Sve kockice su se poklopile, i mislim da ce tim nastaviti saradnju ;)

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Upravo tako, ja ne bih isključio tu mogućnost. Ako Rossi ponovo bude šampion, vrlo verovatno da će ostati obojica, jedino ako Lorenzo bude šampion, onda se može dogoditi da Rossi ode. A Rossi će biti šampion ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja