Jump to content

Moto Zajednica

Enduro ili R od 125cc

Recommended Posts

• U prolazu, 38 postova

Pozdrav, prodajem motor, kupujem nesto vece, od 125ccm, pa me zanima, posto vec dugo gledam, da li ima neki dobar Enduro ili R, a moze da prodje i neki Nacked od 125ccm... Po mogucstvu da je 4t posto sam imao iskustva sa 2t i nije bilo bas prijatno... Unapred hvala :)))

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Ako ti je ovo u potpisu godište onda bi trebao valja da imaš pravo da polažeš za nešto jače od 125ccm, jer nije ti ni prvi motor pa da moraš da učiš da voziš. I do koliko para pričamo?

Ako ćeš da me poslušaš, predložio bih ti da se strpiš otprilike još 6 mjeseci i onda se baciš u potragu za tim malo većim motorom, 250-500cc. Dok prodaš stari motor i nađeš nešto što ti se baš sviđa, dočekaćeš i polaganje i to vrjeme će brzo proći, možda i ušparaš još koji dinar.

Ako ti se baš žuri da imaš jači motor za ovu sezonu ovaj XT je dobar predlog, ali svaki 4T 125ccm motor će ti brzo dosadit tako da ćeš od novembra vjerovatno opet tražit jači motor

• Svrati ponekad, 258 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX10R

Razmisli dobro.Najbolje da sacekas do novembra.Ako sad budes uzeo 125cc,brzo ce ti dosaditi.A posle ga i treba prodati..ustekas jos koji dinar do novemba i obradujes sebe posteno za rodjendan  ;)

ma voleo bih i ja da uzmem nesto jace, ali moji imaju malo strah od tih jacih motora, pa mi ne daju jace... Zato bih sad uzeo tu 125icu a posle ako da bog prodam nju uzmem nesto jace...

Razumijem te u potpunosti. Prije samo 5godina imao sam problema da objasnim mom brižnom roditelju da tomos od 80ccm nije prejak za mene i morao sam da ga prodam, malo više od godinu dana kasnije kupio mi je skuter od 150ccm. Toliko o njegovom razumjevanju problematike, sa tomosa nisam nijednom pao a sa skutera smo padali svi redom. Današnje roditelje koji razmišljaju glavom, najviše brine da će djete da im se upiše u zadnje strane novina na nekom jakom motoru, problem sa nepoznavanjem moto industrije čini da svaki motor jači od APN-ca smatraju prejakim.

Možeš probat da im objasniš, kolika je razlika u snazi i brzini između, recimo Suzukija SV650 i GSXR 600 ili Yamahe XT660 i R6. Dva potpuno različita pojma vožnje al gledajući kubikažu ova dva prva u nečijem neobavještenom svjetu djeluju jačim.

A i zavisi od tvojih navika u vožnji, ako svojim ponašanjem nisi stekao njihovo povjerenje ja ti recimo nebih dao ni tih 50cc, možda ih to koči ako ne nosiš kacigu ili avetaš okolo čak i sa tim motorinom

Nazad na temu, ona Honda NSR je 2T, znači sve kao što si i navikao samo malo brže ide i malo više troši, može i da se skine blokada i onda će još brže da ide i još više da troši. Novo od Honde u ovoj klasi je CBR125 4T, dobar motorić ali u osnovi slab i ne nešto pretjerano interesantan. Od 4T trkalica imaš još i novu Yamahu 125R al ona ti je čini mi se van budžeta. Endura imaš isto interesantnih modela kao recimo onaj XT125 ili jedna od najboljih (i najtežih) 4T 125ccm mašina Honda Varadero 125.

Sve zavisi šta tražiš od motocikla, da bi mogli da ti preporučimo nešto moraćeš da nam preciziraš za šta tebi treba motor.

• U prolazu, 38 postova

Pazi, meni treba motor da stavim devojku nazad i da mogu da se vozim, sto po gradu sto sa strane... Imamo mi tu u komsiluku nekoliko lepih destinacija, ali sa mojim 50cc ne mogu da izadjem na autoput i ne mogu da dodjem dotle, a i ako krenem po nekim sporednim strah me da se ne pregreje... Hondu Varadero znam, nije los motor, svidja mi se... ali nigde nema ispod 2000 eura... Ja nekako volim R, ali su oni svi 2t... Pa su me na kraju odvratili, i onda sam gledao endurose i nasao tu hondu varadero, lep motorcic...

Evo dva komada, mislim da im ponudiš 1800 da bi bili zadovoljni

http://www.mojauto.rs/polovni-auto/453183

http://www.kupujemprodajem.com/Honda-Varadero-125-02-160882-oglas.htm

Bar na slikama djeluju uredu, neznam jedino zašto je ovaj plavi ovako šaren

Može da se zakači šta oćeš, samo treba napravit nosače, možda imaju i da se kupe al će bit skuplji nego motor

• Svrati ponekad, 482 postova
  • Motocikl: DR 650, CF MT 450

nemo se ljutite ali r modeli 125 su bzvz stvari mislim  izgledaju sve full dok nevidim onu tanku gumu jaoooo :) ako vec os r sto kazu ljudi r1 il nijedan posto predpostavljam da skuter nebi ja da sam na tvom mestu odma bih uzo yamahu trd 125 ili varadero 125 nema bolje od ta 2 po meni

• Integrisan, 13073 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Da ti ne stavljam buvu pod kapu ali ja bih kupio dvotaktni motor. I ovako i onako ćeš brzo

da ga menjaš a razlika je ogromna. Tvoje iskustvo sa 2t je sa 50 cm3 a 125 je nešto drugo.

Kad se skinu blokade to su pravi motori a ovi 125 4t... razmisli još malo, potrajaće zima još

koju nedelju.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja