Kanarinac 334 Napisano April 15, 2010 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: BG Motocikl: Suzana GSXR 750 K8 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam upucen,a ko preprskash polirani deo lakom, matirace. Nigde kod nas nisam uspeo da nadjem lak za polirane delove, a da se zadrzhi sjaj.Nalazio sam preko na inetrnetu, ali ne mozhe da se doturi ovde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4280 Napisano April 16, 2010 Ne silazi, 6619 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Lak ako je sjajni kao akrilni klarlak za metalik boje imaće sjaja koliko ga vešto naneseš i delimično utiče sama podloga ali ne toliko da bi ispeskirani deo bio mat. Ako postoji lak za obojene metale, to je onda sigurno rešenje, samo da ne bude za unutrašnju upotrebu i da ne trpi vodu. Aluminijum se relativno teško polira ne daje uvek pun sjsj, nekako uvek bude malo mat. Da napomenem, pri peskiranju postoje više vrsta granulata od čega zavisi finoća završne obrade ali mora da ima dodatno šmirglanje i poliranje. Ima negde na forumu čovek se bavi poliranjem i koliko sam video, felne izgledaju odlično. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano April 16, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje: U radnji su mi preporucili bezbojmi lak za obojene metale. Sta mislite o tome? Ili, ako nemogu sa time da se zastite polirani delovi da li je neko probao da isperskari aluminiumski deo i zastiti ga takvim ili slicnim lakom? kako bi to izgledalo? probaj pa ces videti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano April 16, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam upucen,a ko preprskash polirani deo lakom, matirace. Nigde kod nas nisam uspeo da nadjem lak za polirane delove, a da se zadrzhi sjaj.Nalazio sam preko na inetrnetu, ali ne mozhe da se doturi ovde. pa to i ja kazem ali ne isplati se kupovati i treba ti dobar majstor da ti odradi posao inace bacene pare uzalud Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano April 16, 2010 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan Lak ako je sjajni kao akrilni klarlak za metalik boje imaće sjaja koliko ga vešto naneseš i delimično utiče sama podloga ali ne toliko da bi ispeskirani deo bio mat. Ako postoji lak za obojene metale, to je onda sigurno rešenje, samo da ne bude za unutrašnju upotrebu i da ne trpi vodu. Aluminijum se relativno teško polira ne daje uvek pun sjsj, nekako uvek bude malo mat. Da napomenem, pri peskiranju postoje više vrsta granulata od čega zavisi finoća završne obrade ali mora da ima dodatno šmirglanje i poliranje. Ima negde na forumu čovek se bavi poliranjem i koliko sam video, felne izgledaju odlično. dodji da vidis kako se polira, svaki aluminijum mora da sija zavisi samo koliko si ga polirao i od kvaliteta pasti sa kojima radis jedino magnezijumski aluminijum malo manje sija od silicijumskog a inace za peskiranje aluminijumskih delova ,pripremljene za poliranje najbolji je stakleni pesak finije granulacije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4280 Napisano April 16, 2010 Ne silazi, 6619 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Sjajno ispolirano, nema šta. Pod teškim poliranjem aluminijuma mislio sam da ne može dati izgled ko hrom što bi mi želeli. Ono što sam gledao na forumu ranije, točkovi izgledaju boli glava, sad kako je u živo u poređenju sa hromom, ne znam, al svakako je ovako kako izgleda više nego savršeno. I normalno, treba zaštitita. Nisam znao za "stakleni pesak", znam samo da se uobičajeno koriste kvarcni i čak obični u nekoliko gradacija, uglavnom grubi i donekle srednji. Da, od majstorluka i strpljenja zavisi rezultat svakako. A što se tiče pasti, znam da ih ima mnogo a na kraju talk, jel tako? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...