aca-pn 6405 Napisano Februar 19, 2010 Enduraš, 6386 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam samo iscekivao ovaj dan, konacno dovoljno toplo i konacno se dovoljno snega otopilo da moze da se izvoza neka offroad deonica. Krecem oko 11h sa planom da se vozim ceo dan, bas sam se uzeleo voznje. Ipak, necu daleko nego obilazim offroad deonice po okolini. Krecem i dalje nemam plan gde cu tacno, idem pa gde me put navede. Odlazim na pumpu na kojoj uvek sipam gorivo, pa kad sam vec tu, ajde da nastavim do Karadjordjevog brda koje je tik uz Paracin, cak postaje i deo Paracina jer nekadasnje vikend naselje vise nije vikend, ljudi su se nastanili tu za stalno. Iza tog naselja pocinju njive i offroad zabava. Penjem se na brdo, a snega je sve vise, na samom kraju uspona ulecem u dubok smet i tu konacno stajem. Ispod smeta je potok od istopljenog snega, dubok bar 20-30 cm. Izbor tog puta mi je bila prva greska, motor je tako stao da niti sam mogao napred, niti nazad. Vukao ga, cimao i nista. Na kraju primenjujem moju tehniku za cupanje motora iz nezgodnih situacija - obaram motor na bok i vucem prvo prednji, pa zadnji tocak da izadje iz kanala. Posle 30 minuta od zaglavljivanja napredovao sam 3 metra, bitno je da sam izasao iz onog jezerca u kom je motor bio. Cizme naravno da su se pune vode, suvise su plitke za tako duboku vodu. Dobro sam se izmorio dok nisam izasao odatle, ali sad voznja konacno moze da pocne sve je puno vode, potocici istopljenog snega se slivaju sa svih strana, a povremeno naletim i na ovakva jezerca. Ovo je bilo duboko bar 50cm, cizme su mi ponovo pune vode kad su mi vec pune cizme, vise nisam zaobilazio nista, nego pravo kroz sredinu, ovo je bilo duboko skoro metar. Srecom, ispod je trava, pa gume dobro hvataju, mogu misliti kako bi se proveo da se zaglavim u metar dubokoj ledenoj vodi ;D Mislio sam da sam najgore prosao, ali prava muka tek sledi. Nalecem na njivu koja je toliko natopljena vodom da motor skoro trenutno tone u blato. Druga greska. Gde god nagazim cizme tonu takodje, dobro nisu ostale negde u blatu. E ovde je bila stvarno muka izvaditi motor. Niti hoce on sam, niti ja mogu da mu pomognem guranjem jer i sam tonem u blato. Odmaram od guranja i kurblanja jer me motor zeza, stalno se gasi, sreca samo sto odmah upali, 'ebala me pilot dizna i sto sam je cackao. U tom razmisljanju vidim na njivi strnjiku od kukuruza i padne mi na pamet da je poredjam pored motora kako bi moga da ga guram, a ne propadam u blato. Uradim tako i konacno uspevam da se iscupam iz njive. Vise mi i nije do voznje, svaki me misic boli od cimanja motora, a i na nogama mi je hladno, osecam ledenu vodu u cizmama. Da ne bi zaradio jos i prehladu pored upale misica, nalazim nekako put do kuce gde perem motor i sebe, ne zna se ko je bio blatnjaviji Tako se moja celodnevno planirana voznja pretvorila u 1,5 sat voznje i 1,5 sat cupanja motora iz snega i blata Ipak su tereni bili preteski za celodnevnu voznju, ali meni je i ovako puno srce:) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikri 3 Napisano Februar 19, 2010 Svrati ponekad, 113 postova Prijavi odgovor kao problematičan uf pa svaka cast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Februar 19, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Auuu jesi ga zaglibio dobro si se izvukao....sto sam ides na OFF?????? lakse dvojica cupaju kad si u muci... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zileivan 7 Napisano Februar 19, 2010 U prolazu, 66 postova Lokacija: Bg Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti je za utehu nisi bio jedini dva drugara i ja smo od 11-16h bili u njivama,toliko smo bili blatnjavi da mi je zao bilo da prljam mob da bi slikao ;D Al je bilo vrhunski Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1300 Napisano Februar 19, 2010 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan hehe kralju...vec vidim sledeci naslov u oglasima, jel ima neko cekrk za izvlacenje da ga napakujem na motor...Sad ozbiljno, pa sto sam na off road, lepse (a i lakse) je u drustvu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6405 Napisano Februar 19, 2010 Enduraš, 6386 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da je i lepse i lakse u drustvu, ne idem ja sam zato sto volim, nego u mojoj okolini nema zainteresovanih za ovakav vid zabave. Da vozim R-a, imao bih gomilu drustva za voznju, ovako moram sam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikri 3 Napisano Februar 19, 2010 Svrati ponekad, 113 postova Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da je i lepse i lakse u drustvu, ne idem ja sam zato sto volim, nego u mojoj okolini nema zainteresovanih za ovakav vid zabave. Da vozim R-a, imao bih gomilu drustva za voznju, ovako moram sam. dolazi za NS ekipe koliko hoces pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Februar 19, 2010 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan ali meni je i ovako puno srce:) .... ... vode. ;D ;D si luuuud bre, kud ces bre po ovom blatu i bljuzgavici sa cvetom u kosi. ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ledu77 46 Napisano Februar 19, 2010 Svrati ponekad, 199 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Africa RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast !! Nista nije nemoguce za ljude-lavove !! p.s. Da ti ne vezbas za DAKAR ?? :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
veve 180 Napisano Februar 19, 2010 Svrati ponekad, 371 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Afrika Prijavi odgovor kao problematičan e svaka ti cast za ovu voznju... ja ne bih kroz ovo nikada ni pomislio da prodjem...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suzanags 7 Napisano Februar 19, 2010 Dukags, 291 postova Lokacija: НОВИ САД Prijavi odgovor kao problematičan Dobro je da se nisi uprljao ;D ;D Hvala od nas koji smo danas presedeli u toplim i suvim kancelarijama i kaficima samo merkajuci sunce, ovako smo se i mi malo bar virtuelno provoyali yajdno sa tobom. Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Februar 19, 2010 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Na muci se poznaju junaci! Svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4773 Napisano Februar 19, 2010 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ceo dan samo o OFF-u za vikend razmisljam...Sad kad sam video ovo, mozda je jos uvek rano! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6405 Napisano Februar 19, 2010 Enduraš, 6386 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ti imas kros, bice ti lakse, ja prezeveh i ti ces sigurno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Februar 19, 2010 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Crni Aco ti ga vise nosio nego vozio , kako god bilo svaka cast !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kobra 152 Napisano Februar 19, 2010 Free rider, 814 postova Lokacija: Beograd/Borca Motocikl: 2014 BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Svaka sact, obozavam ovakve akcije !!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
majstor Pera 54 Napisano Februar 19, 2010 U prolazu, 94 postova Lokacija: Subotica Prijavi odgovor kao problematičan Uuu,jbte svaka cast junace.Pa tamo ni Niva ne bi prosla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ RIDER 8 Napisano Februar 20, 2010 Svrati ponekad, 238 postova Lokacija: Paracin Prijavi odgovor kao problematičan Luda voznja ;D svaka cast ps: ugradi pontone i cekrk na motoru ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Februar 20, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Vala svaka čast... mada sledeći put gledaj da imaš makar još jednog ;D ;D ;D vidim ja da su i Afrikanci krenuli u vežbanje ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Februar 20, 2010 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Aco prijatelju svaka cast za voznju ,biloje vrlo poucno ,mada plasim se pomalo za tebe imas veliku volju za off-om a vozis Hondu nekako mi se to ne slaze kuipi bre JAMAHU pa da te bog vidi,( eno tu SStruje za primer),nece biti situacije iz koje neces izaci.A da, ako ostajes sa Hondicim pod hitno u teretanu da krenes da nabacis misicnu masu trebace ti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobanfox 5602 Napisano Februar 20, 2010 Zainteresovan, 670 postova Lokacija: Nürnberg Motocikl: Honda Varadero XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan Aco manijače... lud si 100%, svaka čast, i hvala za slike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fruskogor@c 19 Napisano Februar 20, 2010 Svrati ponekad, 251 postova Prijavi odgovor kao problematičan TO je pravi off, bravo Aco! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Februar 20, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jbt, prehladio sam se dok sam ovo procitao. ;D Svaka cast na entuzijazmu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Februar 20, 2010 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Pogrešio si forum, druže, idući put idi na Poljoprivreda -> Obrađivanje zemlje -> Ostale mašine ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxMark 2 Napisano Februar 20, 2010 U prolazu, 35 postova Lokacija: NEGOTIN Motocikl: Kawasaki 636 Prijavi odgovor kao problematičan SVAKA CAST Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...