Jump to content

Moto Zajednica

Offroad sa dve greske

Recommended Posts

• Enduraš, 6386 postova
  • Motocikl: CRF300L

Koliko sam samo iscekivao ovaj dan, konacno dovoljno toplo i konacno se dovoljno snega otopilo da moze da se izvoza neka offroad deonica.

Krecem oko 11h sa planom da se vozim ceo dan, bas sam se uzeleo voznje. Ipak, necu daleko nego obilazim offroad deonice po okolini. Krecem i dalje nemam plan gde cu tacno, idem pa gde me put navede. Odlazim na pumpu na kojoj uvek sipam gorivo, pa kad sam vec tu, ajde da nastavim do Karadjordjevog brda koje je tik uz Paracin, cak postaje i deo Paracina jer nekadasnje vikend naselje vise nije vikend, ljudi su se nastanili tu za stalno. Iza tog naselja pocinju njive i offroad zabava.

Penjem se na brdo, a snega je sve vise, na samom kraju uspona ulecem u dubok smet i tu konacno stajem. Ispod smeta je potok od istopljenog snega, dubok bar 20-30 cm.

XZkMJ_img1450s.jpg

lkBRq_img1451k.jpg

Izbor tog puta mi je bila prva greska, motor je tako stao da niti sam mogao napred, niti nazad. Vukao ga, cimao i nista. Na kraju primenjujem moju tehniku za cupanje motora iz nezgodnih situacija - obaram motor na bok i vucem prvo prednji, pa zadnji tocak da izadje iz kanala. Posle 30 minuta od zaglavljivanja napredovao sam 3 metra, bitno je da sam izasao iz onog jezerca u kom je motor bio. Cizme naravno da su se pune vode, suvise su plitke za tako duboku vodu.

BCEkd_img1457pq.jpg

vCUd8_img1458u.jpg

Dobro sam se izmorio dok nisam izasao odatle, ali sad voznja konacno moze da pocne :)

yp6EW_img1460l.jpg

dhr0A_img1461t.jpg

sve je puno vode, potocici istopljenog snega se slivaju sa svih strana, a povremeno naletim i na ovakva jezerca. Ovo je bilo duboko bar 50cm, cizme su mi ponovo pune vode

7kEqr_img1462e.jpg

Fbgp7_img1464yw.jpg

kad su mi vec pune cizme, vise nisam zaobilazio nista, nego pravo kroz sredinu, ovo je bilo duboko skoro metar. Srecom, ispod je trava, pa gume dobro hvataju, mogu misliti kako bi se proveo da se zaglavim u metar dubokoj ledenoj vodi ;D

pBKuc_img1465z.jpg

33YIS_img1466d.jpg

Mislio sam da sam najgore prosao, ali prava muka tek sledi. Nalecem na njivu koja je toliko natopljena vodom da motor skoro trenutno tone u blato. Druga greska. Gde god nagazim cizme tonu takodje, dobro nisu ostale negde u blatu. E ovde je bila stvarno muka izvaditi motor. Niti hoce on sam, niti ja mogu da mu pomognem guranjem jer i sam tonem u blato.

4o1CS_img1467x.jpg

OM3G6_img1468l.jpg

BEDK3_img1469w.jpg

Odmaram od guranja i kurblanja jer me motor zeza, stalno se gasi, sreca samo sto odmah upali, 'ebala me pilot dizna i sto sam je cackao. U tom razmisljanju vidim na njivi strnjiku od kukuruza i padne mi na pamet da je poredjam pored motora kako bi moga da ga guram, a ne propadam u blato. Uradim tako i konacno uspevam da se iscupam iz njive.

Pudms_img1470t.jpg

DVlVn_img1471w.jpg

Vise mi i nije do voznje, svaki me misic boli od cimanja motora, a i na nogama mi je hladno, osecam ledenu vodu u cizmama. Da ne bi zaradio jos i prehladu pored upale misica, nalazim nekako put do kuce gde perem motor i sebe, ne zna se ko je bio blatnjaviji :) Tako se moja celodnevno planirana voznja pretvorila u 1,5 sat voznje i 1,5 sat cupanja motora iz snega i blata :) Ipak su tereni bili preteski za celodnevnu voznju, ali meni je i ovako puno srce:)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 66 postova

Ako ti je za utehu nisi bio jedini  dva drugara i ja smo od 11-16h bili u njivama,toliko smo bili blatnjavi da mi je zao bilo da prljam mob da bi slikao ;D

Al je bilo vrhunski

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

hehe kralju...vec vidim sledeci naslov u oglasima, jel ima neko cekrk za izvlacenje da ga napakujem na motor...Sad ozbiljno, pa sto sam na off road, lepse (a i lakse) je u drustvu

• Enduraš, 6386 postova
  • Motocikl: CRF300L

Naravno da je i lepse i lakse u drustvu, ne idem ja sam zato sto volim, nego u mojoj okolini nema zainteresovanih za ovakav vid zabave. Da vozim R-a, imao bih gomilu drustva za voznju, ovako moram sam.

• Svrati ponekad, 113 postova

Naravno da je i lepse i lakse u drustvu, ne idem ja sam zato sto volim, nego u mojoj okolini nema zainteresovanih za ovakav vid zabave. Da vozim R-a, imao bih gomilu drustva za voznju, ovako moram sam.

dolazi za NS ekipe koliko hoces pozz  8)

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

ali meni je i ovako puno srce:) ....

... vode.  ;D ;D

si luuuud bre, kud ces bre po ovom blatu i bljuzgavici sa cvetom u kosi.  ;D ;D

• Dukags, 291 postova

Dobro je da se nisi uprljao ;D ;D Hvala od nas koji smo danas presedeli u toplim i suvim kancelarijama i kaficima samo merkajuci sunce, ovako smo se i mi malo bar virtuelno provoyali yajdno sa tobom. Pozdrav!

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Vala svaka čast... mada sledeći put gledaj da imaš makar još jednog  ;D ;D ;D

vidim ja da su i Afrikanci krenuli u vežbanje  ;D ;D ;D

• Drug član, 1779 postova

Aco prijatelju svaka cast za voznju ,biloje vrlo poucno ,mada plasim se pomalo za tebe imas veliku volju za off-om a vozis Hondu nekako mi se to ne slaze kuipi bre JAMAHU pa da te bog vidi,( eno tu SStruje za primer),nece biti situacije iz koje neces izaci.A da, :P ako ostajes sa Hondicim pod hitno u teretanu da krenes da nabacis misicnu masu trebace ti. :P::):):D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja