Jump to content

Moto Zajednica

Varenje aluminiuma

Recommended Posts

• Drug član, 1022 postova
  • Motocikl: kawasaki

Na kraju je ipak moralo ovako i vise nikad nije imao problema.Bila je pukotina i sa unutrasnje strane sto se nije moglo videti nikako dok nije rasturio sve.Znaci da je ram prakticno bio na pola razdvojen i covek se cudio sto mu se motor uvija kad ga poteze.

posle ovakvog varenja motor vise nije siguran za voznju ,jedino za prodaju a posto se i ja bavim varenjem aluminijuma i ostalih metala ovakav posao ne bih prihvatio ni za kakve pare a isto tako i alufelne ne varim , zna se sta moze da se vari a sta mora da se kupi novo da je ram celican pa i imas neku sigurnost a aluminijum moze da pukne pored vara  ponovo ma kakav dobar majstor bio  , vama drugari svakak cast za ovakav poduhvat..............

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 100 postova
  • Motocikl: Kawasaki en 500,Sachs x road 125

Na kraju je ipak moralo ovako i vise nikad nije imao problema.Bila je pukotina i sa unutrasnje strane sto se nije moglo videti nikako dok nije rasturio sve.Znaci da je ram prakticno bio na pola razdvojen i covek se cudio sto mu se motor uvija kad ga poteze.

posle ovakvog varenja motor vise nije siguran za voznju ,jedino za prodaju a posto se i ja bavim varenjem aluminijuma i ostalih metala ovakav posao ne bih prihvatio ni za kakve pare a isto tako i alufelne ne varim , zna se sta moze da se vari a sta mora da se kupi novo da je ram celican pa i imas neku sigurnost a aluminijum moze da pukne pored vara  ponovo ma kakav dobar majstor bio  , vama drugari svakak cast za ovakav poduhvat..............

[/quote

Slazem se sa tobom da ovakav motor vise nije siguran,narocito zbog toga sto smo videli da je vec bio varen samo sa spoljne strane i jeste pukao pored vara.Medjutim vlasnik je bio toliko zapeo i kukao da smo pristali.A onda smo stavljali i ojacanja sa unutrasnje strane i jos par zafrkancija.I za felne se slazem,i njih ne radimo jer bi to bilo previse budzenja.

• Svrati ponekad, 100 postova
  • Motocikl: Kawasaki en 500,Sachs x road 125

Pozdrav druze.Interesuje me jer se moze zavariti spialter,mislim da je to .U pitanju je retrovizor od motora.Hvala.

[/quo  e]

Spialter je jako nezahvalan za varenje,ali iz dosadasnjeg iskustva svi retrovizori su bili od aluminijuma.Poslednji sto smo varili su bili od aprilije pegaso i honde cbr 600f.To nije problem.

• Hard Enduro, 1532 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

Evo kako sam privremeno zaustavio curenje ulja dok ne smislim sta cu dal da varim ili da menjam deklu :P

• Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

Ovo je jos alu folija sa nekom mrezicom i debela je bogami dosta.

Da zato ce biti dosta problema ako je budem menjao.

A ovo sa folijom je popustilo od toplote pa cu sad verovatno za vikend da probam sa tecnim metalom komsija automehanicar ima iskustva sa tim krpio je dosta bolokova motora pa cu kod njega da pokusam.

• U prolazu, 43 postova
  • Motocikl: YAMAHA XTZ 660 Tenere

ovaj se raspao bog te,negdje potegao ili je prosto zamor materijala!nesto je nategnuto mnogo,ali mnogo :o

• Svrati ponekad, 482 postova
  • Motocikl: DR 650, CF MT 450

mozete da mi prometine ugao rucke kocnice nznm kako da vam objasnim . . . ali probacu isecemo pri kraju na jednoj strani izturpijamo na ugao da smanjim udaljenost rucice od ruke i zavari se ? :)

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

mozete da mi prometine ugao rucke kocnice nznm kako da vam objasnim . . . ali probacu isecemo pri kraju na jednoj strani izturpijamo na ugao da smanjim udaljenost rucice od ruke i zavari se ? :)

Sto bi je seko,lepo zagrej rucicu(da ne pukne)i ispravi kako hoces.

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

ako je ruchica kochnice ja to ne bi seko nikad , bez kvachila ako ostanesh nije problem , ali ako sluchajno pukne prednja onda si u problemu , iskreno mala je shansa ali opet prevelika ako se bash meni desi na 240 kad stojadin odluchi da obidje peglicu na autoputu

• Svrati ponekad, 482 postova
  • Motocikl: DR 650, CF MT 450

Sto bi je seko,lepo zagrej rucicu(da ne pukne)i ispravi kako hoces.

jao nepitaj :( nema rucki vise za moj motor pa sam naso sto pase samo sto je 3 metra od volana :(((

Za ono sto je curelo zakrpio sam tecnim metalom i vise ne curi.

Za sad je problem resen.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja