Jump to content

Moto Zajednica

baterije umesto akumulatora

Recommended Posts

• Integrisan, 13048 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

Pa i ne znam al' im ne verujem ništa...ja njih ne volim uopšte i ništa njihovo...ne voli ih ni moja 'ćerkica jer sam joj rekao da oni jedu pse pa će i našeg švrću da smažu ako ga ufate...u Banji Koviljači su tri.četri puta otvarali radnju i propadali valjda više i neće pokušavati...kakve crne njihove baterije,daleko im lepa kuća,da smo bili pametni da ih nikad i ne pustimo ovde,šire se kao kuga-oće li se ispunit' Tarabićevo proročanstvo o dominaciji žute rase?

Prave oni i ''kalašnjikov'' al' ni nalik našem  ;D

Jel se ti zajebavaš ili si stvarno rasista?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 729 postova
  • Motocikl: X8

Kvalitet proizvoda uvek zavisi od cene. Ako hoces da ulozis vise. proizvod je kvalitetniji.

Nije bitno odakle dolazi baterija ako su postovali propise o izradi istih.

Tema je o baterijama i accu...

Ja vidim samo jednu prednost accu u odnosu na Li polimer, a to je temp na kojoj mogu da se koriste. Za accu znam da moze na dosta niskim temp da radi, ali ne verujem da ce neko voziti motor na -15 kod nas. Gel accu sasvim lepo pokrivaju potrebe obicnih motora.

• Zainteresovan, 578 postova
  • Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500

... evo jedne informacije koja bi mogla da doda još koji tegić na "+" stranu vage:

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=190364864768&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

Ima toga još, samo nisam dovoljno izverziran da procenim šta valja (ne tvrdim ni da su ove idealne, ali su jeftine... ;D)

Ma evo dodaću neke podatke, jer se link posle nekog vremena gubi...

Posebno mi se sviđa deo gde kažu da oni leme baterije - samo trebaš da im javiš kako...:

Welding Service Provided:

We provide the cell welding service at $0.3/PC including the welding tabs.If you need this welding service,

4PCS New A123 2300mah Li-Ion 26650 Lifepo4 Battery Cell

36 USD do Srbije

You have to tell us which way you want to weld the cells first.

All the cells are 100% new, never being used.  Voltage is 3.3V and Capacity is above 2300mah.

100% New A123 3.3V 2300 Li-Ion ANR26650M1A Battery

Nominal Capacity:          2.3AH/PC

Nominal Voltage:            3.3V

Internal Impendence:        8 mΩ typical

Recommended Charge :      3A to 3.6V CCCV 45min

Recommended Fast Charge:  10A to 3.6V CCCV 15min

Max Continuous Discharge:  70A                                           

Max Peak Discharge:        120A

Cycle Life at 10C discharge:  1000+

Weight:                  70 grams

ANR26650M1: The ANR26650M1A is A123 Systems’ pioneering product, originally designed for a new class of power tools. Applicable to a wide variety of system designs and currently in mass production, the 26650 cell offers excellent price-performance.

Power: Over 3000 W/kg and 5800 W/L

Safety: Excellent abuse tolerance and environmentally friendly

Life: Excellent calendar life, 10 X cycle life vs. conventional lithium ion

Our batteries use a new type of cell construction based on a dual plate tubular design optimized to deliver very high power with high efficiency. This new design does not use crimp seals and instead opts for a more advanced “all laser welded” construction optimized for very low humidity penetration over the life of the battery as well as stronger, thicker dual plate headers.

p.s. - kako bi "recomended charge" moglo da se isprati na bajku..?

• Drug član, 1847 postova

Posebno mi se sviđa deo gde kažu da oni leme baterije - samo trebaš da im javiš kako...:

...............

Recommended Charge :      3A to 3.6V CCCV 45min

Recommended Fast Charge:   10A to 3.6V CCCV 15min

Max Continuous Discharge:   70A                                             

Max Peak Discharge:        120A

Cycle Life at 10C discharge:   1000+

...............

p.s. - kako bi "recomended charge" moglo da se isprati na bajku..?

trakice tj tabovi se ne leme, (weld je zavarivanje, ovde se misli na CD tačkasto svarivanje, lemljenjem bi oštetio element)

"recomended charge" je spominjana fora zašto "-" na vagu.

CCCV znači konstantnom strujom i konstantnim naponom i tu je priči kraj, bar za lako ubacivanje.

olovnjaka ubaciš i to je to a ovome moraš ograničiti struju punjenja pošto je alavo na istu, znači moraš imati redni element sa akumulatorom pa prema tome napon instalacije mora biti veći od baterijinog (za pad na stabilišućem elementu, zovi ga kako hoćeš).

• Svrati ponekad, 114 postova
  • Motocikl: Варадеро

Nisam čuo da neko koristi bateriju umesto akumulatora.

Lažem, negde sam pročitao da je čovek namontirao bateriju od vojnog RUP-a.

Ali nema informacije kako se pokazala i koliko je potrajala.

Sve ovo što pišete je teoretski a ja nemam vremena da eksperimentišem, više volim da se vozim.

Ko ima vremena nek proba pa ako se pokaže uspešno možda bacimo akumulator. ;D

Pozdrav i srećno ;D

Nisam čuo da neko koristi bateriju umesto akumulatora.

Lažem, negde sam pročitao da je čovek namontirao bateriju od vojnog RUP-a.

Ali nema informacije kako se pokazala i koliko je potrajala.

Sve ovo što pišete je teoretski a ja nemam vremena da eksperimentišem, više volim da se vozim.

Ko ima vremena nek proba pa ako se pokaže uspešno možda bacimo akumulator. ;D

Pozdrav i srećno ;D

Jesi li ti pogledao link iz prvog posta? Mislim, to je uslov da bi znao o čemu se radi.

• Zainteresovan, 729 postova
  • Motocikl: X8

Baterija od RUP-a nije napravljena za toliku snagu i ne verujem da je to potrajalo. Mada postoji onaj kanadski sistem sa rucicama i generatorom pa dok vrtis bateriej se pune... :)

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

ma da je to dobro i isplativo imali bi to i fabricki motori,,,kad im malo povecaju kapacitet,i kad ih naprave da mogu da se pune normalno na alternator...mozda...ih i ugrade fabricki.. :) :)

• Svrati ponekad, 114 postova
  • Motocikl: Варадеро
Jesi li ti pogledao link iz prvog posta? Mislim, to je uslov da bi znao o čemu se radi.

Pazi ovaj kolega iz lepe njihove možda je probao da upali motor sa ovim baterijama ali mislim da se nije nešto navozao.

Ne znam najbolje te njihove nazive za mesece ali mi se čini da je na kraju sezone nabudzio bat.

Da ne bude na leto ono "buš pukla" ;D

Kada kažem da neko vozi motor sa ovim sistemom mislim na korišćenje makar sezonu ili dve.

Nemam ništa protiv unapređenja ali ne bih da nosim aparat za gašenje požara i protiv požarno odelo sa sobom. ;D

Pozdrav

Pazi ovaj kolega iz lepe njihove možda je probao da upali motor sa ovim baterijama ali mislim da se nije nešto navozao.

Ne znam najbolje te njihove nazive za mesece ali mi se čini da je na kraju sezone nabudzio bat.

Da ne bude na leto ono "buš pukla" ;D

Kada kažem da neko vozi motor sa ovim sistemom mislim na korišćenje makar sezonu ili dve.

Nemam ništa protiv unapređenja ali ne bih da nosim aparat za gašenje požara i protiv požarno odelo sa sobom. ;D

Pozdrav

Nisam se precizno izrazio:

Evo nam  Hrvata dragovoljca pa ćemo da vidimo jel fercera i ako fercera koliko to traje. Tako reći, pokusni kunić.

• Drug član, 1137 postova

kad smo vec kod kilaze akumulatora jedno pitanje

dakle , akumulator radi na 12v, ali ih ima raznih velicina tj amper casova

ja sam izvadio iz upsa jedan mali akumulator sto ima 4.5ah

a u motoru mi stoji valjda 11ah koji je , jelda, vise nego duplo veci i tezi

jel njihova razlika iskljucivo KAPACITET akumulatora, tj,  ovaj veci razliak je jedino u tome sto moze duze da traje bez punjenja?

da li motor bi radio i sa malim akumulatorom?

• Zbunjen, 888 postova
  • Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500

Jedna od situacija u kojoj bi ja stavio ovaj battery pack umjesto akumulatora je na "ukrasnim" motorima, kao sto su razni custom motori.

Male dimenzije omogucavaju lakse sakrivanje i ljepsi vizuelni utisak, sto je u slucaju customa/choppera jako bitno :) . Ako uspijem naci elektroniku za punjenje ovih baterija, napravicu ovu zamjenu. Ionako sam predvidio za ovu sezonu dosta modifikacija na svom chopperu, pa bi izbacivanje akumulatora, kutije za akumulator i ukrasnih poklopaca dosta doprinijelo vizuelnom utisku.

• Zainteresovan, 570 postova
  • Motocikl: Ducati Streetfighter

Akumulator je jedan rezervoar struje.U tom rezervoaru mora da bude dovoljno struje da bi svi potrošači mogli da rade....zamisli ovako,staneš na raskrsnici da skreneš,uključen ti žmigavac,gori stop svetlo jer si prikočio,far uvek uključen a radi i mašina koja troši struju (bobina)...uzgred i svirneš pešaku koji pretrčava ulicu...u takvim situacijama alternator ne može da podmiri sve ove potrošače jer je ukupna potrošnja veća od snage alternatora,tada struja teče iz akumulatora i podmiruje potrošače...kad daš gas i kreneš,(povećao broj obrtaja) povećao si proizvodnju struje a smanjio potrošnju,ugasio si žmigavac i pustio kočnicu...tada se akumulator dopunjava ...

Mali akumulator nema dovoljan kapacitet da podmiruje potrošače u momentu kad ni alternator ne daje dovoljno struje,osim toga struja prilikom paljenja je vrlo visoka pa bi se  mali akumulator jako mučio da ''zavergla''  odnosno ne bi mogao ni da pokrene anlaser ....prema tome ne možeš staviti accu od 4,5 Ah na svoj motocikl kome treba 11 Ah...mogao bi da staviš najmanje 2 komada i da ih povežeš paralelno,to bi otprilike uspelo (ili još bolje 3 komada).

Sve to komplikuje situaciju na motociklu pa ti ne savetujem ...Razlika jeste samo u kapacitetu ali od ovoga zavisi koliko struje može da ''isporuči'' accu u nekom deliću sekunde kad se uključi anlaser ...

Svaka cast na trudu.. Odlican primer  ;) Mislim da je posle ovoga svako pitanje suvisno

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja