Jump to content

Moto Zajednica

Problem sa Dominatorom

Recommended Posts

• Zainteresovan, 830 postova
  • Motocikl: XTZ 660 Ténéré

Pre jedno mesec dana, vozao sam se po nekim njivama i livadama, i zahvaljujuci mojoj celavoj prednjoj gumi , kad sam se okretao, pri brzini od mozda 10km/h padnem, nista posebno. Tad se motor ugasio , i od tada ne uspevam da ga upalim. Jednostavno, nekad upali, radi par sekundi i onda se sam ugasi. Kad nece da pali, primecujem da se na obrtaju nista ne desava, kazaljka ni da se malo pomeri, sto znaci da nema varnice. Skidao sam i svecicu, nekad ima varnicu , nekad ne. CDI sam slao kod forumasa guja011, prelemio je kontakte, ali i dalje ne mogu da upalim motor.

Zna li neko  sta da pogledam, sta bi moglo biti, razmisljam da promenim kabel od svecice , mada sumnjam, kakve to veze ima sa padom.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Naravno da vergla samo nece da upali, a i kad upali ubrzo se ugasi.

Zadnji put kad sam gledao svecicu nije bilo varnice, tj. nekad je ima , to je u trenutcima kad upali i radi, posle je opet nema i tako u krug.

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Jesi siguran da nema varnice? Moze karburator da zaglavi zato sto je pao, zato sam ti rekao da ga kucnes nekim gumenim cekicem po loncetu.....nema razloga da izgubi struju zbog pada, znam napamet tu struju na Dominatoru, neverujem da je do toga....

Evo bas cu ujutro da cuknem malo po karburatoru, mozda proradi. Ali siguran sam da nije bilo varnice zadnji put kad sam gledao, ali pogledacu opet to je bilo pre koju nedelju.

Sutra radim, pa ako ne stignem , onda u nedelju sve isporbavam.

Ako nije do stuje, sto onda na obrtomeru, kazaljka stoji nepomicno kad nekad verglam, a bas tad nema sanse da upali? Inace se uvek malo pomera , ako me razumes.

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Razumem, nemogu se setiti jel on ima sajlu kao XL ili radi na struju...meni je na Suzukiju prestao da radi obrtomer i jos neka struja i promenio sam osigurac koji je crkao...ali ovo nije osigurac jer kako upali????

• Drug član, 3037 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Meni je glupost pravio stakleni osigurac. Na oko je dobro izgledao, ali je u stvari samo dodirivao ivicu. A moguce je i da se osigurac samo malo pomerio u lezistu...

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

na koju stranu si pao,,levu ili desnu,da ti nije sada prekinuta struja do cd i ja,to jest da ti nije napred u pr masci nastao neki prekid,,,kod dominatora hoce napred kod vrata volana da se prekine onaj snop kablova,,,,,a i hoce prilikom pada na stranu da se razglavi leziste cd i ja..samo je struja u pitanju,proveri osigurace takodje...

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

Osigurace sam sve izmenio, nisu.

Pao sam na desnu stranu, bas tamo gde je cdi.

zato te i pitam,,,,bas to se i desava,sto si sad rekao kod dominatora a bogme hoce i kod pegasa,nego blago meni ti polako u kontrolu spojeva kablova i konektora svud u krug..

redom ,i proveri on off dugme,to jest kablove do njega.. :)

Sredio sam par zica, izolirao ih, skratio kabel za svecicu na krajevima, i motor proradio. Racunam da je bilo do kabela za svecicu, nema druge.

Uh , sad sam se toliko nalozio sto mi motor radi da ne mogu docekati da se bar malo sneg otopi!  ;D ;D ;D

Jos jednom hvala guji011 sto mi je sredjivao cdi!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja