SpontanaDeskripcija 742 Napisano Februar 2, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Zanima me da li nam je potrebna medjunarodna dozvola za voznju van nasih granica Srbije ? Posto ne znam nista o ovome, a ovo me intresuje zato sto planiram ove godine da putujem i van nasih granica ( isao sam i pre u susedne zemlje ,ali nisam imao medjunarodnu)... ??? hvala unapred Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vitez_koja 30 Napisano Februar 3, 2010 Svrati ponekad, 348 postova Lokacija: Beograd Motocikl: bez Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da vazi godinu dana. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Februar 3, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da vazi godinu dana. znam da vazi godinu dana... Mene samo intresuje da li je potrebna za sve voznje van nasih granica ??? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Februar 3, 2010 Svrati ponekad, 418 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Za zadnjih 15god sam napunio 4 plava pasoša i 2 crvena pre toga, sa pečatima i vizama i bio sam po celoj evropi i zaustavljala me murija puno puta, čak sam i udes imao i niko nikad mi nije tražio "međunarodnu dozvolu"... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vitez_koja 30 Napisano Februar 3, 2010 Svrati ponekad, 348 postova Lokacija: Beograd Motocikl: bez Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da vazi godinu dana. znam da vazi godinu dana... Mene samo intresuje da li je potrebna za sve voznje van nasih granica ??? Pojasni ovo. ??? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Februar 3, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da vazi godinu dana. znam da vazi godinu dana... Mene samo intresuje da li je potrebna za sve voznje van nasih granica ??? Pojasni ovo. ??? Hteo sam da kazem da li je potrebna medjunarodna dozvola za svaki izlazak iz nase zemlje ili mozda imaju neke zemlje za koje nam ne treba medjunarodna dozvola... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Februar 3, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Za zadnjih 15god sam napunio 4 plava pasoša i 2 crvena pre toga, sa pečatima i vizama i bio sam po celoj evropi i zaustavljala me murija puno puta, čak sam i udes imao i niko nikad mi nije tražio "međunarodnu dozvolu"... E hvala ti puno na korisnom savetu... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Februar 3, 2010 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Super savet, seti se kada ti budu roknuli 500-600 evra da platis odmah u inostranstvu zbog voznje bez vazece dozvole. treba ti dve slike i nesto sitno para, bez cekanja u redu dobijas u bilo kom auto moto savezu i traje 3 godine, moj savet je da izvadis i budes sto vise mozes legalan u svemu da ne bi tvojom platom punili neciji budzet pozdrav Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neboisha 2 Napisano Februar 3, 2010 Svrati ponekad, 225 postova Lokacija: Beograd-Zvezdara-Miljakovac Prijavi odgovor kao problematičan Bilo je tema... Treba ti dve hiljade, dve slike i petnaestak minuta u AMSS-u. Vazi tri godine ili ako ti vozacka istice ranije onda do kad ti vazi vozacka. Ni meni je nisu trazili, ali je uvek imam za trenutak kada mi zatraze. Pozdrav, Nebojsa Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komsa 1831 Napisano Februar 3, 2010 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan To što nekome nisu tražili ne znači da ne treba. Za sada nije potrebno samo u BIH i CG, za sve ostale zemlje moraš da imaš ili plaćaš lepu "kaznicu" ako nemaš a zatraže. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marex86 1 Napisano Februar 3, 2010 U prolazu, 15 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam za vas, ali ja kad god sam isao u inostranstvo, trazili su mi medjunarodnu i to na granici (naravno ne racunam kad sam isao busom) Za Novu godinu, mi je madjar na granici trazio pasos, saobracajnu i medjunarodnu, za zeleni karton nije ni pitao. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Februar 3, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala vam ljudi Ja sam mislio da je ta medjunarodna dozvola dosta skuplja... Ali odlicno ovih dana moram izvaditi da ne bih imao prevelike troskove kad pocne sezona ;D ;D ;D Jos jednom hvala i pozdrav!!! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Februar 3, 2010 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Inace, medjunarodna traje tri godine sto je po meni jako glupo, pre neki dan sam otisao do AMSS i besplatno su mi dopisali A kategoriju! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1870 Napisano Februar 3, 2010 Drug član, 922 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan Inace, medjunarodna traje tri godine sto je po meni jako glupo, pre neki dan sam otisao do AMSS i besplatno su mi dopisali A kategoriju! Nisi morao da polazes? ;D ;D ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aky 254 Napisano Februar 3, 2010 Zainteresovan, 652 postova Lokacija: Zemun Motocikl: BMW K1300R, Yamaha X max 300 Prijavi odgovor kao problematičan Za BiH i Crnu goru sigurno ne treba medjunarodna! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neboisha 2 Napisano Februar 3, 2010 Svrati ponekad, 225 postova Lokacija: Beograd-Zvezdara-Miljakovac Prijavi odgovor kao problematičan Inace, medjunarodna traje tri godine sto je po meni jako glupo, pre neki dan sam otisao do AMSS i besplatno su mi dopisali A kategoriju! Meni su (pre dve godine) rekli da mora da se vadi nova dozvola ako se dodaje kategorija... Probacu za dve nedelje da dopisem C,D i E pa cu javiti kako sam prosao Pozdrav, Nebojsa Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Februar 3, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Za BiH i Crnu goru sigurno ne treba medjunarodna! Meni logika govori da ce u CG prvi da traze medjunarodnu Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Februar 3, 2010 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Za BiH i Crnu goru sigurno ne treba medjunarodna! I Hrvatsku! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aky 254 Napisano Februar 3, 2010 Zainteresovan, 652 postova Lokacija: Zemun Motocikl: BMW K1300R, Yamaha X max 300 Prijavi odgovor kao problematičan Stalno sam na relaciji CG, BiH, Srbija. Provereno je da netreba! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7948 Napisano Februar 3, 2010 Drug član, 2479 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan brate ako ti 1500 din mnogo da das... onda sta ce ti.. al bolje da imas. :-\ Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Februar 3, 2010 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan imam je vadi zbog grcke u koju sam otiso busom , u rumuniji nije mi nikad niko trazio vozacku dozvolu ni nasu ni medjunarodnu mada treba da se ima .e sad po meni ja vucem onu sto izvadih za grcku ali stvarni mi je niko nije trazio vozacku samo saobracajnu . nasa dozvola nemoze da se prevede u rumuniji nepriznaju je , mora da se ponovo polaze tako da ti je potrebna sigurno za celu evropsku uniju i bolje je imati . Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7948 Napisano Februar 4, 2010 Drug član, 2479 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan nasa dozvola nemoze da se prevede u rumuniji nepriznaju je , mora da se ponovo polaze tako da ti je potrebna sigurno za celu evropsku uniju i bolje je imati . cek cek cek.. oces da kazes da ti u evropskoj uniji (osim u Rumuniji) sa srpskom saobracajnom dozvolom + medjunarodnom saobracajnom dozvolom mozes voziti pod stranim tablicama?? -Ja kolko sam razumeo to je samo prevod nase dozvole za inostranstvo.. valjda.. Ne tice se to mene posto imam Rumunski i Srpski pasos, nego nije mi jasno.. ??? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Februar 4, 2010 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor Prijavi odgovor kao problematičan nasa dozvola nemoze da se prevede u rumuniji nepriznaju je , mora da se ponovo polaze tako da ti je potrebna sigurno za celu evropsku uniju i bolje je imati . cek cek cek.. oces da kazes da ti u evropskoj uniji (osim u Rumuniji) sa srpskom saobracajnom dozvolom + medjunarodnom saobracajnom dozvolom mozes voziti pod stranim tablicama?? -Ja kolko sam razumeo to je samo prevod nase dozvole za inostranstvo.. valjda.. Ne tice se to mene posto imam Rumunski i Srpski pasos, nego nije mi jasno.. ??? ne, cak ni rent a car, moras da imas medjunarodnu vozacku Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neboisha 2 Napisano Februar 4, 2010 Svrati ponekad, 225 postova Lokacija: Beograd-Zvezdara-Miljakovac Prijavi odgovor kao problematičan 1. Medjunarodna dozvola sluzi kao dokaz da u Srbiji imas polozen vozacki ispit odgovarajuce kategorije i da smes da upravljas motornim vozilima te kategorije. Medjunarodna se koristi jer je standardizovana, da se ne bi desavalo (kao sto se desavalo) da ljudi kod nas voze sa nemackom clanskom kartom iz biblioteke ;D, i policajac koji kontrolise ce se snaci na nekom od svetskih jezika koji su u medjunarodnoj. 2. U inostranstvu smes da upravljas bilo kojim vozilom za koji imas polozeno (rent-a-car, prijateljski...) sa nasom (medjunarodnom) dozvolom do 6 meseci (uglavnom). Ako negde boravis duze od 6 meseci onda moras da polazes po njihovom zakonu i da dobijes njihovu dozvolu. Pozdrav, Nebojsa Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3293 Napisano Februar 4, 2010 ЗЕЉКАМП, 1823 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam u AMSS izvadio medjunarodnu vozacku. Potrebne su 2 slike, vazeca vozacka dozvola, licna karta i 2000 dinara. Citava procedura traje oko 5 minuta. Dozvola traje 3 godine. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...