Jump to content

Moto Zajednica

Pomoc oko farbanja kofera!

Recommended Posts

• U prolazu, 55 postova

cime si skidao farbu i cime si naneo drugu boju?

generalno za farbanje plastike prvo treba da se nanese prajmer za plastiku pa tek onda boja

i naravno boja treba da se nanese pistoljem za farbanje ili eventualno sprej

vise tanjih slojeva uvek da bolji rezultat nego jedan deblji

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 28 postova

ja radim farbanje,tacnije moj brat..

moze da se ofarba sve zavisi kako zelis da li da bude glatko ili hrapavo stavlja se primer za plastiku i grung pa filer boja i onda lak preko..

40e farbanje kofera sa mojim materijalom i rukama...

• U prolazu, 58 postova
  • Motocikl: BMW F800 GS

Sve sto mi je bilo pod ruku!

Skinuo sam do same fabricke plastike,na nekim mestima je malo ostalo i to se sve vidi!

Svaka ogrebotina,ali bukvalno sve!

Pokusao sam bez prajmera a udario sam tanak sloj sprej-em!

Sta dalje da radim da bude kako treba?

• U prolazu, 55 postova

bez prajmera ne vredi ako hoces da to bude kako treba i trajno (bez prajmera se kad tad oljusti)

inace prajmer za plastiku imas da kupis u spreju u vecini farbara

najvaznija stvar za farbanje ti je priprema i strpljenje (nista ne moze na brzinu ako hoces dobro da ispadne)

moras dobro a ocistis to sto hoces da farbas, i da finom smirglom poravnas sve rupice i ogrebotine

onda isprskaj prajmer i dok jos nije potpuno suv ispraskaj bojom prvi sloj

mislim da bez tri sloja boje (naravno tanka) neces nista uraditi (ako uzimas boju u spreju uzmi na nitro bazi brzo se susi)

nanosenje prajmera i boje pozeljno je uraditi u nekoj zatvorenoj prostoriji gde nema prasine i

gde je pristojna temperatura (ako radis sada leti moze i napolju)

naravno ovo je sve amaterska varijanta ali ako to uradis strpljivo i pazljivo mislim da ces biti zadovoljan rezltatom

• Svrati ponekad, 177 postova

prvo uzmi smirglom izjednaci sve, dok ne dobijes normalnu neku povrsinu, ne previse glatku ali dovoljno da se ne prepoznaju velike ogrebotine

kad to uradis predji prajmerom ceo kofer ali prvo nanosi prajmer recimo potezima levo desno a onda drugu ruku nanesi kad se osusi prva potezima gore dole, da napravis kao neku mrezu, kad se to osusi a treba mu nekih sat vremena onda ofarbas sprejom za branike, ali neki koji ima neke granulice, tj bumper sprej, treba da dobijes hrapavu povrsinu kakva je i pre bila, on je u crnoj boji.

Gledaj da podjednako prskas i isto mozes levo desno pa gore dole potezima u dve ruke.

najbolja varijanta ti je da okacis kofer o parce neke zice ili kanapa da ne bi pokupio neku prasinu sa zemlje

• Drug član, 1022 postova
  • Motocikl: kawasaki

uzmi body-ev sprej za plastiku ujedno ima i prajmer u njemu kosta 450din imas ga u mat crnoj i svetlo sivoj boji  sve lepo osmirglas i polako naneses prvo malo jedan sloj pa sacekas jedno 15 minuta pa ponovo pa 10 min  pa ponovo dok ne pokrije ali u tanjim slojevima

• Svrati ponekad, 299 postova

najejftinije a i cak najbolji vizuelni efekat ako zelis da ti bude mat,da ne bude sjajan jeste da sve to lepo ismirglas sa smirglama 120-240-320 (ne znam koje si vec koristio ali da 320 bude poslednja) ako imas kompresor kupis mipinu boju za branike MIPA BUMPER PAINT.ta boja je specijalno za platiku,nije potreban prajmer a kada se osusi ostaje hrapava i na koferima jako lepo izgleda a ne treba da budes previse vest da bi sa njom radio a 100g nje je oko 200dinara...

• Drug član, 1856 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

najejftinije a i cak najbolji vizuelni efekat ako zelis da ti bude mat,da ne bude sjajan jeste da sve to lepo ismirglas sa smirglama 120-240-320 (ne znam koje si vec koristio ali da 320 bude poslednja) ako imas kompresor kupis mipinu boju za branike MIPA BUMPER PAINT.ta boja je specijalno za platiku,nije potreban prajmer a kada se osusi ostaje hrapava i na koferima jako lepo izgleda a ne treba da budes previse vest da bi sa njom radio a 100g nje je oko 200dinara...

A, ako nema(m) kompresor, jel ima nesto u spreju, tog tipa?

• Svrati ponekad, 276 postova
  • Motocikl: XT660R

A, ako nema(m) kompresor, jel ima nesto u spreju, tog tipa?

Imas BODY bumper paint u spreju, mislim da ne treba plastik prajmer jer ga ima u sebi ali pitaj u farbari, tim sprejom farbaju crne plastike na ovim piaggio skutercicima i masa je jako zadovoljna. Ima sivi i crni.

• Svrati ponekad, 396 postova
  • Motocikl: MZ 251 ETZ Plavi Golub i od skoro BMW R 65 Mali Bata

Ne znam da li ti odgovara farbar u BGD-u. Momak meni farba kofere ali su moji bili ohoho izgrebani...Evo ti broj, pa se sa njim dogovori. Decko je ok a slike cu postaviti cim koferi budu zavrseni. Poz SASA

Sale Plast 064 11 32 351

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja