YOman 109 Napisano Februar 21, 2007 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam na svoj kacigi antifog vizir koji preko cijele svije unutrasnje strane ima plasticnu foliju koja ne magli i to je koncepcija vizira koji ne magle a nemaju pin lock' date=' kao npr. Nesina nova kaciga :wink:[/quote']Pa morao mucheni Rajko da mu da taj vizir da mu ne bi Laza slomio sve po kuci... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duh 4 Napisano Februar 21, 2007 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha Xt 600 Prijavi odgovor kao problematičan ja koliko znam plivaci kao i ronioci samo zagnjure masku ili cvike u vodu i to je to. doduse za duza ronjenja najbolje je kad pljunes u masku i protrljas' date=' pokvasis vodom i to je to. sad da li ce on hteti da pljuje na vizir to je vec njegova stvar. PS Brisi post odma[/quote'] Posle 12 godina provedenih u bazenu mogu da potvrdim da ova teorija ne pije vodu, nemojte pljuvat u naocare, pogotovo ne po viziru :mrgreen: Pre ili kasnije pocinju da magle, ako su kvalitetnije onda nema problema, isto je i sa kacigama pretpostavljam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Februar 21, 2007 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene je HJC i ima kao kod Evila antifog vizir,sad pomaze i deflektor za nos,ali ne magli do sada provjereno na temperaturama od -6 do ne znam ni ja koliko u plusu kad upekne kod nas!? Nisam probao Pinlock,ali cini mi se da je to malo jaca varijanta,jer ovo je ipak malo osjetljivo,kod mene je brat kako je brisao,oderao malo svoje folije,pa sad malo magli!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spop 3 Napisano Februar 23, 2007 U prolazu, 68 postova Lokacija: Smederevska Palanka Prijavi odgovor kao problematičan U bolje snabdevenim prodavnicama optike, tj. naocara mozete kupiti sprej ili pastu koja se nanese na vizir iznutra ispolira i nece da magli. Ja sam pre nekoliko godina kupio u inostranstvu nesto kao vostana bojica kojom nazvrljas vizir, krpom posle ispoliras i nema magljenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 603 Napisano Februar 24, 2007 Drug član, 1366 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi kako se borite protiv maglenja vizira na kacigi' date=' znam za varijantu da ga malo odškrinete ali ujutro ka ja idem na posao bude poprilièno hladno pa to baš i nije pravo rešenje?[/quote'] Odgovor je vrlo jednostavan - kupi SHOEI PINLOCK i svi tvoji problemi su riješeni. To je trenutno najoptimalnije rješenje za vizire koji origigi nemaju antifog premaz / foliju. Taj pinlock paše na veliku veæinu vizira raznih kaciga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Februar 24, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Odgovor je vrlo jednostavan - kupi SHOEI PINLOCK i svi tvojiproblemi su riješeni. To je trenutno najoptimalnije rješenje za vizire koji origigi nemaju antifog premaz / foliju. Taj pinlock paše na veliku veæinu vizira raznih kaciga. Pored Shoei-a, pinlock koriste i Nolan/X-lite i IXS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Februar 24, 2007 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Nolan pinlock: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Februar 24, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Moja kaciga, AGV MIRAGE, ima anti fog&scratch vizir. Vozio sam na temperaturi izmedju 5-10 stepeni i ne magli uopste. Bas sam se prijatno iznenadio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duke_Bgd 1 Napisano Februar 25, 2007 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Beograd, Slavija Prijavi odgovor kao problematičan moja AGV GP-1 kad stanem magli ko blesava (doduse i ja isparavam) a potkapa samo pogorsava stvar.Tako da cesce dizem i spustam vizir nego sto menjam brzine.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stoka 127 Napisano Mart 1, 2007 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Litija, Slovenija Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt) Prijavi odgovor kao problematičan Dali je neko probao one "Fospaic" folije iz Louisa i dali to ima nekog efekta? Sto se tice tog pinlock-a kako da znam dali to moze da se montira kod mene, koliko sam ja skontao to treba da ima dve rupice u koje se fiksira ja jedino da izbusim vizir? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 603 Napisano Mart 2, 2007 Drug član, 1366 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Dali je neko probao one "Fospaic" folije iz Louisa i dali to ima nekog efekta? Sto se tice tog pinlock-a kako da znam dali to moze da se montira kod mene' date=' koliko sam ja skontao to treba da ima dve rupice u koje se fiksira ja jedino da izbusim vizir?[/quote'] Gledaj, imaš u ponudi SHOEI, IXS i NOLAN pinlocka, veæina paše na veæinu vizira. Lijepo skineš vizir i poneseš u trgovinu i izmjeriš. Bash smo prekjuèer kod Šepiæa u ZGB instalirali jedan IXS pinlock na vizir od Shubertice ( cijela jedna serija Shubertica ima izrazito loše vizire èija antifog folija/premaz se ljušti, opæepoznat problem ), u cijeni pinlocka ti tata Šepiæ izbuši vizir i montira pinlock, veæ se isprakticirao. Folija je folija, no pinlock je korak ispred, pogotovo oni sa silikonskim obrubom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lazakamikaza 95 Napisano Octobar 8, 2009 Svrati ponekad, 150 postova Motocikl: SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam siguran, ali sam cuo da postoje neke kao vlazne maramice protiv magljenja vizira kacige, to bi mi resilo problem jer ne vozim uvek kada se magli vizir (a magli mi se ili u gradskoj voznji ili kada je napolju zaista hladno a duze cekam na semaforu). Da li neko zna nesto o istima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HoochieMan 30 Napisano Octobar 8, 2009 Svrati ponekad, 413 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan @mixa Koji HJC nosiš? Kupio sam jednu od prvih serija FG15 koje su stigle kod nas prošle godine, dok još nisu radili vizire sa opcijom pinlocka. Kad je hladno magli, kad je baš hladno ledi, jedino je prihvatljivo sa deflektorom daha koliko toliko. Otvaram vizir, stajem, piljim... To je antifog vizir, ali mi se čini da ne radi baš najbolje ono za šta je namenjen. Možda mi je samo zapao takav primerak, ko zna? Pinlock, koliko vidim kod kolega, lepo funkcioniše. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mg011 5 Napisano Octobar 8, 2009 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kupio HJC IS-MAX i nema magle ni u tragovima Pre toga (GIVI) sam disao samo kada baš moram ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boka92 17 Napisano Octobar 13, 2009 Svrati ponekad, 180 postova Lokacija: Jagodina Prijavi odgovor kao problematičan Ima jedan lek, ali nije popularan......kupis dobru (citaj SKUPU !!!) kacigu i nema problema. ovo je po meni najbolje resenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gale 135 Napisano Januar 14, 2010 Choda boy rules!!!, 277 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Honda Varadero XL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Sve te "magične " tečnosti, sprejevi i elixiri su jedna vrlo lepa paromamilica. Moj burazer se više od 15 godina lomi na raznim motorima , kolima, vodenim skuterima i motornim sankama, i njegov savet radi - provereno i niskobudžetno: Skini vizir i doooobro ga operi. Na suvu krpicu utrljaj običan sapun. Nanaesi na unutrašnju stranu vizira i trljaj dok ne bude skroz neprimetno da ga ima. GOTOVO - otkad vozim motore ovako rešavam problem magljenja. Imam ixs kacigu i na njoj se posle sapuniranja ne magli 2-3 dana na temperaturama oko 5 stepeni.Skoro sam se častio Marushin-om ali na njemu nisam još mazao vizir jer se ne magli uopšte. Javite mi vaša iskustva sa ovim. Baš me zanima dali sam nekom uštedeo malo parica ! (pa da časti pivo kad se vidimo!!!! ) 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acapapec 60 Napisano Mart 29, 2015 U prolazu, 48 postova Lokacija: Grdelica Motocikl: TDM 850, xt 660 z , MZ es175/2 , TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Setimo se sapunske krpice u setu za održavanje zaštitne maske u vojsci .Ima logike . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acapapec 60 Napisano Mart 30, 2015 U prolazu, 48 postova Lokacija: Grdelica Motocikl: TDM 850, xt 660 z , MZ es175/2 , TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Јуче премазао крпицом и сапуном ...данас тестирао.Време идеално за тест...киша ,хладно ...Није ми маглио визир ....Ето за сад не магли ,остаје да видимо за даље. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1187 Napisano Mart 31, 2015 Zainteresovan, 915 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto smo pisali vec vise puta 5 eura u louisu i nema vise magljenja https://www.louis.de/en/artikel/pinlock-insert-kbc-vr-1x-and-xp-3/50010070?list=60263784 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...