Jump to content

Moto Zajednica

potreban savet oko kupovine kacige

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 131 postova
  • Motocikl: Suzuki Freewind 650

i tako posle sat ipo provedenih u Guevari, jedva nadjoh jednu koja me nigde nebode , nezulja i naj bitnije ne odvaljuje usi  >:(::) ::)

Posle  toliko vremena provedenog sa raznim kacigama na glavi ni jenda mi nije pasovala kako treba , i na kraju probam CS R1 Character  i gle cuda , ko guza na nosu, i nesteze mi usi :o ,  Posto mi tako dobro legla a i da nebi zanocio u Guevari, odmah resih da je pazarim. Brzo prebismo razliku u ceni rukavicama Difi Catalunya, pojasom za bubrege i podkapom.

Jeste da ne moze da se poredi sa FG 15 al se nisam pokajao.Sad sam je drzao je na glavi 45 min  ;D i taman kako treba, steze svuda a nebode nigde  :o :o :o

a ni glava mi ne pulsira  :D , ni usi ne bole  :o :o

I da se zahvalim momcima iz Guevare na strpljenju  ;) i savetima  ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 7378 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ja sam takodje otisao sa drugarom (Hoochie man) u Guevaru koji za razliku od mene zna mnogo vise. Hteo sam da umem ZF9 ali je nije bilo pa sam probao svasta nesto. Veruj mi da mi nista nije pasovalo (imam malu glavu a nosonja sam) dok nisam stavio HJC CS R1 na glavu. Veruj mi da mi je kaciga pasovala kao da su je licno za mene pravili i izlili i sklopili na mojoj glavi. Nigde ne bode, ne zulja, drzi fantasticno ali kada sam trebao da je skinem. PRC, vuci - tegli, pa onda tegli Hoochie pa Shonsy i ne mogu da je skinem sa glave. Baba za repu, deda za repu... Jos slucajno zakacim malo nos a imam ultra slabe kapirale i pustim par kapljica krvi u glanc novu kacigu. Inace prva kaciga koju sam stavio na glavu i odma probio nevinost hahaha. Sada je malo drugacije, naucio sam da je stavljam i lagano mi je i prosto obozavam da je nosim. Kada ne vozim par dana ja je stavim na glavu onako bezveze :D Dobar si izbor napravio na kraju.

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3647 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Spremam se da kupim integralnu kacigu i tražim neku sa ugrađenim unutrašnjim sunčanim vizirom. Neko je napisao da FG 15 ima takav vizir? U podacima iz kataloga ne postoji taj podatak. Dakle ima li ili nema FG 15 ovaj vizir?

• Choda boy rules!!!, 277 postova
  • Motocikl: Honda Varadero XL1000

Prvo svaka čast momcima iz radnje što su izašli u susret kupcu. To je danas retko.

Drugo mi nikako nije jasno kako to kupujete kacige?? odete u radnju pa birate 10 modela jer nema veličine??!!

Bogam ja sam moje kacige uvek pažljivo birao gledao, čitao o njima i isprobavao na motoru a to 20 modela za 10 minuta.... nije ni čudo da se greši....

• Svrati ponekad, 283 postova

Ni jedna od FG-15 koliko ja znam nema integrisan vizir, FS-10 ima, ali je ona i malo skuplja, mada odlicna koliko sam ja video... Mozda nju da pogledas ako ti treba kaciga sa integrisanim vizirom.

• Svrati ponekad, 171 postova
  • Motocikl: XL 1000V

Ako pricamo o HJC modelima, samo FS-10 i IS-16 imaju integrisani suncani vizir. Mada za 2010 izlazi novi model FS-11 koji isto ima integrisani suncani vizir.

HJC-FS_10_Freedom_all.jpg

FS-10

146_0908_01_z+tested+HJC_helmet.jpg

IS-16

Osnovna razlika izmedju FS-10 i IS-16 je u spoljasnoj skoljci. FS-10 je kompozitna kaciga (ima i Carbon verzija) dok je IS-16 polikarbonat.

p_G166519.jpg

FS-11

Kod FS-11 modela, napravljena je potpuno nova spoljasnja skoljka i to je prva HJC kaciga koja ima AIR PUMP SYSTEM.

AIR PUMP SYSTEM je interesantan po tome sto u obraznicama postoje vazdusne komore koje se mogu napumpati, tako da kaciga idealno lezi na glavi

DSC_8552.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja