Jump to content

Moto Zajednica

Honda Africa Twin: (de)montaza centralnog stendera

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 306 postova
  • Motocikl: KTM 525exc

Sinoc sam uspeo da bezbolno demontiram (zbog podmazivanja) i opet vratim centralni stender na Africi bez specijalnih alata. Jedina olaksica je sto je motor podignut na postolje i imao sam zenu kao pomocnika.

1. Skidanje: otkacio spoljnu,siru oprugu koja je elasticnija pa to nije problem (stender u vertikalnom polozaju). Izvadio rascepku-osigurac iz  osovine, skinuo podlosku i sipkom manjeg precnika i icekicem izbio osovinu na levu stranu, unutrasnja, jaca opruga je zadrzala stender u horizontalnom polozaju. Povukao stender, on je ispao i otkacila se opruga. Ocistio sam caure na stenderu, osovinu i namazaio ih mascu.

2. Montaza: zakacio sam obe opruge na ram, sedeci na zemlji sa leve strane motora, zakacio sam sisicu sa stendera samo za unutrasnju,jacu oprugu, podigao stender u horizontalu i ugurao ga gore na priblizno mesto montaze; posto ga opruga zateze, on je otisao malo napred. Onda sam seo iza zadnjeg tocka, naslonio desno rame na gumu kao kundak puske i sa obe strane uhvatio rukama stender. Tu je neophodan pomocnik: osovinu koju sam postavio u cauru na ramu na levoj strani on gura dok ja zatezem stender unazad; cim se poklope rupe - pobedili smo. Osovina prvo udje u cauru stendera i kad dodje do desne caure na ramu opet treba malo povuci unazad i kucnuti osovinu cekicem. Kad izadje na desnu stranu, onu spoljnu, siru oprugu sam zategao kljestima bez vecih problema.

Celu stvar sam ponovio da proverim da li je u pitanju bila samo sreca - uspelo i drugi put.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja