Jump to content

Moto Zajednica

Tomos motori

Recommended Posts

• Hard Enduro, 1532 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

Koliko ti cenis ceo taj motor sa sve ramom i agregatom?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 366 postova

neznam jos,treba dosta da se radi na njemu..komsija to uzima jer ima jos jednog ctx-a koji je u delovima...pa oce da uzme mojeg i da sastavi sebi jednog,verovatno cu mu ja sastavljati pa ce biti nekih slika mozda  ;D

Ponudicu mu za 300 evra,za 250 ce ga dobiti samo da ode vise,trebaju mi pare bas...hteo sam da ga sredjujem,prepravim u neki dobar cross al nema nista od toga,nemam dozvolu a ni para za registraciu,prevod i sta vec treba..mozda bude jos jedan za koju godinu

• Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

A sta na njemu fali i sta treba da se popravlja?

treba mu klip nov,cilindar je dobar,mozda novi semerinzi,prenja guma,bocni oklopi su izguljeni i nema svetla...ima tu jos koja sitnica,taman cemo od ta dva da sklopimo jedan..

• Svrati ponekad, 204 postova

Zaživela trgovina na forumu. Korisno.

Juče sam bio na sajmu. Naravno i Tomos je tamo. Imaju i 2 skutera - nisam ih preterano zagledao.

Video sam Super Moto 125 ccm. Ne izgleda loše. Mašina je od Yamahe YBR 125. Klasika - vazdušara i kurbla.

Čak su i na dekl zalepili Tomosov znak sa zecom. Mislim da je cena nešto preko 3.000 EUR  :o

lep je i taj samo je skup  :o

prosle godine u ns nije bilo tomosa ni na sajmu motora ni na sajmu automobila  :( mozda ce ove godine biti  ;D

080617wyxf.jpg

Ma 125 4t nisu nesto za kross to je vise za put za neki enduro cross malo zahteviji je 500 650 sve ispod je pitanj koliko bi dugo izdrzalu u blatu do kolena.

Inace je lep motoric kad bi imao par aja bi najradije uzeo ili yamahu xt 125 ili hodu varadeo 125 :P

Ovako ceka da uzmem nesto vece a jos i imam mogucnosti da skupim para  ;D

• Svrati ponekad, 482 postova
  • Motocikl: DR 650, CF MT 450

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=50228.0

imam ove domino aprilia rucke ako nekom treba pasu na ostale tomose na moj nece jer mi je duzina 13 a ove su 12 msm kad bih komande pomerio pasu ali onda je krakat za vas popust :) e da silikonske :))

• Svrati ponekad, 204 postova

Ma 125 4t nisu nesto za kross to je vise za put za neki enduro cross malo zahteviji je 500 650 sve ispod je pitanj koliko bi dugo izdrzalu u blatu do kolena.

Inace je lep motoric kad bi imao par aja bi najradije uzeo ili yamahu xt 125 ili hodu varadeo 125 :P

Ovako ceka da uzmem nesto vece a jos i imam mogucnosti da skupim para  ;D

Honda XR 400 je 4T i sjajna je za sve varijante OFF.

Honda Varadero 125 nije nikako za OFF - ima gume za asfalt, preteška je - 150 kg a mašina je slaba za tu težinu.

To je verna kopija XL 1000 Varadero - 125  je motor za laki enduro po gradu.

Imao sam priliku da kupim jednu ali sam odustao - brzo bi mi dosadila a cena je previsoka za 125 ccm.

ok su i 400 moze da prodje i poneki 350 al su redji od onih uobicajenih 500 650 mislim na 4t masine.

A sto se tice varadera nije za off al je masina boli glava za putovanja ide do 130km/h i rasterecana sa 2 cilindra.

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Tomosovci, izvinjavam se sto upadam u vasu temu, ali zelim da vas pohvalim - tema je odlicna, nema off-a, razmenjuju se korisne informacije i fotografije, ukratko - svaka vam cast! Ja nema Tomos, ali sam kao i vi danas, pocinjao na njemu i  na jednom 14TLC i naucio da vozim motore, tamo negde 76-77 godine proslog veka :) Ipak, zadovoljstvo mi je da pratim ovu temu.

Samo napred!

Dali je moguce da sam vec pohabao karike sobzirom da sam terao u velike obrtaje u prvoj i drugoj u off-u i malo jace voznje sa losim uljem.

Evo i cele pirce u ovoj temi http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=50370.0

nije to zbog ulja,verovatno do karika.nisu uopste kvalitetne,a nije ti ni neki problem zamenuti,obe kostaju oko 200 dinara..

skini cilindar pa proveri,neverujem da su se istrosile,koliko si presao od generalne?

Tomosovci, izvinjavam se sto upadam u vasu temu, ali zelim da vas pohvalim - tema je odlicna, nema off-a, razmenjuju se korisne informacije i fotografije, ukratko - svaka vam cast! Ja nema Tomos, ali sam kao i vi danas, pocinjao na njemu i  na jednom 14TLC i naucio da vozim motore, tamo negde 76-77 godine proslog veka :) Ipak, zadovoljstvo mi je da pratim ovu temu.

Samo napred!

hvala puno :)

Luka koliko si platio tegice za rucke?  ;D

evo sta se danas radilo

1nBJJ.jpg

1npg0.jpg

ideja je sa ove apencuge  ;D

1stxi.jpg

e uze0o sam karbon fazobn od lika na forumu za 1000 :)

:) nikad se ne zna a neverujem da je neko skoro koristio atx-a onako kako sam ga ja tero u blato do kolena ako stanes gotov si nema kretanja :P

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja