Jump to content

Moto Zajednica

Precvikani srafovi drzaci auspuha

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 182 postova
  • Motocikl: Beverly 350

Pozz svima

U Subotu na povratku iz Mladenovca na rampi BPotok primetim da mi se auspuh chuje drugacije ..

Prodjem rampu , stanem , pogledam i vidim da je od vibracija sraf koji drzi auspuh na VESPI ET4 otkinut .

Otkinut je jedan jer je drugi otkinut isto zbog vibracija pre jedno godinu dana .

Mislio sam da ce ovaj preostali da drzi ali evo ga i on se cvikno .

Elem , rezultat je da su tela srafova 1-2 mm ispod nivoa aluminijumskog bloka motora a da je auspuh puko na na donjoj krivini .

Ajd sad , auspuh cemo da zavarimo i sredimo , mozda nadjem neki povoljno , polovan ali srafovi.

Prvi kad je precvikan pokusao sam da ga bushim ali chvrstina srafa tj, tvrdoca materijala je neka ludacka da ga burgija nije ni zagrebala

a plasio sam se da mi neskrene burgija i pokvari navoj na bloku ..

Znaci sta sad ... razgovarao sam sa Ujakom , kaze Ujak da bi najbolje bilo da se navare matice precizno na ostatke stafova i polako odvrne ..

Ako je to resenje , gde to u BGDu da odradim ?!?

Vespa je sada sa patrljkom auspuha , ona je 4taktna , vozio sam je od BPotoka do Ceraka a znam da bice da nesmem da je vozim dugo bez auspuha jer je 4t ...

Pomagaj te, znaci najvise bi odgovaralo da je nesto oko BBrda , Ceraka , Petlic i slicno .....

Hvala ..

Ljuti

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Skuteras, 3696 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Probaj jos malo da ga busis. Ako ostetis blok mozes ureznicom da procistis navoj ili da ga malo prosiris pa stavis veci saf. Nisam siguran da ces moci maticu da zavaris ako ti deo brezona ne viri izvan bloka

Probaj jos malo da ga busis. Ako ostetis blok mozes ureznicom da procistis navoj ili da ga malo prosiris pa stavis veci saf. Nisam siguran da ces moci maticu da zavaris ako ti deo brezona ne viri izvan bloka

Veruj mi, znaci nisam taj prvi shraf ni ogrebao sa novom burgijom i 650W Bosh bushilicom..

Ima opcija da skinem ceo zadnjo kraj i odnesem kod nekoga ko ce valjda koliko sam razumeo Ujaka kvalitetnijom burgijom ravno u sraf da izbushi jer bi fixirao blok pa onda kontra ureznica i shraf pa veselje ali da skidam motor trenutno nemam inspiraciju, vreme a ni znanje ..

Mogao bi neko ko ume da uvari manju maticu unutra pa vecu na nju .... ono Deda za repu babaza dedu ... :)

E ako nesto nisam zeleo da mi se desi onda je to ovo sto mui se desilo ... A prodah motor vec ... 

Ljuti

• Skuteras, 3696 postova
  • Motocikl: T-Max 500

To prvo sa ureznicama sam radio, istina na nekom skinutim delovima. Meni se na motoru slomio brezon na izduvnoj grani ali ostalo dosta da viri iznad pa sam lako odvio, samo klestima. Kod aluminijuma ti je jebeno sto to dobro spekne jedno uz drugo. Moras brenerom dobro da zagrejes pa da ga okalis pa opet ako nece

Nadam se da ce neko da inedri neko prihvatljivije resenje od rastavljanja vespe i dinjstanja bloka motora ..

Strpljiv sam , sreca pa nije sezona a i kupac ima vremena .. :)

Ljuti

• Drug član, 1847 postova

pošto spominješ cerak&pevac, imaš kod maksija na vidikovcu (znaš de je gsp stanica prekputa OMV-a na ibarskoj) par garaža/radionica , imaju ljudi dobar aparat & kliker pa za male pare mogu da ti navare patrljke za odvrtanje. do njih možeš da "grmiš" ibarskom.

putokaz su ti kršine kod stanice

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

naravno da nisi ni tako sraf jer ga verovatno nisi zakirnovao pre busenja,

uznes tackas kirner kako god hoces i prvo ga zakirnujes,ili ti u sred srafa napravis udubljenje koje ce ti drzati centar,pa polako ostrom burgijom ako nemas leve burgije,,,,

Bokilic,

Nisam Kirnovao ... U pravu si ... ali opet nemam ni kontra uvojnice za navoj .. bolje mi je razmotrim predlog guja011 da se zaletim do vidikovca i

onih sinih garaza tamo ..

Guja011,

Hm .. u pravu si , dobar predlog .. oticicu danas popodne do okretnice 23ke i proshvrljati onuda da vidim sta se moze ...

pozz

Ljuti

• Ne silazi, 6569 postova
  • Motocikl: konzerviran

iskreno nisam razgovarao sa covekom,mada mislim da nece biti problema

U pitanju je majstor Misa,kod restorana Stara tresnja na Brdu.On je auto limar,a i stari motordzija.Skoci prvo peske ako ti nije problem,pa pitaj.

iskreno nisam razgovarao sa covekom,mada mislim da nece biti problema

U pitanju je majstor Misa,kod restorana Stara tresnja na Brdu.On je auto limar,a i stari motordzija.Skoci prvo peske ako ti nije problem,pa pitaj.

Pozz svima ,

Sad bejah do okretnice 23ke na Weedikovcu .. u jednom od servisa mi rekose da je moguce navarivanje matice ako ima patrljak ali ako je depresija

onda postoji opasnost da jak aparat otopi aluminijum pri nabacivanju ...

Predlozili su skidanje motora pa da odnesem kod izvesnog PERE strugara u Marichkoj da izbusi i izvadi shrafove .. nema sanse da skidam motor .. nit znam nit mi se maje s tim ..

Hvala Pronto na infou , oticicu sutra do Tresnje, koliko se secam tamo ima nekakav Opel-ov servis ...Siguran sam da cu naci .

Ljuti

• Ne silazi, 6569 postova
  • Motocikl: konzerviran

Nije Opelov servis,nego kad dodjes do kafane pogledaj na drugu stranu ulice,videces jedan sokak kaku ide u brdo.Na kraju tog sokaka je garaza.

Na Tresnji sigurno nema Opelovog servisa. Mozda neki majstor koji ih radi...

U pitanju je kafana Stara tresnja na B.Brdu,tamo gde se nakad okupljala "Familija",kod "baba Z(v)ake"

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja