Free 41 Napisano Januar 9, 2010 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Ako ima neko ideju kako skinuti staru gumu i nabaciti novu a da se ne osteti farba na obodima felne. Felna je lakirana. Problem je sto ce ona vulkanizerska masina verovatno da oguli farbu... da li bi mozda vredelo da se nalepe neke zastitne trake po obodu na koji ce se oslanjati ona poluga??? Pretpostavljam da je nabacivanje nove gume manje "agresivan" proces... ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Januar 9, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan postoje teflonski dodaci koji se montiraju na sape masine kako ne bi ostetili felnu,dovoljno pazljiv vulkanizer moze to namontirati bez problema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6801 Napisano Januar 9, 2010 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan postoje teflonski dodaci koji se montiraju na sape masine kako ne bi ostetili felnu,dovoljno pazljiv vulkanizer moze to namontirati bez problema Normalna stvar.Nego ljudima cudno,kako to moze bez cekica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Januar 9, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan mada ima sirovina juce odem sa rbobanom kod vulkanizera da skinemo gume od njegovom i mog motora,rade dva majstora,jedan sirovina od 45god i neeki klinac mozda od 18 meni zapadne neki sirovi,emo sto je skidao gume samo pajserom,bez masine em sto je izgulio felne,da nemam reci,i komentar je na sve to,pa sta ima veze,jel si rekao da ih farbas i stavljas nove gume?! strasno dok ovaj momak sto je radio bokiju me iznenadio bas,decko tako pedantno radi,posto nema teflonske pakne,stavio je na sape komade unutrasnje gume da ne grebe felnu,i tako lagano i pazljivo skinuo da sam ostao bez teksta zasto sve ovo pisem zato sto uopste nije bitno koliko neko ima radnog iskustva,jednostavno je neko sirovina,a nekom bog podari mozak.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17694 Napisano Januar 9, 2010 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako ima neko ideju kako skinuti staru gumu i nabaciti novu a da se ne osteti farba na obodima felne. Felna je lakirana. Problem je sto ce ona vulkanizerska masina verovatno da oguli farbu... da li bi mozda vredelo da se nalepe neke zastitne trake po obodu na koji ce se oslanjati ona poluga??? Pretpostavljam da je nabacivanje nove gume manje "agresivan" proces... ??? Necu da te prepadam,ali moj odgovor na tvoje pitanje je: TESKO Imam drugara vulkanizera koji mi mijenja gume na motoru i uz maximalnu paznju opet napravi po koju ogrebotinu na felni, a najveca im (vulkanizerima) je muka,kada stojis pored njih i "molis" da ti ne ogrebu felnu. Imam subjektivan osjecaj da onda bas ne paze. :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Januar 9, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Imas u Louisu plasticne zastitne trake koje se montiraju na ivicu flene. Onda sa montiracima polako i pazljivo i nece se oguliti. Ja sam na mom motoru par puta menjao spoljnu gumu sam i nema problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zmiya 3 Napisano Januar 9, 2010 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Lazarevac/Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Imas u Louisu plasticne zastitne trake koje se montiraju na ivicu flene. Onda sa montiracima polako i pazljivo i nece se oguliti. Ja sam na mom motoru par puta menjao spoljnu gumu sam i nema problema. e za tvoje felne se posebno sekiram..pa pre cesh da ih oshtetish na onom tvom kucnom puteljku posutom stenama,nego kod vulkanizera... a da ne pricham po kojim sve vukojebinama vozish,mora da i tada lepish te zashtitne trake.. ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Free 41 Napisano Januar 9, 2010 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Danas se malo vozao pa svratio do par vulkanizera da trazim savet... I jedan mi rece da donesem tockove i da se nista ne brinem, ima novu masinu, moze da je podesi da ide na milimetar od felne i da je ne dodiruje a ima i neke plasticne delove na polugama, kaze, skinuo je i montirao bar sto komada, nema frke. Nosim mu u ponedeljak. Prvo sam bio resio sam da probam, gledao sam razne klipove na YouTube i ne deluje mnogo komplikovano, al kad vec covek moze da odradi lakse mi tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzambo 86 Napisano Januar 11, 2010 Architect, 341 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tracer 7GT Prijavi odgovor kao problematičan I sad reci kako se zove taj lik, gde se nalazi i koliko? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mata16v 15 Napisano Januar 12, 2010 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Mladenovac N44.26.967 E020.42.012 Prijavi odgovor kao problematičan ja to radim bez greske, sve plasticni dodaci, nema teoretske sanse da se oguli felna, a imam i masinu za balansiranje moto guma ima ljudi sa foruma koji mogu da potvrde kako radim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Free 41 Napisano Januar 12, 2010 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Verujem, sve je stvar opreme i osecaja, al ja sam trazio ovde kod mene u Valjevu. Odradili su sve sa balansiranjem za 1600din, stim sto sam ja skinuo i vratio tockove na motor. Deluje mozda malo skupo ali ja sam zadovoljan jer bi me sigurno vise kostalo i para i zivaca i vremena da sam morao opet da farbam felnu. Inace sa unutrasnje strane felne izgledaju odlicno sem na zadnjoj oko ventila gde se podvukla korozija. Ima li neko ideju kako zastititi to mesto od ulaska vode? Neka ziva guma ili tako nesto?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan888. 0 Napisano Januar 14, 2010 U prolazu, 18 postova Lokacija: Budva Prijavi odgovor kao problematičan i meni su kada sam menjao gume na ducatija malo ogrebali felne pored sve paznje jbg izgleda da mora malo zbog malera:) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forum arhiva 17694 Napisano Januar 14, 2010 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako ima neko ideju kako skinuti staru gumu i nabaciti novu a da se ne osteti farba na obodima felne. Felna je lakirana. Problem je sto ce ona vulkanizerska masina verovatno da oguli farbu... da li bi mozda vredelo da se nalepe neke zastitne trake po obodu na koji ce se oslanjati ona poluga??? Pretpostavljam da je nabacivanje nove gume manje "agresivan" proces... ??? Necu da te prepadam,ali moj odgovor na tvoje pitanje je: TESKO Imam drugara vulkanizera koji mi mijenja gume na motoru i uz maximalnu paznju opet napravi po koju ogrebotinu na felni, a najveca im (vulkanizerima) je muka,kada stojis pored njih i "molis" da ti ne ogrebu felnu. Imam subjektivan osjecaj da onda bas ne paze. :o i meni su kada sam menjao gume na ducatija malo ogrebali felne pored sve paznje jbg izgleda da mora malo zbog malera:) O tome ja i pricam,a ljudi ne vjeruju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mata16v 15 Napisano Januar 15, 2010 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Mladenovac N44.26.967 E020.42.012 Prijavi odgovor kao problematičan montirao sam gume na maltene frisko ofarbane felne, sve je bilo bez greske Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stojke 1 Napisano Februar 27, 2010 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: G. Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se za OFF, al zanima i mene isto to, mada kod mene je felna plastificirana...dali je to bolji slucaj ??? ??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mata16v 15 Napisano Mart 2, 2010 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Mladenovac N44.26.967 E020.42.012 Prijavi odgovor kao problematičan ja imam sve plasticne dodatke, malo se vodi racuna, polako, i malo strpljenja, i sve je extra, bez greske, ako se osteti, ja farbam felne o mom trosku, ali nema sanse da se osteti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Mart 2, 2010 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Evo nekoliko slika. Dodaci za masinu za moto tockove ( jos je moj vulkanizer oblozio trakom za svaki slucaj ) i plasticni dodaci za zastitu . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
symon 144 Napisano Mart 2, 2010 Svrati ponekad, 137 postova Lokacija: MK CRNA REKA Motocikl: Hayabusa Prijavi odgovor kao problematičan Danas bih kod Mate covek mi uradi posao kako treba za smesne pare bez ikakvog ostecenja. Moja preporuka... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 19100 Napisano Mart 3, 2010 Integrisan, 8522 postova Prijavi odgovor kao problematičan Za Beogradjane: auto-kuca Gudalovic (na NBGD kod Gazele). Imaju potrebne nastavke za masinu, a decko koji radi je nas kolega bajker i clan foruma. Svaka preporuka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...