Jump to content

Moto Zajednica

CBX1000 1978–1982

Recommended Posts

  • Teoreticar ..., 12093 postova
  • Lokacija: Lazarevac
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Honda CBX1000 1978–1982

 

1saUP_1978hondacbx10007521156.jpg

 

Dajte svoj komentar iskljucivo ako ste vozili ili posjedovali ovaj motorcikl. Niposto nikakve komentare u stilu "cuo sam", "rekli su mi" i slicno. Odgovorite na sledeca pitanja u skladu sa pravilima bez dodatnih komentara ili slika. Svaki komentar koji ne bude u skladu sa pravilima bice istog trenutka obrisan.

 

1. Godiste motocikla koji ste vozili:

Navesti tacno godiste motocikla koji ste vozili..

 

2. Vrijeme provedeno na motorciklu:

"Posjedovao sam ga tri godine." ili npr. "Probao sam ga par puta na lokalnom putu" ili "Napravio sam par krugova oko bloka"

 

3. Sta mi se dopada:

"Odlicne kocnice i dobra zastita od vjetra." ili "Sjajan za duza putovanja, odlican polozaj vozaca, mala potrosnja" ili neko moze napisati i par pasosa ako zeli, tim bolje.

 

4. Sta je moglo biti bolje:

"Prednja kocnica ima lose doziranje i slaba zastita od vjetra" ili nesto slicno u stilu prethodnog pitanja.

 

5. Moj utisak:

Vas mali review. Tu sad moze svasta da se napise, da se detaljnije objasne i opisu stvari iz prethodne dvije stavke i da se jos malo prica o motoru i generalnom stavu prema njemu. Mogu se opisati i neki detalji i moze se dati i neka ocjena i recimo preporuka za kupovinu. Takodje, ovdje bi bilo dobro da onaj ko je proveo vise vremena sa motorm napise na sta treba obratiti paznju pri kupovini tog polovnjaka i generalno o odrzavanju...

 

 

 

Najlakse vam je da uradite copy-paste sadrzaja ovog koda i samo ispod svakog pitanja dodate vas odgovor:


[b]1. Godiste motocikla koji ste vozili:[/b]


[b]2. Vrijeme provedeno na motorciklu:[/b]


[b]3. Sta mi se dopada:[/b]


[b]4. Sta je moglo biti bolje:[/b]


[b]5. Moj utisak:[/b]

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 130 postova
  • Lokacija: Kraljevo
  • Motocikl: BMW R1100GS, BMW R1100RT, HONDA CBX 1000

Honda CBX 1000 1980.god. posedujem od 1995.god, intenzivno sam ga vozio od 2000.god. do 2010.god. Sto se tice motora dobro je resen, sam ga odrzavam posto imam servis za popravku motocikala inace sam veliki ljubitelj Honde I BMW-a, unikatnih modela. Sto se tice Honde CBX 1000 posedujem 4.komada u svom vlasnistvu, sve 4 su ispravne u voznom stanju i kompletne, zdravlje boze iduce godine pocinjem da sastavljam 5 po redu CBX. Honda CBX vazi za veoma grub motor, motor koji ne prasta greske, motor koji je pretezak i za svoju tezinu nema efikasne kocnice, to sve sto sam ja sada napisao napisali su Englezi u jednom casopisu 1980.god. posle testiranja CBX i srusili mit o tom motoru. To je takodje bila i neka Engleska osveta Japancima za bankrot Triumpha i Nortona. E sada ja sam taj motocikl vozio 10 punih godina i moje iskustvo je da ako zelite uzivanje uz prelep zvuk motora niste pogresili, sto se tice tog motora za mene je bio savrsenstvo tehnike iz kraja 70tih i pocetka 80tih. U normalnim uslovima voznje taj motor se ponasa mnogo lepo, potrosnja mu je 6l na 100km. sa svojih 100ks veoma sposoban motor. Prvi moj susret sa tim motociklom bio je 1978.god u Beogradu u garazi kod Dragana slovenca, dosao sam da kupim Kawasaki Z1000MK2 nov a za Hondu tada nisam imao novaca jer cena joj je bila 24000 maraka, tada se javila moja velika ljubav i zelja za tim motorom, prvu sam kupio u Krusevcu kod mog velikog prijatelja i cuvenog majstora za motore Slavise Krivokapica na zalost preminuo je 99.god. Sklopljena je iz delova, nabavka delova je bila u to vreme veoma teska ali Bogu hvala pa nas Srba ima na sve strane sveta, tako da su mi neki delovi stizali od coveka iz Kanade posto je tamo u to vreme bio najjaci centar za stare motocikle i automobile. Kada sam zavrsio sa sklapanjem prve onda sam krenuo u potragu i tako dosao do jos 3 komada. Veoma egzotican motor i izmamljuje uzdahe kada se pojavite sa njom.

  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 8

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja