Jump to content

Moto Zajednica

Drugi internacionalni moto-turistički reli 'Tour Around Serbia 2010'

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 303 postova
  • Motocikl: BMW F 650 GS

Specijalno pitanje od Bilje -- kada se klopa? U koje vreme su predviđeni obroci i koliko je za iste predviđeno vremena? :)

A nije da i mene ovo ne interesuje.. ;)

Ovo je jako dobro pitanje! ;) Mene vec sramota pisati o klopi, al`to je strasno interesantna tema! ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Organizacija ce sigurno biti na visokom nivou ali.

mora ali..

ipak nije lose imati u kuferu neko parce slaninice, kulena or prshute ;)

Silno se ogladni od silne voznje, ali vec i pomisao da imas pozadi koji zalogajcic..smiruje burgije po stomaku..

Pljoska zabranjena zakonom..

Zato guarana nije, pa ako vas Kapetan Kocha vodi..ne daj te mu istu ;)

• Svrati ponekad, 208 postova
  • Motocikl: BMW K1200 LT

Specijalno pitanje od Bilje -- kada se klopa? U koje vreme su predviđeni obroci i koliko je za iste predviđeno vremena? :)

A nije da i mene ovo ne interesuje.. ;)

Ovo je jako dobro pitanje! ;) Mene vec sramota pisati o klopi, al`to je strasno interesantna tema! ;D

Ha Ha e moj Jovane opet treba da poneseš onaj tvoj survival pack. Pozdrav Arpad

• Bona Fides, 1310 postova
  • Motocikl: http://www.motoscout.de

Organizacija ce sigurno biti na visokom nivou ali.

mora ali..

ipak nije lose imati u kuferu neko parce slaninice, kulena or prshute ;)

Silno se ogladni od silne voznje, ali vec i pomisao da imas pozadi koji zalogajcic..smiruje burgije po stomaku..

Pljoska zabranjena zakonom..

Zato guarana nije, pa ako vas Kapetan Kocha vodi..ne daj te mu istu ;)

;D Ne brini, po kazni...vozim na zacelju zadnje grupe...a guaranu su mi na preporuku dr Popsy-ja zabranili tako da svi mogu da budu mirni.

eventualno trgnem po neki red-bull  ;)

Red Bull, pa jos odpozadi..kuku und lele.

Ljudi jos par dana ;D

Valjda ce vise i ova bljuzga da se ispada...

Negro, moj mali doprinos svemu..bice pustanje muzike Vama ;D U vecernjim-jutarnjim satima.. ;D

E sad, moj trip je malo drugaciji od uobicajnih..

Potrudicu se da svima bude lepo ali kakva muzika Vas radi?

Iskreno postujem stariju muziku, ali ovo je 21. vek i hvala bogu sve nam je dostupno..Na hardu imam oko 300 giga, i to je moje licna arhiva..pored 5-6 metara ploca..Kopam sada i one stvari koje su malo u naftalinu ali bice to dobro..

Ponesite pozitivna naelektrisanja i ostalo je lako.

Ovo su nasi izduvni ventili, bezimo od surove budjave stvarnosti i za takve stvari se zivi!

PozdraWlada

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Vreme će vas poslužiti extra (mahala sam kokošijim nogicama) ... nažalost zbog porodičnih problema neću moći da vam se pridružim ali od vas očekujem da se super provedete i sve to dokumentujete...

post-5313-1287907930538_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 303 postova
  • Motocikl: BMW F 650 GS

Zdravo Arpad

Nadam se da cemo se videti i ove godine na reliju. Klopu za svaki slucaj nosim. Jel ti ide i sin sa nama?

Pozdrav, Jovan

• Svrati ponekad, 208 postova
  • Motocikl: BMW K1200 LT

Zdravo Arpad

Nadam se da cemo se videti i ove godine na reliju. Klopu za svaki slucaj nosim. Jel ti ide i sin sa nama?

Pozdrav, Jovan

Ne idem ove godine, razočarao sam se u nešto i moj us..i ponos mi ne da.Uživajte i za nas.

• Old Fart, 86 postova
  • Motocikl: Honda NT700 VA

Neverovatno! TomoB, MDR, Freising1, Maus, Jama1000, BWBslo...i ja preziveli kisni Mariovo 2010 i dolazimo na Rally Srbia 2010 (sa nama bio i Nikola-Pera) . Pozdrav iz Leskovca, gde spavam u KREVETU i NEMA kise!!

@Vlajko

stvarno je bila "tuzna vest" malo previse crnohumorno

Stvarno komsije, cudan smisao za humor ;)

Menjaj poruku u "Radosna vest" ;D

i sve ostalo ok..

Cuvajte se mnogo pljeskavica, oce zgaravica da proradi..

Srecan Vam put i polako.

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Konačno, u 01:45 sam seo da pogledam šta ko pita i kome šta škripi. Ako mi verujete (a i ako mi ne verujete isto vam se vata)  ;D do pre sat vremena smo sedeli i rešavali koješta oko Relija.

DakleM! Start je 10. juna u 08:00 ispred Gradske škupštine u Beogradu.

Jedenje i pijenje: Sobzirom da ne polazimo svakog dana u isto vreme, doručak će biti u različito vreme ali nikad nećemo kretati praznog stomaka. Takođe, ručak je u različito vreme jer ne stižemo na svako mesto u isto vreme. Naravno da će biti ručka kao i večere. Detalje ćemo objaviti uskoro ili ćemo ih saopštiti pred start (još se krčka po nešto pa biramo najbolju varijantu, pravo da vam kažem). Radimo na tome da imamo i užinu ali još utanačujemo detalje pa ovo treba uzeti sa rezervom.

Što se tiče pijenja, flaširana voda će nam biti na raspolaganju celim putem isto kao i prošle godine. Flašice su od po pola litra i biće u kombiju koji nas prati celim putem. Moram da napomenem da po novom ZOBS-u motociklisti u saobraćaju ne smeju imati ni promila alkohola u krvi. Znači 0.0! Pošto smo stalno pod pratnjom policije, biće potpuno bez veze da ne poštujemo zakon. Sokovi i bezalkoholna pića će biti gotovo na svakom stajanju.

Raspored po grupama je gotov i objavićemo ga mada se još ljudi prijavljuje i odjavljuje pa će konačna verzija biti poznata dan ili dva pred put. I nama će biti lakše ako učesnici već znaju ko je u kojoj grupi ali će to napraviti i potencijalni problem ako krene "prebaci mene ovde ili onde...) zato vas molim da prihvatite raspored onakav kakav je. Svi koji su tražili da budu sa nekim u grupi su tako i raspoređeni.

Raspored za spavanje je gotovo isti kao i raspored po grupama, što znači da će uglavnom cele grupe biti na istom mestu. Okupljanja pred polazak će biti na jednom mestu i kad se skupe sve grupe, polazimo na put.

Na svakom mestu gde ćemo spavati ćemo imati večeru i zabavu.

Tankovanje (nalivanje goriva) će biti uvek na po dve ili tri pumpe kako bi se maksimalno skratilo vreme. Zbog toga molim učesnike da ispoštuju redare koji će se pobrinuti da što efikasnije točimo gorivo i što manje vremena provodimo na pumpama. Zbog razlika u kapacitetu rezervoara od motocikla do motocikla, oni sa manjim rezervoarima će imati dodatno tankovanje pred duže deonice pa će ih redarski tim prihvatiti i povesti na pumpu a ostali će ih sačekati na stajalištima. Cilj je da svi stignemo što brže tamo gde smo pošli sa što manje stajanja u mestu. Nemojte se zbuniti ako vidite da jedna grupa odlazi na pumpu a vi produžavate ili obrnuto. To znači da jedni toče sad a drugi idu na drugu pumpu po utvrđenom rasporedu. Na svakoj pumpi će vam biti saopšteno koliko ima do sledeće pumpe a moj savet svima je da svaki put sipaju do čepa i neće biti problema.

Pauze tokom puta će biti od po pola sata osim za obedovanje zašta smo predvideli sat ili sat i po. U nekim mestima ćemo imati pauze tokom kojih će nam se predstaviti domaćini. Tada će biti organizovan program i osveženje. Važno je da obratite pažnju na informacije koje će vam preneti redari. Na svakom stajanju će vam biti saopšteno koliko ćemo se tu zadržati i kada ćemo se sledeći put zaustaviti. To je smišljeno zato da niko nema problem sa toaletom tokom puta, a naročito da ne zapadne u problem sa količinom goriva. Usput ćete čuti šta nas čeka na sledećoj deonici puta.

• Çelebi, 2415 postova

Što se tiče same vožnje, pred svakim mestom ćemo formirati jedinstvenu kolonu i tako proći. Na žalost, na nekim mestima duž puta su u toku radovi pa molim sve učesnike da poštuju uputstva redara i signalizaciju a policija će se pobrinuti da svi odjednom prođemo ta mesta sa što manje zaustavljanja ostalog saobraćaja. Tokom vožnje važe sva pravila vožnje u grupi. Kretaćemo se u smaknutoj koloni (cik-cak) i poštovaćemo rastojanje. Duž saobraćajnica sa više traka ćemo se kretati krajnjom desnom trakom i zauzimaćemo samo jednu saobraćajnu traku. To naročito važi za auto put.

Na mestima gde ćemo se zaustavljati, redari će voditi računa o parkiranju. Molim vas da obratite pažnju na uputstva jer će na nekim mestima biti malo tesno pogotovu ako za naše parkiranje lokalna policija zatvori deo saobraćajnice. Ipak nas je blizu 200 motora pa dajte da napravimo što manje haosa. Svi parkinzi kod hotela i objekata za smeštaj su obezbeđeni ali vas ipak molim da ne ostavljate stvari od vrednosti na motociklima (foto aparate, navigacije, kacige, delove opreme...) čisto da ne razmišljamo. Takođe apelujem na sve učesnike da povedu računa o vremenu provedenom u kafićima ili drugde kako bi se precizno držali satnice što je vrlo važno sobzirom na broj motocikala i učesnika. Ne želimo da jedni sede po suncu na motorima pod punom ratnom opremom dok drugi tek pristižu i tek treba da se opreme.

Molimo vas da pred polazak od kuće proverite i obezbedite potpunu ispravnost vaših motocikala. Iako imamo servisera i kombi za prevoz pokvarenih motocikala do prve radionice, ne bi bilo loše da takvih situacija bude što manje i da ta dvojica imaju što manje posla. Najbolje će biti ako serviser i vozač kombija budu išli džabe na ovoliki put  ;)

Ova godina je takozvana "zelena godina" u Srbiji i naš reli ide u jeku manifestacija za očuvanje sredine. Proći ćemo kroz četiri nacionalna parka u najlepšem dobu godine. Zato molimo sve učesnike da sve otpatke odlažu na za to određeno mesto a mi ćemo sa naše strane obezbediti da iza nas ne ostane ništa osim lepih uspomena na moto reli.

Hvala na razumevanju

• Çelebi, 2415 postova

Vidim da je Jager stigao kući iz Beograda. Lako je meni, posle sastanka imam tri lagana gasa do kuće a on 200km. Gubi se na spavanje!  ;D

• U prolazu, 15 postova
  • Motocikl: Honda goldwing 1800

Start sutra  negde u 8......čuvajte se dolazi jager i jagr. Ne zaboravite novčanike ;)

• Drug član, 1448 postova
  • Motocikl: Honda ness 150

Imenjače, pa nećemo valjda da ih reketiramo? ;D ;D

vase prisustvo ce nam biti dovoljna kazna!!!  :D :D :D :D

• Drug član, 926 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

Da li neko slucajno ima garazu ili neko bezbedno mesto da parkiram motor u blizini Kalenic pijace u sredu vece, posto nemam nikakvih sigurnosnih pomagala, a ne bih bas da celu noc spavam s jednim okom otvorenim?  ;) Kod drugara ima parking u dvoristu zgrade, ali se pokvarila ona pokretna rampa pa mi je i to malo nesigurno...  ::)

I jos nesto: da li se u 8 skupljamo ili krecemo? Posto ja vecito kasnim, ne bih da se ispalim i ovaj put.

Pozdrav i vidimo se za dva dana!  ;)

• Çelebi, 2415 postova

Start relija je u 8:00 ispred Gradske skupštine u Beogradu. Ne bi bilo zgoreg da svi do tada budemo na okupu jer juriti kolonu sa 400ccm kroz Beograd ujutru kad svi idu na posao nije lak zadatak ni za nas, beograđane  ;D

Gile, aj porani, života ti, nemoj da okasniš. Ja sam prvi koji mrzi da ustaje sa prvim petlima al ću da se navijem kako god znam i umem.

• U prolazu, 88 postova

Pozdrav!

jedno pitanje za "management" Relija... ;) da li se, mozda, zna vreme povratka u Bg?

Znam sve, i da nismo jos ni krenuli i da nije sad vreme da se prica o povratku, ali bi mo znacilo i neka orijentaciona satnica, zbog nekih obaveza...

Hvala unapred! ;D

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Pa ne zna se u minut, ali se zna šta smo planirali :) Satnicu bi trebali da ispoštujemo, nema razloga za suprotno, a planirano pristizanje za Beograd u nedelju je oko 17:30

• Zainteresovan, 612 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750F; Yamaha TDR125R; Sprint GRIZZY 125 ; CZ 175 iz 1972

Kakve su mogucnosti da kada sidjete sa Kopaonika da bar prodjete kroz centar Brusa. U koliko sati polazite sa Kopaonika?

Pozdrav

• Integrisan, 8633 postova

Pozdrav,

kroz Brus svakako prolazimo.

Dolazimo putem iz Brzeca, prolazimo pored Crkve i onda pored dve pumpe (NIS i onaj privatnik) polako izlazimo iz Brusa.

Kroz sam centar nemamo mogucnost da prodjemo, ali za svakoga ko zeli da nas vidi i ovo je skroz ok.

Sa KOPa startujemo u 9h.

pz.

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja