chyhayabusa 1 Napisano Decembar 24, 2009 U prolazu, 84 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima..naime..poceo sam restauraciju dedinog starog motorcikla iz 1952. pre par godina(kada sam imao 17 godina,sad imam +3)..Tj samo ga rastavio i poceo da smirglam i tako je ostalo..Pa sam resio da nastavim zapoceto..Pre svega me zanima..posto nemam papire da li postoji moguconsta da uopste izvadim saobracajnu tog motora kako bih kasnije mogao da ga vozim,a drugo svaki savet je dobrodosao..ukoliko neko zna gde ima ili neko zna nekoga ko ima slican motor ili delove za njega jer mi je masina ne kompletna neka pise..da br telefona. bilo sta..evo nekoliko slika za pocetak...Dobre volje imam samo jos malo vremena i jos novca da prikupim pa ce i biti necega Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
chyhayabusa 1 Napisano Decembar 25, 2009 U prolazu, 84 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Evo jos slika... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
chyhayabusa 1 Napisano Decembar 25, 2009 U prolazu, 84 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan I jos jedna za sad... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boldor 64 Napisano Decembar 25, 2009 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: temerin Motocikl: honda CBX 550,Yamaha RD 350 ypvs,MZ TS 250-1,Danuvia 125. Prijavi odgovor kao problematičan Moze to da se legalizuje[da dobijes saobracajnu],to je sigurno,a kakva je procedura to nek kazu ljudi koji su pametniji od mene,posla imas na motoru jako mnogo ali ako imas vremena,strpljenja,novca,i znanja,uspeces sigurno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
chyhayabusa 1 Napisano Decembar 25, 2009 U prolazu, 84 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Vrememe ce se naci,novac skupiti,znanje steci...zato sam i pokrenuo temu da svi koji znaju nesto mogu da pisu i da mi pomognu...Ako neko zna oko legalizacije neka pise... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Decembar 25, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Za papire bi bilo najlakse kad bi imao bar registarsku tablicu, pa po njoj u policiji nadju vlasnika. Ako nemas tablicu, pokusaj bar da nadjes neku sliku motora gde se vidi registarski broj. Ovako po imenu i prezimenu tesko da ce ga naci , jer motor ocigledno nije davno vozen, pa verovatno i nije u kompjuterskom sistemu vec ima samo dosije u papirnoj fascikli. Ako imas nekog prijatelja u policiji koji bi bio voljan da ti pomogne, mozes mu reci da je najlakse da ga trazi u registru izdatih registarskih tablica, jer se to najlakse pregleda ( ko ce da vadi jednu po jednu fasciklu i da gleda ). Jos ako znas kad je otprilike zadnji put bio registrovan - potraga se pojednostavljuje. Naravno, treba traziti tamo gde ti je deda ziveo i registrovao motor ! Srecno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
chyhayabusa 1 Napisano Decembar 25, 2009 U prolazu, 84 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Tablicu nemam,niti bilo koju sliku,po mojoj proceni motor je bio registrovan poslednji put pre 25 godina ili vise.Deda je dao HOREX REGINU i lik mu je dao ARDIA i doplatio to je sve sto znam.Druge informacije nemam jer je deda umro pre par godina...Da li mozda postoji mogucnost dobijanja sasvim nove saobracajne(recimo vozenjem motora na ates ili tako nseto)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kojazr 15 Napisano Decembar 25, 2009 U prolazu, 83 postova Lokacija: zrenjanin Motocikl: kymco grand dinc 50cc Prijavi odgovor kao problematičan nisaam siguran ali probaj da ga registrujes kao oltajmrea raspitaj se ako znas nekoga ko se bavi oltajmerima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
chyhayabusa 1 Napisano Decembar 26, 2009 U prolazu, 84 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Cuo sam za nekog lika iz panceva koji ima svoj muzej od 50ak motorcikala..Kada bi uspeo da nabavim njegov broj kontaktirao bih ga i naravno posetio da malo popricamo i da mi objasni kako sve to ide..Ako neko ima neke informacije o njemu neka pise..Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Decembar 26, 2009 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan sto se one silne rdje tice to ti je naj bezbolnije peskarenje i to za ceo motor sve ono sto imas bice oko 20e a zavrsices za jedno popodne.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
chyhayabusa 1 Napisano Decembar 26, 2009 U prolazu, 84 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan O peskiranju sam i razmishljao..Zanima me ko to radi( i ako moze br telefona ili adresa)..ili da kupim pistolj za peskiranje u bubanj potoku i to odradim sam? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GezyX 2 Napisano Decembar 26, 2009 U prolazu, 90 postova Lokacija: Budisava-NS Motocikl: Suzuki TS125,Piaggio Liberty Prijavi odgovor kao problematičan Lik iz panceva se zove Dragan Markusev(procitao u moto magazinu),nazovi 988 pa ce ti oni dati broj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
chyhayabusa 1 Napisano Decembar 26, 2009 U prolazu, 84 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Lik iz panceva se zove ... U moto magazinu sam i procitao,,doboro si me podsetio za 988 pozvacu ovih dana....hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Decembar 26, 2009 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan napomena. ja sam pesak sam kupovao jer je majstor imao samo neku ludu granulaciju kojom je radijo sasije kamijona...ima po radnjama boje i lakova da se kupi pesak kupis naj finiji koji nadjes i odneses SVE sto imas od motora i skratis sebi muke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boldor 64 Napisano Decembar 26, 2009 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: temerin Motocikl: honda CBX 550,Yamaha RD 350 ypvs,MZ TS 250-1,Danuvia 125. Prijavi odgovor kao problematičan mislim da motor mozes legalizovati sa dva svedoka,koji ce potvrditi da je to tvoj motor,pre se moglo sad da li moze,ne znam,raspitaj se u sup-u. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lex 17 Napisano Decembar 26, 2009 U prolazu, 93 postova Lokacija: valjevo Motocikl: nsu 175 Pretis Prijavi odgovor kao problematičan http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=42691.0 ne treba ti 988 sve imas ovde a za registraciju sa dva svedoka moze do 50 ccm ( sve zavisi od supa do supa ) i jos jos jeda zanimljiva prica http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=42822.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
chyhayabusa 1 Napisano Decembar 26, 2009 U prolazu, 84 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za ovu temu..Dodjoh i do tog broja.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
chyhayabusa 1 Napisano Decembar 26, 2009 U prolazu, 84 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan napomena. ja sam pesak sam kupovao jer je majstor imao... Meni je nekako veci smek da ja to sam uradim..nego da placam nekome nesto da odradi..Pre bih platio za savet i znanje..Ipak bi zeleo da to bude moja restauracija "da pokazem dedi da ja to mogu" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
chyhayabusa 1 Napisano Decembar 26, 2009 U prolazu, 84 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Posto mi je masnina ne kompletna,a i fale mi jos neki delovi...ako neko zna gde ih mogu nabaviti ili nekoga ko ima identican motor...neka pise Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boldor 64 Napisano Decembar 26, 2009 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: temerin Motocikl: honda CBX 550,Yamaha RD 350 ypvs,MZ TS 250-1,Danuvia 125. Prijavi odgovor kao problematičan evo tako bi trebalo da izgleda kad bude gotovo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
chyhayabusa 1 Napisano Decembar 27, 2009 U prolazu, 84 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan evo tako bi trebalo da izgleda kad bude gotovo Znam hvala na slikicama...Imam ih i ja ali ih nisam upload-ovao Svo vreme ovog sveta je pred amonom,ne zuri mi se..makar ga sredjivao 10 godina,ali dovescu ga u prvobitno stanje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sky 96 Napisano Decembar 27, 2009 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Београд - Сурчин Motocikl: Jawa 350 TS '91 Prijavi odgovor kao problematičan Поздрав. Агрегат са тог мотоцикла у многоме подсећа на Јавин 175 (JAWA 175). Код нас су је звали "Тотица". Ко зна, можда неки делови одговарају... Знам, у том случају не би био 100% рестауриран са оригиналним деловима, али бојим се да ћеш оригиналне веома тешко наћи. Желим ти пуно среће и успеха у даљим радовима! Можда ти нешто од овога буде од користи: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
chyhayabusa 1 Napisano Decembar 27, 2009 U prolazu, 84 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Поздрав. Агрегат са тог мотоцикла у многоме подсећа на Јавин 175 (JAWA 175).... Cak sta vise mislim da je identichan..ukoliko bih ga nasao(Ili ceo motorcikl) uzeo bih ga i ako odgovaraju poklopci motora sa Ardia stavio bi ih na Javin motor i bilo bi extra..Sta mislite o tome? Uzgred koliko java ima brzina..ovaj moj je imao 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sky 96 Napisano Decembar 27, 2009 Svrati ponekad, 390 postova Lokacija: Београд - Сурчин Motocikl: Jawa 350 TS '91 Prijavi odgovor kao problematičan У колико нађеш Јаву 175 (али баш Јавин модел 175, са два ауспуха) јави и мени! ;D Јава има четири степена преноса. У први степен преноса се "убацује" померањем полуге мењача на горе... Е, сад... Код Јаве се секундарни ланац (погонски) налази са десне стране... Ово наглашавам, јер нисам сигуран са које стране је код Арди-а. А чини ми се да је са леве... :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni 23 Napisano Decembar 27, 2009 Svrati ponekad, 299 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan da bi odradio perskarenje kako treba bolje odnesi nekome ko se time bavi i ko im opremu za to.nije samo uzeti pesak,spric i zpojiti na kompresor veruj mi.to sve zvuci lako ali kad pocne da ti leti prasina po selom dvoristu videces (provereno ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...