Bender 75 3 Napisano Jun 3, 2007 Svrati ponekad, 117 postova Prijavi odgovor kao problematičan E ovako, bih sa Zemuncem koji je shljakao FZR-a u R1. Covek ima sina na ovom forumu, ja na nikad gotivnijeg coveka nisam skoro naishao! E banusmo prvi put ortak i ja kod njega na gajbu, nit zna mene - nit zna ortaka - prvi put nas vidi u zhivotu (a sto je najgore, taj moj ortak munze-konza blago kriminogena faca za razliku od mene, ali ok momak, samo odrasto u Zemunu - hebiga ), samo da vidi moj motor dal nesto mozhe da se montira, i ja tripujem ono - zadrzcemo se max 5 min. Kako nas je covek primio - strasno. Ono je pravi bajker, kako svako dete zamislja bajkera . Fazon - sve za kolegu bajkera. Primio nas covek ko da smo mu rod najrodjeniji, posluzio nas, objasnjavao meni sve fore, pokazivao mi slike u svom kompu, zhena mu extra lik, on je extra lik, deca su mu extra, gajba mu je extra, atmosfera extra, motor mu je extra - na kraju ostadosmo dve cuke kod njega, price, zezanje, opushtencija - hebote kad porastem bicu Boban , to je sve sto mogu da kazem na kraju... Inace covek vozi Suzu GSX-a 2006 god - PRELEPOG! E sad, covek je uspeo da napravi od fzr-a ali hiljadarke doticnog famoznog R keca. I sad, FZR 1000 - ima valjda shiri ram od 600 pa mozhe da se nabudzi gotovo - shraf na shraf. A sa 600 je to malko zahebanije jer ima manji ram - pa manji rezervoar, tj oklopi bi mogli, ali rezervoar bi ostao isti, pa kao aj da vidish kako bi to otprilike izgledao itd... I nadje mi on neke slike, koje cu podeliti ovde sa vama, cisto da skapirate o cemu se radi. Inace on je budzio samo jednog za sebe, covek se samo extra razume u motore, ne zhivi od servisiranja i budzenja motora, voli motore i to mu je hobi... On je tog jednog budzio tako sto ne ide kod plasticara, vec naruci originalni R1 oklop, potom noshace za oklop i rep, to on nesto ispooshraflja, nista ne sece i ne vari, jer fora je da motor uvek mozhe da se vrati u prvobitno stanje u slucaju prodaje - prodash motor sa originalnim fabrickim oklopima, a oklope od r1 prodash odvojeno - milina... E sad, ja krenuh od repa - menjati na motoru bilo sta - tj budziti mozhe se dobiti kontra efekat, tj vrlo je opasno jer mozhe se pokvariti proporcija i prvobitna ideja motora i dobiti se totalna glupost. Evo nekih promashenih varijanti (sve su FZR 500-600 u pitanju): Znaci originalni FZR - to sto je rep staromodno debeo, nekako ima smisla u odnosu na ostatak oklopa, ono proprcije itd: E sad, baja je zadrzao stari oklop, a samo je stavio moderniji rep - i po meni totalno usro motor: Nekako to izgleda nakaradno - tj, nema proprciju, plus mu je rep zadignut i naglashava zadnju gumu preterano, koja je kod FZR-a 600 tanka - promashaj totalni: Idemo na josh jedan biser budzenja. Baja je stavio samo moderniji rep i zadni ram od suzukija GSXR-a 2003 god, mega zadignuto - totalni promashaj: E sad, posle svih tih promashaja, covek pomisli - budalastina, treba odustati, i onda naleti na ovo: Znaci fzr 600 sa r1 livenim oklopima, stim sto ga je baja izlio za medalju, nekako je kombinovao R1 rep, onda R1 bocne oklope, stim sto je prednju masku nekako uradio - da ima prednje usise kao fzr, tj da oni ne moraju da se pomeraju. Oklopi mu nisu ofarbani, niti je ugradio prednja svetla - video sam oklope u ovoj formi, to kad se ofarba i urade svetla - brooka izgleda. Evo motor od koga je poceo: Pa je krenuo da ga shtela - ovo po meni ima totalno smisla, prvo, rep mu nije previshe zadignut, nego prati liniju auspuha i visinu rezervoara, u proporciji je sa ostatkom oklopa, ne deluje kao budzevina (sad je rezervoar zut a oklopi beli - al to ka se prefarba imace smisla) deluje 5x lepse, znaci proporcija ima smisla, prvobitna ideja usavrshena - milina! Samo ga zamislite ofarbanog - a evo slike originalnog R1 - recimo u ovoj boji - uporedite oklope - to je to - nema greske: Evo josh slika kako ga je baja nabudzio, ovde se bolje vide usisi - na koji li je to foru uradio? Jel to mogu nashi plasticari da naprave? E ovde je isto malko modifikovao bocni oklop - tj prosekao ga (ali kolko vidim bash lepo) da smesti motor. Jel nashi plasticari to mogu da iseku ovako pro? Sve u svemu - lepo izgleda. ono sto sam provalio kod odlivaka - rupe bushih sam. Tako da je ovaj baja malko prilagodio rupe, da bi bile shraf na shraf - evo rupa original R1: A evo kako je on pomerio rupu - i to bash ga je lepo uradio - uff: Eto - mene se ovo svidja , i ja bi ovako neshto rado zbudzio: Uf uf uf, hebemu musha, dal je ikako moguce ovako ga zbudziti kod nas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mateja yamaha fzr 600 0 Napisano Avgust 14, 2012 U prolazu, 4 postova Lokacija: Zemun polje Motocikl: mamaharica fzr 600 bakuta al jos moze da se jase Prijavi odgovor kao problematičan Eh videh (moguce taj isti?) FZR ko moj - sa maskom od R1 u Zemunu. Crni R1 oklop, kompletan. I prednja maska, i bocne maske, i rezervoar, i sediste, ma sve. Cak mu napred zbudzio onu turbo casicu . I sad, deluje onako kao budzevina, samo iz razloga sto motor izgleda ko da je padano 50 puta sa njega. Tj nije bash ocuvan. A laik bi se mozda i zeznuo da je to original R1. Medjutim, meni se kod R1, bar kod tog njegovog, nije svidela prednja maska bas toliko, tj ima ova maska sa okruglim svetlima neki smek. Medjutim, ono sto je strava je dupe. Sta mislite o zameni dupeta na FZR-u? Staviti neko modernije dupe? Dal bi to poruznilo motor? Mislim dupe na fzr je bas ono upadljivo retro, da ne kazem ruzno. Samo se bojim da se siljatije dupe ne uklopi sa celom linijom motora? Jel probao to neko, neka slika mozda? ja sam nesto menjao na mojoj fzr neznam dali ce ti se svideti evo spota na youtube pa vidi izvini malo je konfuzan i ide prebrzo ali videces kako to kod mene izgleda pa odluci vredi li Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mateja yamaha fzr 600 0 Napisano Avgust 14, 2012 U prolazu, 4 postova Lokacija: Zemun polje Motocikl: mamaharica fzr 600 bakuta al jos moze da se jase Prijavi odgovor kao problematičan uf ko zna gde sam ja nalepio spot moje yamahe jbga zeznuo sam se... no krenimo redom evo ovde imas neke dorade na repu koje sam ja radio + ugradnja led dioda i migavaca koji su fuzionisani u rep tj ne strce vec su u sklopu repa i prate linije bez izbocina i koje cega napominjem da sam samo rep menjao sve je na njoj fabricko a da izvini spot je u pitanju i ide malko brze ali moze se videti u nekim trenucima rep moje mahe pa vidi vredi li transformacije ili mozda imas neku drugu viziju za svoju mahu pozz i izvini spot je malko konfuzan kao i moja ljubav prema mojoj mahi :-) pozz ps ah sad sam shvatio gde sam nalepio post izvinjavam se nov sam u virtuelnom svetu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...