bobanvfr 94 Napisano Decembar 13, 2009 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: vfr rc36 Prijavi odgovor kao problematičan "Bivsi bajker" je lepo napisao da je u danasnje vreme sigurnije kupiti detetu pistolj nego motocikl, i u pravu je! Koliko je ove godine poginulo motorista? Mnogo vise nego od vatrenog oruzja! Vozim motore vec 20 godina i svake godine je sve gore. Sto se tice skuterasa, kad god se vozim kroz beograd smrznem se od straha kad vidim kojom brzinom se provlace izmedju automobila, ja prvi se provlacim da budem prvi na semaforu ili da se izvucem iz kolone ali ne sa sto na sat! Procitajte vi tekst ponovo i polako da shvatite sta je covek hteo da kaze. Ja se sa njim slazem potpuno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano Decembar 13, 2009 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Da klinci masovno voze skudže k'o ludi - voze fakat i tu je čovek u pravu 10000000%. I ja sam im pominjao sve po spisku x puta. +1 Semafori ne postoje za njih .. Da ne pricam o varijantama desna ruka na gasu, desnim ramenom telefon na uvetu, u levoj pljeskavica, bez icega na sebi, vozi levo-desno, i nastavlja opushteno kroz crveno ... Da nisam video pored sebe u gradu .. ne bih verovao .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Decembar 13, 2009 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Da klinci masovno voze skudže k'o ludi - voze fakat i tu je čovek u pravu 10000000%. I ja sam im pominjao sve po spisku x puta. +1 Semafori ne postoje za njih .. Da ne pricam o varijantama desna ruka na gasu, desnim ramenom telefon na uvetu, u levoj pljeskavica, bez icega na sebi, vozi levo-desno, i nastavlja opushteno kroz crveno ... Da nisam video pored sebe u gradu .. ne bih verovao .. oooo da ! a one tri cice na skuteru sto se me napusile kad sam onoj sto vozi i kucka poruke rekao da nije normalna !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14716 Napisano Decembar 13, 2009 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 957 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan osim onog za preticanje sa leve strane i poredjenja sa pistoljima, covek je 101% u pravu, pismo ne lici na pljuvanje vec na vrstu lose koncipiranog apela. znamo dobro kakvih nas ima i kako se i sami ponasamo u saobracaju. cak i pojedinaca koji ne znaju da voze u najjednostavnijim formacijama. a o klincima na squterima je suvisno i pricati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1302 Napisano Decembar 13, 2009 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Onda ja nisam dobro shvatio pismo. ??? ??? ??? DakleM, ispao sam glup u društvu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lencuga 14716 Napisano Decembar 13, 2009 Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 957 postova Lokacija: vrsac / bgd bezanija Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang Prijavi odgovor kao problematičan Onda ja nisam dobro shvatio pismo. ??? ??? ??? DakleM, ispao sam glup u društvu. ne bre, dalleko bilo, ali ne moramo uvek drzati gard. nisu svi protiv nas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano Decembar 13, 2009 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan Nemaju šta drugo da rade pa pljuju po motorašima Što se tiče klinaca - sve je tačno, jede se pljeka na skuteru, voze se po troje, prolaze kroz crveno, voze na 3cm jedan od drugog.. Ali kakve veze imaju veći motori s tim? I svi mi vozimo kola pa npr. ja nemam nikakvih problema sa motorašima. Kad hoćeš da se prestrojiš POGLED retrovizor pa preko ramena, migavac ćao zdravo. U koloni se malo pomeriš da kolega prođe, to je cela priča. Šta je tu teško? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stuntjunkie 13 Napisano Decembar 13, 2009 U prolazu, 61 postova Prijavi odgovor kao problematičan nisu svi klinci isti,ima savesne dece koja normalno voze sa opremom a ima i onih koji neznaju ni zasto su kupili skuter a voze se u "gacama" i majci.....tako isto ima i motorista koji su kupili R1 samo da se vidi i cuje itd......ima nas raznih to je sigurno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrgud 156 Napisano Decembar 14, 2009 Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan uf kako kolektivno sektaški napadoste "bivšeg bajkera" ;D sve stvari koje je bivši bajker pomenuo su na skoro isti način dosta puta iznošene na forumu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Decembar 16, 2009 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan @ Bobanvfr lupas izracunaj koliko ima motora u srbiji pa podeli toliko pistolja da ih setaju svuda sa sobom cele sledece sezone da vidimo od cega ce vise njih da nastrada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Decembar 16, 2009 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan To da su adolescenti nemarni u saobraćaju je samo produkt (ne)vaspitanja njihovih roditelja koji ne žele da im posvete dovoljno vremena i da ih edukuju o ponašanju u saobraćaju. Misko, nisi ispao glup u drustvu, naprotiv. Ukljucio si se i vema lepo, precizno i korektno napisao. Eto, i sam si objasnio u cemu je problem mladih vozaca skutera. To je nas "nevidljivi" problem. Dete od 14 - 15 godina nema blage veze sa saobracajem. U njemu rade samo instikti. Cak i ako ima PSP, to je malte-ne nista. Roditelji su jedini spas za njega, ali ih on uslovno nema, cim mu je omoguceno da vozi skuter u tim godinama. U tom grmu lezi zeka, to nam je svima jasno. Tebe su dotakli pistolji, razumljivo, ali je "Bivsi bajker" generalno imao dobru nameru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
serbduck 15 Napisano Decembar 16, 2009 Svrati ponekad, 163 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan "Put u pakao je poplocan dobrim namerama"...neko jednom rece. Svi mi znamo koji su problemi, ali zar ces motor porediti s pistoljem? Bolesnik. Tekst procita neko ko nema pojma o motorima i u startu nas zbog procitanog mrzi. Sve nas. Bez izuzetka. Bem ti nameru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matijak 265 Napisano Decembar 16, 2009 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vancouver Motocikl: CB125 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Pisanje Bivšeg bajkera je artikulisano koliko i vozačka kultura pomenutih klinaca na skuterima, tako da se ne treba uzbuđivati oko takvih stvari. Pas laje, karavan prolazi... Sad, pošto urednik dotičnog glasila očito ne zna bolji način za popunjavanje praznog prostora na strani ... ne treba odmah sasuti drvlje i kamenje. Treba čoveku pomoći. Treba razumeti, jer ko zna kakva igra sudbine ga je gurnula u uredničku fotelju u kojoj se toliko muči. Predlažem da se tom gospodinu, u ime bajkera koji još nisu ,,bivši'', pored novogodišnje čestitke, pošalje link But(t) und Guzz uz blagoslov da tim materijalom puni prazne rupe na stranicama, jerbo taj sadržaj, ya razliko od tekstova Bivših bajkera i ostalih zaboravljenih asova, ima svoj uvod, razradu i zaključak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Decembar 16, 2009 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor Prijavi odgovor kao problematičan mislim da je donekle u pravu, ja vozim motor i cak meni idu na ku..., ne mogu da gresim dusu, i medju njima ima normalnih, ali i dosta budala ne mogu da razumem mentalni sklop coveka koji kupi skuter i onda ima zarku zelju da se trka sa ostatkom sveta, ne j.. crveno svetlo, ulece u makaze ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
serbduck 15 Napisano Decembar 16, 2009 Svrati ponekad, 163 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi tacno je sve to sto pisete. Ludaka na skuterima - ko salate. Ipak pisanje "Bivseg bajkera" nigde ne pravi nikakvu podelu na "ludake" i one druge, pa smo samim tim svi mi ludaci. Mi znamo razliku ali vozaci na cetiri tocka ( bar njih 70% ) ne znaju. Slika o bajkerima i nasa bezbednost na putevima je delom posledica predrasuda, a predrasude nastaju bas ovakvim pisanjem. Zato sam besan. Kad vam se pruzi prilika da nesto kazete ili napisete za medije, vodite racuna da sve bude jasno, da nema prostora za razlicita tumacenja. Dakle napises i to mogu da citaju i shvate svi. Dede, babe, mame, tate, deca, panduri, politicari, soferi, cistaci ulica... Svi. Ovako ne valja. Namera mu je verovatno bila dobra, al je usro i motku i mocice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Decembar 21, 2009 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Da klinci masovno voze skudže k'o ludi - voze fakat i tu je čovek u pravu 10000000%. I ja sam im pominjao sve po spisku x puta. +1 Semafori ne postoje za njih .. Da ne pricam o varijantama desna ruka na gasu, desnim ramenom telefon na uvetu, u levoj pljeskavica, bez icega na sebi, vozi levo-desno, i nastavlja opushteno kroz crveno ... Da nisam video pored sebe u gradu .. ne bih verovao .. Proslo leto, u Bulevaru kod ceske ambasade, Maxi skuter, svinja debela od 150+ kila, papuce i majica od opreme, drzi levim ramenom telefon i tako se provlaci kroz kolonu... Zena i ja u kolima, kaze ona: vidi policajca bas ga briga da zaustavi ovoga, onaj famozni pub kod ambasade sto cuci za skretanje desno iz Takovske u Bulevar, izlazi da ga zaustavi, majmun nije ni prekinuo telefoniranje, samo je lagano obisao zandara kao da je prepreka na putu... > Na trenutak sam pomislio da ga skrljam, ali sam ja lepo vaspitan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzambo 86 Napisano Decembar 25, 2009 Architect, 341 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tracer 7GT Prijavi odgovor kao problematičan Onda ja nisam dobro shvatio pismo. ??? ??? ??? DakleM, ispao sam glup u društvu. Nije tacno, tvoje pismo je potpuno na mestu, jer tacno definise problem i nudi resenje, i edukaciju. Prosecan vozac automobila bi uz pismo "bivseg bajkera" samo generalizovao stvari i zamrzeo sve ljude na motoru, a ovako se ipak nudi alternativa, kako si rekao "druga strana medalje". Svaka ti cast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...