Jump to content

Moto Zajednica

Poliranje i hromiranje starih i doterivanje novih delova

Recommended Posts

• Drug član, 1022 postova
  • Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12

Kupio sam cerki hondu rebel,vidi se da je malo zapustena, na hromiranim delovima,felne,auspusi,ima malo korozije pa me interesuje da li i na koji nacin to moze da se odstrani.Hvala.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 455 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z1000 Mk2 Piaggio Beverly 250

Kakvi sve vidovi saradnje postoje? Konkretno, moram li da skinem pojedine delove i donesem ti ih na poliranje i hromiranje po potrebi ili, što bih mnogo rađe, dovezem ti motor, ti ga picneš skroz i ja ga pokupim kad se dogovorimo?

• Drug član, 1022 postova
  • Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12

Najednostavnije je da ta mesta namažeš-nakvasiš petrolejom(kerozin-gas za lampe),ostaviš tako nekoliko sati a onda istrljaš dobro mekom krpom ...zatim ispoliraš to sa nekom pastom za poliranje,može i običan ''purol'' (slovenačka pasta - ima kod nas da se kupi po radnjama što prodaju boje i lakove)ili  nešto slično-univerzalna pasta za poliranje!Svakako je to najeftinije rešenje a uklonićeš sve mrlje od rđe i oksida...postoje i drugi postupci ali iziskuju neke hemikalije i komplikacije koje ne možeš savladati u kućnim uslovima..!!Pozdrav i srećno!

Hvala ti,nisam znao za petrolej.

• Svrati ponekad, 176 postova

Gosp.za rebela zavisi koliko je zapustena slazem se sa kolegom da mozda moze da prodje i sa malo jacim  ciscenjem ako ne, objavite slike pa cemo videti sta moze da se uradi

• Svrati ponekad, 291 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi V35 custom Moto Guzzi California Jackal V11

Pitajte sve sto vas zanima !!! MAX

Pozdrav

vidim da se ovde ozbiljno radi i imam pitanje i zagonetku koliko bi kostalo da se ovaj deo to jest zadnji nosac koji je malo napukao izvari ocisti prepolira i hromira da mu se vrati stari sjaj. Ovo je sadasnje stanje zadnja slika.

post-8469-1287908096031_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja