mitri 1847 Napisano Februar 5, 2007 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Obratite paznju na karakteristike , to jest snagu motora za modele R1 i ZX-10R za francusko trziste... http://www.yamaha-motor.fr/produits/motos/supersport/yzfr1.jsp?view=techspecs http://www.kawasaki.fr/product.asp?Id=34049785CCE&S=4 Negde sam cuo da u Francuskoj nije moguce registrovati motore jace od 78 kW ( 106 ks ) , a ko hoce da kupi otvorene verzije moze ih voziti samo na stazi . Znate li nesto vise o tome ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Februar 6, 2007 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan ... a ovo je vec krajnje bezobrazno i bogohulno... :? http://www.suzuki-moto.com/pages/gamme/fiche-technique.php?idmodele=12&id=9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zuty13 12 Napisano Februar 6, 2007 U prolazu, 26 postova Lokacija: Skopje, Makedonija Motocikl: GPZ1100B2, TDM900A Prijavi odgovor kao problematičan Ima da traje Hayabusa 200000km bez promene i jednog dela .... :roll: To ti dodje kao da si kupio GOLF 1 1.3l ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Februar 6, 2007 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Kakvi IDIOTI!!! :shock: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Februar 6, 2007 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan A cekaj, sto bi ti po putu vozio motor od 180KS? Civilizovan svet je zato napravio piste gde imas savrsen asvalt, zone za izletanje, paramedics, vatrogasce, helikoptere... pa vozi sta ti je volja. Preko nedelje radis, u subotu se probudis, sednes u pickup, na prikolici ti 'normalna' verzija' CBR1000RR, odvezes se do staze koja, gde god da zivis nije dalje od 150km, platis 30EUR i vozi. Pa da vidimo kome je lepse. Nama slepcima koji stavljamo glave u torbe vozeci na lokalnim putevima 250km/h ili njima koji posle celodnevne voznje na pisti nemaju snage ni na masazu da odu i koji kada padnu, jedina steta koju imaju je pocepano odelo od klokana. Onda se probudis u nedelju, sednes na strom, gs1200, varadero i sl, smestis zenu pozadi i odete na izlet.... Jebote, samo smo mi pametni, svi ostali su glupi kao kurac i prave neke nerazumne poteze....lud neki narod ti zapadnjaci....propasce kad-tad... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Februar 6, 2007 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan A cekaj' date=' sto bi ti po putu vozio motor od 180KS?Civilizovan svet je zato napravio piste gde imas savrsen asvalt, zone za izletanje, paramedics, vatrogasce, helikoptere... pa vozi sta ti je volja. Preko nedelje radis, u subotu se probudis, sednes u pickup, na prikolici ti 'normalna' verzija' CBR1000RR, odvezes se do staze koja, gde god da zivis nije dalje od 150km, platis 30EUR i vozi. Pa da vidimo kome je lepse. Nama slepcima koji stavljamo glave u torbe vozeci na lokalnim putevima 250km/h ili njima koji posle celodnevne voznje na pisti nemaju snage ni na masazu da odu i koji kada padnu, jedina steta koju imaju je pocepano odelo od klokana. Onda se probudis u nedelju, sednes na strom, gs1200, varadero i sl, smestis zenu pozadi i odete na izlet.... Jebote, samo smo mi pametni, svi ostali su glupi kao k***c i prave neke nerazumne poteze....lud neki narod ti zapadnjaci....propasce kad-tad...[/quote'] slazem se 100.000 % Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smajser 18 Napisano Februar 6, 2007 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix Prijavi odgovor kao problematičan Nama slepcima koji stavljamo glave u torbe vozeci na lokalnim putevima 250km/h ili njima koji posle celodnevne voznje na pisti nemaju snage ni na masazu da odu i koji kada padnu' date=' jedina steta koju imaju je pocepano odelo od klokana. Onda se probudis u nedelju, sednes na strom, gs1200, varadero i sl, smestis zenu pozadi i odete na izlet.... Jebote, samo smo mi pametni, svi ostali su glupi kao k***c i prave neke nerazumne poteze....lud neki narod ti zapadnjaci....propasce kad-tad...[/quote'] Ima da propadnu tek kad im se mi jednog dana ''primaknemo" Za sada od klokana imamo samo rukavice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Februar 6, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan A cekaj' date=' sto bi ti po putu vozio motor od 180KS?Civilizovan svet je zato napravio piste gde imas savrsen asvalt, zone za izletanje, paramedics, vatrogasce, helikoptere... pa vozi sta ti je volja. Preko nedelje radis, u subotu se probudis, sednes u pickup, na prikolici ti 'normalna' verzija' CBR1000RR, odvezes se do staze koja, gde god da zivis nije dalje od 150km, platis 30EUR i vozi. Pa da vidimo kome je lepse. Nama slepcima koji stavljamo glave u torbe vozeci na lokalnim putevima 250km/h ili njima koji posle celodnevne voznje na pisti nemaju snage ni na masazu da odu i koji kada padnu, jedina steta koju imaju je pocepano odelo od klokana. Onda se probudis u nedelju, sednes na strom, gs1200, varadero i sl, smestis zenu pozadi i odete na izlet.... Jebote, samo smo mi pametni, svi ostali su glupi kao k***c i prave neke nerazumne poteze....lud neki narod ti zapadnjaci....propasce kad-tad...[/quote'] Srecni ljudi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 207 Napisano Februar 6, 2007 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Truli zapad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
semza 59 Napisano Februar 6, 2007 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: SOMBOR VOJVODINA Motocikl: cb600 Hornet Prijavi odgovor kao problematičan E Djuro svaka ti cast na tekstu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Februar 6, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Nije to samo u Francuskoj. Mislim da ima sliènih propisa i u ostalim zapadno-evropskim zemljama. Recimo, nalazio sam u nemaèkim oglasima motore koji su ogranièeni na 98 ks. Ali takoðe ima i motora koji nisu limitirani. Možda limitirani imaju neku povoljnost kod plaæanja osiguranja, ili tako nešto. Ako neko nešto zna o ovome neka napiše. Kad mi budemo kao Francuska, slobodno neka uvode i zakone kao kod njih, ja se neæu buniti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Februar 6, 2007 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan A cekaj' date=' sto bi ti po putu vozio motor od 180KS?Civilizovan svet je zato napravio piste gde imas savrsen asvalt, zone za izletanje, paramedics, vatrogasce, helikoptere... pa vozi sta ti je volja. Preko nedelje radis, u subotu se probudis, sednes u pickup, na prikolici ti 'normalna' verzija' CBR1000RR, odvezes se do staze koja, gde god da zivis nije dalje od 150km, platis 30EUR i vozi. Pa da vidimo kome je lepse. Nama slepcima koji stavljamo glave u torbe vozeci na lokalnim putevima 250km/h ili njima koji posle celodnevne voznje na pisti nemaju snage ni na masazu da odu i koji kada padnu, jedina steta koju imaju je pocepano odelo od klokana. Onda se probudis u nedelju, sednes na strom, gs1200, varadero i sl, smestis zenu pozadi i odete na izlet.... Jebote, samo smo mi pametni, svi ostali su glupi kao k***c i prave neke nerazumne poteze....lud neki narod ti zapadnjaci....propasce kad-tad...[/quote'] Kenjash ko foka! Ja lichno ne volim mashine jache od ove koju sad imam,ali... Pa da..truli zapad...krajcuju ti na KS a onda slobodno odesh u prodavnicu i kupish vatreno oruzzije!? :shock: Pa,jebote..."safty swich" je u glavi! Kao sa 180 KS se gine a sa 108 tezze?! VAZZI! :idea: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Februar 6, 2007 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan a onda slobodno odesh u prodavnicu i kupish vatreno oruzzije!? :shock: Pa' date='jebote..."safty swich" je u glavi! Kao sa 180 KS se gine a sa 108 tezze?! VAZZI! :idea:[/quote'] gde to kupis vatreno oruzje? U par drzava u Americi i to je to. U Evropi ga ne kupis nigde ni sa dozvolom ni bez To sa safety switchem mozda vazi za tebe i mene, ali u ogromnoj vecini slucajeva taj switch ne postoji. Pametniji ljudi od tebe i mene su u npr. Japanu izracunali da je gornja granica snage koju mogu da razvijaju serijski automobili 285KS. Zato imas Imprezu WRX, Lancer EVO, NSX....sa tom granicom. Vise moze, ali pod strogo definisanim uslovima ili budzi sam pa idi na pistu...ili budzi sam, vozi po ulici pa ako te uhvate platis kaznu zilion dolara. Nije se to nikom u mnogim Evr. drzavama digla patka pa su resili da muce nas jadne bajkere. Ima debelih razloga za to. Mozda je to granica koja neiskusnog vozaca pri izlasku iz zavoja i naglom dodavanju gasa, nece da katapultira iz sedista nego ce da mu oprosti koju gresku, a to moze da bude razlika izmedju toga da li ca taj uvece da legne u krevet ili u grob. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano Februar 6, 2007 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan 280 konja je vise dogovor proizvodjaca japanskim ulicama se voze dosta mocniji automobili Na kraju krajeva ogromna je razlika izmedju auta od 400 kg i 280 KS i 2400 kg i 280 KS tako da je to poprilicno glupo ogranicenje, isto vazi i za motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1967 Napisano Februar 6, 2007 Vlasnik sajta, 5375 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan I ja se slazem 100% sa Djurom... Da imamo stazu negde blizu BG-a, VTR ili bilo koji drugi R da imam ne bi ni video ulicu. A ovako, sta je tu je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10208 Napisano Februar 6, 2007 Drug član, 4528 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Ista stvar sa nemcima, svajcarci imaj zakon da moras da ima fabricle auspuhe tj. ako se ne varam ne vise od 88-90 decibela Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Februar 6, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Ne mora fabricke, ali ako menjas moras da ides na atest, cak i ako stavis karbonski moras na atest... Sto se tice glasnosti, sigurno da i tu imaju ogranicenja... sve su predvideli zakonom... NPR: ako imas dvoje dece razlicitog pola ne smes da zivis u manjem stanu od trosobnog, kad su ti deca starija, sad ne znam tacno od koliko godina, mozda 4-5... a ako imas dva sina ili dve cerke mozete ziveti i u dvosobnom stanu... Ovo sam naveo samo kao primer strogih propisa na zapadu, da ne bude da sam otisao u OFF Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Februar 6, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Ista stvar sa nemcima' date=' svajcarci imaj zakon da moras da ima fabricle auspuhe tj. ako se ne varam ne vise od 88-90 decibela[/quote']Uglavnom se dobija DB killer sa loncem, bar sam ja dobio. Sa njim se motorcikl cuje skoro kao sa seriskim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmandic 8 Napisano Februar 7, 2007 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: bijela,montenegro Prijavi odgovor kao problematičan stoka zapadnjacka :wink: mislim cak da je australija od svih navedenih najalergicnija na konje i prepravke. ogromne pare traze za ateste za bilo sta sto se stavlja na vozilo, tocak volana mora da ima knjigu :shock: , pa se na motorima malo sta radi, uglavnom se malo hromiraju felne i nabaci akrapovic :wink: ovome su mi drugu cija je ninja okinuli usi za ovaj lijevak od auspuha koji nije street legal, promijenio mu je kompjuter i napravio tablicu na preklapanje posto vozi ovaj motor samo od 2 do 4 ujutru :wink: probo sam cudo malo oko kuce i vratio se luuuuuud :twisted: da ga uvate s ovim ne bi ga sigurno vise vidio, ili bi im kupio jos jednog novog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 27 Napisano Februar 7, 2007 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Djuro, svaka cast. Dobro je, a ja mislio da sam jedina "budala" koja razmislja na taj nacin. "Pametni" su prepametni, pa i ne moraju da razmisljaju :idea: . Njima je i 200ks malo za motor od 160 kg (a najcesce su teski kao i sam motor)....a onda, ko prezivi pricace :?: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Februar 7, 2007 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Djuro, Svaka ti je k'a Njegoshu. Ja se slazem u potpunosti. A sto se tice oruzja, nigde u EU ne moze da se kupi nista bez dozvole, a da bi dobio dozvolu- e to je procedura od koje ti se smuchi pa odustanesh, ukljucuje i psihijatrijsku kontrolu, a pistolj na primer mozes da drzis samo u streljackom klubu , pa lepo za vikend odes i prangijash koliko volis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano Februar 7, 2007 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan extra imaju puno pravo, e meni konacno stize ako bog da mashina i prvo shto sam trazio da mi urade na njoj, jeste redukcija snage za koliko god mogu, zajebi nit puteva nit kulture nit icega, jednom sam se opekao pogledao me bog nemam namjeru jopet da sudbenishem hehehehehehe i to sa 75 konja bliski susrte a ne sa 180 ks Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Februar 7, 2007 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Ja i dalje ne razumem shta je tu tako "fenomenalno"...mozzda sam ja iskljuchiv,ali... Moj CBR je imao 600ccm i 110 KS i sa njim sam jednom opeglao 220 kmh...e sad,ove Hajabuse i R kechevi...njih su srokali na ,koliko se secam 108 KS! Ako mozze da mi neko pojasni zashto su i u kojoj meri sigurniji? Chemu? Jel opet neka crna statistika u pitanju? :misli: Djuro? ps.da se razumemo,ja stvarno jesam za ogranichavanje kubikazze i konjazze za ljude do 4-5 godina vozzachkog stazza(slovenija,mislim) jer mi to nekako ima rezona ali svarno ne vidim poentu u krajcovanju snage,jer ako je sigurnost u pitanju...nishta nije bolja slika ni sa tih 100tinjak ks. ps2.pricha o stazi stoji,naravno,bez zamerke!!! ps3.takodje i pricha oko oporezivanja aftermarket i budzevina...ne podrzzavam,ali razumem! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Februar 7, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan ...Moj CBR je imao 600ccm i 110 KS i sa njim sam jednom opeglao 220 kmh... Moze 110 KS i mnogo vise... I meni definitivno nije jasno sto ogranicavaju na 110 KS, to mu dodje skoro pa isto. Svidja mi se ono na 32 KS za mladje vozace, alo ovo bas i nema smisla... Ja podrzavam ovo za budzenje, tome nije mjesto na ulici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Februar 7, 2007 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ja i dalje ne razumem shta je tu tako "fenomenalno"...mozzda sam ja iskljuchiv' date='ali...Moj CBR je imao 600ccm i 110 KS i sa njim sam jednom opeglao 220 kmh...e sad,ove Hajabuse i R kechevi...njih su srokali na ,koliko se secam 108 KS! Ako mozze da mi neko pojasni zashto su i u kojoj meri sigurniji? Chemu? Jel opet neka crna statistika u pitanju? :misli: Djuro? [/quote'] Ja kapiram da ako zivis u drzavi u kojoj imas 20ak ili vise pista na kojima mozes da vozis motor ili kola, pod prilicno kontrolisanim uslovima, nema potrebe da sa takvim cudovistima izlazis na ulicu. Ako takvi motockli spadaju u supersport kategoriju, onda im je mesto na stazi. Mislim da je takva nenakva logika. Za statistike ne znam, mozda im je i ona pomogla u donosenju takvih odluka. Ja ovde govorim o zdravom rezonu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...