Floyd**** 15 Napisano Decembar 7, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ima sa gelom,kostaju oko 2 000 dinara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos.pirke 3 Napisano Januar 3, 2011 U prolazu, 42 postova Lokacija: Pirot Motocikl: MZ ETZ 125 Prijavi odgovor kao problematičan Baterije punjene gelom imaju niz prednosti,ali mislim da nisu za starije motocikle.S obzirom da se gel baterija ne moze puniti obicnim punjacem,mislim da bi to mogao biti problem i kod starih motocikala.Da se razumemo,nije ista "struja" na R1 i na BMW/5,6,7... Najbolje je kad se bira baterija pogledati i u katalog,da se vidi da li taj tip baterije u opste moze da ide na odredjeni bajk. UPS Baterije: http://telit.co.rs/index.php?main_page=index&cPath=30 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Januar 3, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Imaju baterije sa gelom namenjene sirokoj upotrebi i za razne motocikle(starije proizvodnje). PS. I na R1 i na BMW R.../ .... Ima klemame, gde je struja od 12-14 volti.. Mreza struje je razlicita ali osnova je kod svih ista. Pravi je alternator, puni akumulator, i snadbeva potrosace. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Januar 3, 2011 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Evo da postavim i ovde link http://www.batteryfaq.org/ Naci cete odgovore na sva vasa pitanja u vezi akumulatora.Obradjeni su svi tipovi,kako rade,koje su im mane i prednosti,kako se pune,odrzavaju i sl.Jedino sto je na engleskom,pa to moze predstavljati problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos.pirke 3 Napisano Januar 3, 2011 U prolazu, 42 postova Lokacija: Pirot Motocikl: MZ ETZ 125 Prijavi odgovor kao problematičan On 3. 1. 2011. at 18:53, Šumi Zmajček je napisao: Imaju baterije sa gelom namenjene sirokoj upotrebi i za razne motocikle(starije proizvodnje). PS. I na R1 i na BMW R.../ .... Ima klemame, gde je struja od 12-14 volti.. Mreza struje je razlicita ali osnova je kod svih ista. Pravi je alternator, puni akumulator, i snadbeva potrosace. Struja se meri amperima a ne voltima. Hteo sam da kazem da ovi akumulatori sa gelom mogu stradati ako se pune prejakom strujom.Za napon punjenja svi znamo da je negde oko 12-14 volti.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Januar 3, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan On 3. 1. 2011. at 21:10, milos.pirke je napisao: On 3. 1. 2011. at 18:53, Šumi Zmajček je napisao: Imaju baterije sa gelom namenjene sirokoj upotrebi i za razne motocikle(starije proizvodnje). PS. I na R1 i na BMW R.../ .... Ima klemame, gde je struja od 12-14 volti.. Mreza struje je razlicita ali osnova je kod svih ista. Pravi je alternator, puni akumulator, i snadbeva potrosace. Struja se meri amperima a ne voltima. Hteo sam da kazem da ovi akumulatori sa gelom mogu stradati ako se pune prejakom strujom.Za napon punjenja svi znamo da je negde oko 12-14 volti.. snaga je u Amperima,(mozda gresim) jacina je u Watima, i napon u Voltima.. A za sva pitanja oko struje Joska je tu!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos.pirke 3 Napisano Januar 3, 2011 U prolazu, 42 postova Lokacija: Pirot Motocikl: MZ ETZ 125 Prijavi odgovor kao problematičan Snaga je u vatima (W), jacina struje meri se amperima (A) a napon se meri voltima (V). Siguran sam 100%. Odlucio sam da na mom MZ-u stavim bateriju od UPS-a!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Januar 3, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Moze da stane u kuciste?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Januar 3, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan On 3. 1. 2011. at 22:04, milos.pirke je napisao: Snaga je u vatima (W), jacina struje meri se amperima (A) a napon se meri voltima (V). Siguran sam 100%. Upravu si!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos.pirke 3 Napisano Januar 3, 2011 U prolazu, 42 postova Lokacija: Pirot Motocikl: MZ ETZ 125 Prijavi odgovor kao problematičan Kuciste je dimenzija 140x80 a Baterija je 151x65, jeste da je baterija malo duza al moze da stane ukoso, video sam kod prijatelja na MZ-u, moze da se smesti!!! 7,5Ah sasvim dovoljno a i cena nije visoka, 10-15e!!! http://www.telit.co.rs/docs/PDF/FP1275.pdf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Januar 21, 2011 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan po mojim saznanjima ! , SVI akumulatori (manje-vise) , prave se na Tajlandu : BOSCH , VARTA , ... ! ono sto je VAZNO je to koliko je proslo od datuma proizvodnje ! eto cak i nekada nasa Trepca , u uputstvu o formiranju akumulatora (suvosarziranih) upucivala je na to kako nije svejedno ako je proizveden vise od 3 meseca od datuma formiranja . Zbog toga se mora staviti dodatno na punjac , za razliku od svezijeg , kojeg je dovoljno nasuti kiselinom ,sacekati 15-20 min. , i to je to ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Januar 21, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan moj akumulator samo kod mene ima 3 godine, koliko je bio pre kod nekog neznam ali radi jos uvek ok.. 5ah.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Mart 12, 2011 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan danas sam se neprijatno iznenadio i pomalo razocarao... crk'o akumulator... u potrazi za novim... posle 2god i mesec dana... tacno kad istekne garancija ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Đenka 120 Napisano Mart 14, 2011 Svrati ponekad, 381 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Ja kupio ovaj akomulator,nadam se da će biti dobar ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6187 Napisano Mart 14, 2011 Svakom po zasluzi, 12449 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Nadamo se i mi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Mart 14, 2011 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan gde? koliko para? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Đenka 120 Napisano Mart 15, 2011 Svrati ponekad, 381 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Akomulator skup,3790 dinara,i to ovde u Zaječaru,Autokuća Jovanović.Ispalo dobro,vraćam se sa posla kad ispred spomenute prodavnice iz jednog kombija istovaruju akomulatore (svakakvih veličina),ja stanem i onako sa bicikle pitam čoveka što ima prsluk "Varta" da li ima 12V-12A a on kaže ima par ali prodavnica nije naručila da vidim sa gazdom.Sa gazdom se lepo dogovorim,da uzme,reče biće oko 3 000 dinara,ja do bankomata,pa nazad i evo spermne Varte.Akomulator je suv,neformiran,i piše da se proizvodi u Španiji,nadam se najboljem.Trebalo bi da ih ima u svim prodavnicama koje drže Vartin program a ako ih slučajno nemaju postoji mogućnost narudžbine,bar su mi tako rekli u servisu za Vartine akomulatore kad sam išao za kiselinu (1 litar 95 dinara). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KATAKLINGER 47 Napisano Mart 15, 2011 Zainteresovan, 577 postova Lokacija: KRALJEVO Motocikl: TS 250/3,ES 125 TROPHY , ,Yamasaki 150 skuter, Prijavi odgovor kao problematičan On 12. 3. 2011. at 22:00, nash je napisao: danas sam se neprijatno iznenadio i pomalo razocarao... crk'o akumulator... u potrazi za novim... posle 2god i mesec dana... tacno kad istekne garancija ... Jesi siguran da je crko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Mart 19, 2011 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan 100% siguran... nema struje ni sijalica za ler da svetli... stavio sam drugarov akumulator i nema nikakvih problema... dobro da sam se setio da pozajmim akumulator, inace bih raskupusao kompletnu struju da pronadjem kvar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Mart 19, 2011 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan A da proveris kiselinu u svom akululatoru, dospes destilovane, pa da ga malo dopunis na punjacu ? Mozda se samo ispraznio ? 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Mart 19, 2011 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan proverio, dosuo, dopunio i opet isto... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1289 Napisano Mart 19, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan On 19. 3. 2011. at 11:23, nash je napisao: proverio, dosuo, dopunio i opet isto... verovatno rikno.. kod mene je 3 god a koliko je bio kod nekog drugog nemam pojma... jos drzi struju odlicno samo sto je 5Ah.. Prosle godine dosuo mu destilovane vode i otisao na voznju 2-3h... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Mart 19, 2011 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Kod majstora u KUPInovo ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MMladen987 1 Napisano April 15, 2019 U prolazu, 16 postova Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam trazio akumulator i nisam uspio naci onaj sa cepicima u koji se sipa destilovana voda,medjutim ove baterije koje ja mogu kupit sluze za decije autice i potpuno su zatvoreni te se pune kad se isprazne mene zanima da li su ove baterije pogodne i za MZ i konstantno punjenje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano April 15, 2019 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Viđao sam da neki koriste i to. Sad da li je to dobro ili loše za motor, za tu bateriju - to bi već morao neki stručnjak da ti da pravi odgovor. MZ nema anlaser već kurblu. Za paljenje mu treba samo malo struje da bi bacio varnicu ( video sam i lika na Jawi koji je motor palio sa dve baterije od 4,5 volti ( stara Java sa 6 volti instalacijom ), ali bi odmah po paljenju motora isključivao te baterije jer nisu bile punjive već obične, pa se raspadnu od jake struje ). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...