BusMan 2025 Napisano Novembar 30, 2009 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Posle fruskogorske magle, jos jedan novembarski vikend je obecavao lepo vreme. Razmisljajuci o mogucim destinacijama i sadrzaju, pozovem Kepu da vidim jel` slobodan i voljan za vragolije po njegovom kraju. Jos letos sam dobio njegov poziv da zajedno provozoma staze po planinam iznad Kosjerica i eto prilike da se na poziv odazovem. Startna postava je trebalo da bude: Jimmy, Maxxa I ja, ali je Maxxa odustao zbog obaveza. Obzirom da je u pitanju malo zahtevniji off (a ni ja nisam bio bas siguran sta me sve ceka), nisam hteo javno da objavim poziv kako se neko ne bi presao i posao ne znajuci o kakvoj voznji se radi. Pozvao sam drugare za koje sam bio siguran da bas to zele i koji su bili dostupni. Izvinjavam se svima Vama koji cete se osetiti zapostavljeno, ali sam siguran da ce i neko od Vas pomisliti: OK, sve je to lepo, al` bolje sto nisam isao. Dakle, mala sasava i uvek nasmejana ekipa - chika Mikka, Kalina, Kobra, Jimmy, MatijaK, Shejtan, Popsy i ja. Krenuli smo u 8h sa OMV-a na Vidikovcu u susret Kepi koji nas je cekao u kafanici na domak Kosjerica. Plan je da idemo Ibarskom preko Mionice na Divcibare i posle ka Kosjericu. Pus pauze smo pravili u proseku na svakih 45 minuta i u odlasku i u povratku… Veciti rivali… Ispred Divcibara… Dok se komsije Mikka i MatijaK nesto domundjavaju… … nestasni Jimmy je vec u livadi… Posle dolivanja goriva u XL-cicu nastavljamo kroz cenatar Divcibara i odatele pocinje veselje… Voznja od Ibarske do Divcibara je bila lako zagrevanje po lepim osuncanim krivinama. Prosasvsi hotel u centru Divcibara – iznanadjenje. Dva XL-a otklizavaju u jednoj krivini, tako-reci bez razloga. Ralog ipak postoji – poledica!! Desava se to pri brzini od 30 km/h i srecom sve prolazi bez posledica i za vozace i za motore. Nikom ni ogrebotina. Neprijatno shvatamo da smo na planini i da meteoroske prognoze koje pratimo ne vaze jednako. Ok, nastavljamo dalje malo “prodrmani”. Put je lep, dobar i bez rupa… prosto mami, ali sada vozimo 20 km/h. Gde god je hlad od drveca ili stena, tu je i poledica. I upravo u jos jednom takvom hladu pri “onih” 20km/h Jimmy otklizava na pravcu. Gledam. Traje. Traje. Africa grubo susti po asvaltu, a Jimmy kliza na ledjima uporedo sa njom, kao na onom plasticnom podguzu za decu. Nikako da se zaustave. Gledam u njega i vidim da se smeje ispod vizira. Snega nema, a kao da smo na ski stazi. Ipak, pozurih da se zaustavim i pritrcim u pomoc. Zajebah se neiskusno. Tu, uz samu desnu ivicu kolovoza, samo sto nisam stao – fljus. Ma nije to fljus. To je smicanje. Sad me vidis – sad ne vidis. Ko me tero` da pipam prednju. Zao mi je sto nema slika iz ovih situacija. Smeh i malte – ne odusevljenje. Sada je vec u nagovestaju akcija, pa ko izdrzi. Sledeci prizor je praznik za oci. Ne znam zasto me odusevljava magla u kotlinama… …. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Novembar 30, 2009 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Potom, sada vec iskusno, brzinom od 10 – 15 km/h stizemo do kafanice gde nas ceka Kepo. Valja umiriti osecanja i nazdraviti za srecan pocetak, kasnije ce se ispostaviti, ove vise nego zanimljive voznje… Kalina Mikka Djavo je ipak lepsi … Jimmy… ko je ugasio svetlo? … … naravno … Popsy A onda smo svi odlucno navukli kacige i rukavice, i odvazno krenuli u avanturu pod motom: “U svetu postoji jedno Carstvo… “ Predivni pejsazi Povlena su cekali na nas… Dogovaranje i instrukcije u pauzama… Malo suncanja… MatijaK Prijatno druze Kobra… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Novembar 30, 2009 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Obzirom da ja imama fotke samo u pauzama, najzanimljivije momente cete videti kada ostali ucesnici ove voznje priloze svoj dokazni material. Posle ove usputne pauze je nastupio tezi off i sve dogodovstine koje sa tim idu… Prvo guranje je pocelo ovde… Veliki uspon, krupno kamenje I jos mnogo razloga, ali se Tenera nije dala oteti… Mikko, upomoc !! Vazi… I, sto se tice makadama, livada i blata, ja cu dovde. Mogu samo da kazem da sam srecan sto postojite i da bih sa Vama do kraja sveta!! Kepo je apsolutni prvak u organizaciji. Na kraju smo bili ugosceni u njegovom domu. Njegovoj Bojani veliko hvala na gostoprimstvu, iako nismo bili najavljeni. Iz Kosjerica na + 1 stepen celzijusa po mraku i gustoj magli smo se uputili ka Kaoni i preko Valjeva stigli u BG odusevljeni druzenjem, prirodom i voznjom. Iskustvo za pamcenje! Kod Kepe… Uvek sa osmehom… Kobra Odlican caj sa… Dan posle, svi misici nas bole, ali to prija! Ps. Popsy, drago mi je sto si poneo jacu svetiljku !! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Novembar 30, 2009 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Bravo drugari i HVALA svima na prelepom danu !!! :) Samo da istaknem !!! Hitman i Koma su Wussy !!! ;D Prvo video pa ubacujem slidze ! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NikolaCruss 10 Napisano Novembar 30, 2009 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Bogu mi, lepo! EDIT: Sad videh i video. Uh, bas lepo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 30, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Elem… dan je počeo obećavajuće.... Dan Republike makina je spremna Malkice je ladno, ali sunce obećava... kokošije nogice i dalje daju rezultate Omv pumpa, mesto okupljanja... vreme 0800h (ne sećam se kad sam zadnji put ustao tako rano a da je nedelja...) U startu je zacrtano da se držimo rasporeda, bez previše stajanja da bi stigli sve što je zacrtano i da se vratimo kućama dok je sunca (hahahahaha kakav danak neiskustvu :D:D:) Testiram slikanje iz ruke s mobilnim telefonom... naravno bez gledanja i spreman da pustim mobilni i uvatim drške ako nešto krene neplanirano... naravno mobilan je vezan za mene Obratiti pažnju na tehniku, mali prst je balanesero :D:D ideja je bila da slikam Busmana kroz retrovizor, al pošto mi se nije sklanjao pogled sa puta ovako je ispalo I onda čisto da ubijemo monotonost, neko je uključio maglu... Iako sam batalio pušenje, radujem se svakoj puš pauzi isto kao pre... Ubrzo krećemo i izlazimo iz magle... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 30, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Druga puš pauza dosad se Šejtan rasanio i nešto objašnjava Konji i mazgice na odmoru, mukice, ne znaju šta ih čeka Pump pauza, Mikka započinje zagrevanje... sad je lako videti da se nešto sprema, al većina nas je neiskusna :D:D Kalina sa Dominatorom Krećemo ka negde (dopuniću kasnije jel pojma nemam de smo bili ) ulazimo u mesto , lagana polukrivina... prvo Kalina pa Kobra... već sam sebe video kao sledećeg... bogu fala, više je bilo polaganje motora i pre su ustali nego su pali ali već vidimo da put počinje da se komplikuje dodatno... jedan stariji brka nas upozorava da pazimo da se u toku dana troje kola izvrnulo. Inače na asfaltu tanka pokorica leda Bogu fala, posledice su više kozmetičke prirode (oprema odradila svoje) Nastavljamo dalje i (makar ja) se intezivno radujem suncu koje suši asfalt na momente... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 30, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Bogu fala eto nama i treće puš pauze (e da nema ovih cigara crko bi na motoru ) Evo ga naš anđeo čuvar koji je stalno išao na začelju kolone i pazio da neko ne manjka usput A pogled, pa onako :D:D:D napomena autora, još uvek niko nije sendvič polazak Nekako stigosmo do Kepe i kafanice... a dok smo došli imali smo još dva klizanija. Led je takav da ja samo što se nisam poklizao na nogama, kako sam prošao tuda još mi nije jasno... bogu fala i dalje bez posledica... pali su prvi sendviči i kafca Opet nešto što promiče neistreniranom oku... Kepo nije novom Afrikom. Ko fol loše gume... sad bi neko pitao a šta će ti krosaljka sa kramponima al eto... jel slutite nastavak Pre svega smo se popeli na vrh (Divčibara ?? ?? ) i dočekao nas je a) Filip Višnjić b) Filip Filipović c) Žikica Jovanović Španac d) __________________ (popuniti ko zna) Mali predah... Idemo da ostanemo po planu i vratimo se kući dok je sunca (buahahahahaha :D:D:D) – u tom trenutku smo imali dve šake sunca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano Novembar 30, 2009 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan li sam siguran da ce i neko od Vas pomisliti: OK, sve je to lepo, al` bolje sto nisam isao. OK, sve je to lepo, al` bolje sto nisam isao. ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 30, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan E sad Kepo počinje da nam uvodi rečenice „ovde ima jedan malecki deo, malkice je onako...“ Puš pauza... izgubio sam count... & sendviči . Inače pre toga sam ja došao do zaključka da mnogo volim bare. Izbegao sam prvu na koju sam naleteo, kod druge je već malo falilo da proklizam a kroz treću sam morao... i posle kroz svaku na koju sam naišao call me Šljapko :D:D rados rados sreća uživancija E sad, jel vidite onu kosinu iza... e tu su prošla dva džipa... prvo UAZ iz doba jure a za njim i lada N(j)iva... al ne mi smo krenuli drugim putem ... ja nemam nikakvu dokumentaciju... na jednom delu sam se zaglavio, nisam provalio da je motor u drugoj, pa mi je sensei Kepo preterao motor uzbrdo... prvo sam mu bio zahvalan, ali ubrzo zatim sam crko od pešačenja na uzbrdici (koja nije velika dužinski 150tak metara) ali bogu dušu, bog je neće.... definitivno zaključak da je najslabiji deo na mojoj ST upravo ja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 30, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan E ovde se dešava prelomni trenutak... do sad je bilo teško ali preživljivo... onda neko (neću kažem ko) kaže „ajdemo onamo...“ Bogu fala i Hadenauu (gume za koje mogu sada da kažem da su extra) Ovde smo imalo jedno parče po travi koja je onako malo propadala... ali u svakom slučaju extra doživljaj Slike nisu verodostojan prikaz situacije... Šejtan kreće monolog, ustvari više traktat o tome kako off road nije za normalne i urbane ljude kao što je on :D:D E vidite ovo... to je lakši deo... U ovom trenutku ja već lagano gubim stanje uma i počinjem da pevam „U svetu postoji jedno carstvo....“ Ubrzo posle toga ide rečenica... „ništa, idemo onim putem...“ „kojim bre putem, gde ti vidiš put....“ naravno bilo je ili to ili nazad... a nazad ne možemo ni peške... nastavljamo „putem“ Preko brda i dolina (Hadenau me izvukao ali neverovatno) Puš pauza na vrhu... No comment (ovde je bio isto monolog... šta meni ovo treba u životu... i off road i ovo i ono...). Inače pre toga je mal falilo da izginemo jel se neko našalio i rekao da je put ispred pregrađen balvanima i da moramo nazad :D:D:D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 30, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nazjad asfalte brate... Ovčice.... A inače ostali smo bez sunca... Sada sve ređe vadim mobilni da slikam... Ovde ima jedan ogroman deo sa mnooooooooooogo magle... nekako stigosmo do Kosjerića... meni su noge malkice mokre... čekajući ostale vidim njega... Odosmo do Kepe, gde nas je on stvarno extra ugostio i napojio i obukao... inače čizme su extra odradile stvar (patike se još uvek cede...) Sledeća pauza Ćelije OMV da se malo opasuljimo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Novembar 30, 2009 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Jaoooooooo Miko care, video je extra. Shejtane dan si mi uljepsao ;D. Trebao sam biti na ovoj voznji, ali, eto, nisam i sad ocu da se pojedem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 30, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan U povratku nazad imali smo još jedno ne planirano stajanje... Iz nekog razloga su neki ljudi blicali ko ludi.. sad je pretpostavim da blicaju Kalini koja je išla iza mene... usporim, ona prodje malo ispred a ovi i dalje blicaju... sad već počinjem da se uzrujavam...dajem migavac, usporavam i stajem a lik kroz prozor viče „Lanac, lanac...“ kakav lanac, da nešto ne valja ne bi išlo... prilazi Kalina i viče „Popsy gori ti disk“ inače još na silasku sa Kosjerića sam provalio da mi je zadnja „propala“ i bio sam ubeđen da ne radi (tj. ne koči) ... već mi je u glavi bilo „radost, radost... nabacano rizle ko za kraj sveta, klizavo a meni ne radi zadnja...“ ionako sam ostao još samo ja da iztestiram roll barove. Već mi je bilo u glavi što nisam ko svi normalni ljudi u travu, blato a ne na asfalt i rizlu... u svakom slučaju moj komplet alata se više nemože zvati „pomoć za prvu afriku“ već samo „alat“ baš mi je trebao ključ 9... i možete misliti imao sam ga odvrnuli „sisicu“ otpustili paru od ulja, kad se oladio disk vratilji klješta i do BG bez zadnje. Nekako se dovukosmo kućama... Od OMV pumpe do kuće...“laganih“ 317km... U svakom slučaju da rezimiram. Puno vam hvala svima zato što će ovaj survival trip pamtiti uvek sa osmehom na licu, jel iako je bilo više povuci povuci nego potegni, je sve bilo u veselom duhu sa dosta smeha... inače danas me i kosa boli :D:D:D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 30, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan E da da ne zaboravim ... izvinjavam se na kvalitetu, mobilni je u pitanju Busman uzbrdo Svi ostali Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Novembar 30, 2009 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Jutro na ibarskoj Jutro u Srbiji Kepo & Popsy ;D Grupnjak ;D Shejtan & Dzoni Opet grupnjak ! ;D MatijaK Kalina & Busman A sad zajebancija ;D ;D ;D povratak Opet bravo za sve !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 30, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Aaaa Mikko svaka čast za video... ljudi još jednom svima vam hvala ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Novembar 30, 2009 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan mogu samo da sedim i plachem sledece sezone cu gledati da sachuvam motor u funkcionalnom stanju i za ove zimske charolije bravo drugari, osvezhili ste mi dan sa ovim "izveshtajem" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxxa 303 Napisano Novembar 30, 2009 侍, 671 postova Lokacija: Булбулдер Motocikl: Honda XRV 650 Prijavi odgovor kao problematičan :-[ buaaaaaahahahahahahaaaaaa.... sledeći put, ako moj odgovor pri pozivu na off bude da imam obaveze ili biiilo šta, molim vas da me bijete dok ne krenem... a neću više... svečano se zaklinjem, da ću ići na svaki off! e svaka vam čast svima stvarno! kad sam se čuo sinoć sa BusMan-om kad se vratio i javio da je stigao i kada mi je rekao da je bilo padanja a da su svi dobro i bez posledica, bilo mi žao što nisam bio sa vama da i ja malo padam... a sada još kada sam pročitao sve ovo i gledao fotkice i klipove... svaka čast još jednom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Novembar 30, 2009 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan shejtanurban, yeeeeeaaaaaa ;D Nisam se odavno vise pokidao od smeha i guranja za jedan dan. ;D Pozdrav za veselu druzinu!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Novembar 30, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan :-[ buaaaaaahahahahahahaaaaaa.... a sada još kada sam pročitao sve ovo i gledao fotkice i klipove... pazi slike i klipovi prikazuju samo jedan deo... znači bilo je još luđe ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Novembar 30, 2009 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan shejtanurban, yeeeeeaaaaaa ;D Nisam se odavno vise pokidao od smeha i guranja za jedan dan. ;D Pozdrav za veselu druzinu!! Urban neki decko ! Wussy BRE !!! ;D ;D ;D Vala ti si se nagurao za mesec dana !!! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Novembar 30, 2009 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan li sam siguran da ce i neko od Vas pomisliti: OK, sve je to lepo, al` bolje sto nisam isao. OK, sve je to lepo, al` bolje sto nisam isao. ;D ;D Ahaaaaa... verujem ti ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Novembar 30, 2009 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan li sam siguran da ce i neko od Vas pomisliti: OK, sve je to lepo, al` bolje sto nisam isao. OK, sve je to lepo, al` bolje sto nisam isao. ;D ;D Ahaaaaa... verujem ti ! Pda ! izbego si guranje Shejtana !!! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Novembar 30, 2009 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Vala ti si se nagurao za mesec dana !!! ;D ;D ;D Sto znaci da bez cepova vise niste dobro dosli ;D Vreme je da zabatalis škljocalicu i predjes na video! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...