Jump to content

Moto Zajednica

Posle magle sunce sija

Recommended Posts

• U prolazu, 2 postova

Ti,ti,ti,ti,ti! Zvoni sat u tacno odredjeno vreme. Cujem kako Marko ustaje, odlazi do prozora i vraca se u topao krevet.”Sta je bilo” - pitam ga sanjivo.”Magla” - kaze. Okrecem se na drugu stranu i nastavljam da spavam. Posle dvadest minuta cujem ga kako opet ustaje,oblaci se i odlazi iz sobe. Krrrr,krrrr - dopire iz dvorista. Marko se vraca i kaze kako motor nece da upali i da ce morati da ga stavi na "doping" (citaj: morace da napuni akumulator). Dodaje da je napolju jako hladno i da se magla jos nije podigla. Ukljucuje komp i gleda vremensku prognozu.”Na Kopaoniku je sunce i na Zlatiboru takodje, valjda ce biti i na Rudniku” - govori. Klimam glavom i ponovo se vracam u toplu postelju. Posle nekog vremena cujem kako me doziva da ustanem: ”Hajde, motor je upalio, vreme je da krenemo”. Pitam da li se magla podigla i dobijam negativan odgovor. ”Malko je otoplilo” - kaze. ”Hm, ustati ili odustati, pitanje je sad”?  - mislim se. Ipak, zurno ustajem iz kreveta i pocinjem sa spremanjem. Hulahopke, farmerke, termo pantalone, termo carape, rolka, jakna… ”Pa, ne idem na skijanje, majku mu, a i najavili su 19 stepeni, dobicu toplotni udar” - prolazi mi kroz glavu. Marko je vec spremam i ceka me pored masine.

Gas i krenuli smo. Preko Bulevara i Autokomande lagano stizemo do Zeleznika i krecemo prema Ibarskoj magistrali. Magla je. Nije mi hladno po telu, ali zato sake skoro da i ne osecam. Gledam oko sebe i mislim: “Ma,  nema sanse da danas bude 19 stepeni kako su  nasi vrsni meteorolozi najavili”.

Odjednom vidim sunce se promalja medju oblacima, cini mi se vec mi je toplije. Kad ono, strvarno sunce! Pocinjem da se radujem u sebi jer je mojim mukama dosao kraj. Ali ne kazu stari  dzaba: ”Sto je lepo, kratko traje” jer vec iza sledece krivine ulazimo ponovo u oblak magle. Gusca je nego pre. Raspolozenje mi naglo opada. Ruke su mi opet hladne. Razmisljam da Marku kazem da se okrene i da se vratimo kuci jer ako nastavimo dalje mozemo samo da se prehladimo.

U pola razmisljanja Marko mi pokazuje da pogledam iza sebe. Okrecem se i vidim nekoliko skutera iza nas. ”Super, nismo jedini ludaci koji su po ovakvom vremenu krenuli u voznju” - prodje mi kroz glavu. Posto je Marko poprilicno sporo vozio, momci na skuterima koji su bili iza nas pozdrvaljaju nas i obilaze. Nastavljamo da vozimo iza njih ne pustajuci im da nam pobegnu. Gledajuci ispred sebe videh kako jedan od njih podize jednu ruku i duva u nju kako bi je ugrejao. Tog trenutka zakljucih da nije hladno samo meni i bas tada u meni je pobedio inat: ”Kada oni mogu da se voze po ovakvom vremenu, ma, mogu i ja”! Prestala sam da razmisljam o tome kako su mi ruke hladne i kako ih gotovo i ne osecam i svoje misli usredsredila na desavanja na putu.

Posle duze voznje semafor. Ispred nas su momci na skuterima za kojima smo vozili sve vreme. Ulazimo u Ljig. Kad tamo,…..druga klimatska zona. Magla kao da je isparila, a sunce je sada visoko iznad nas. Osecam njegovu toplotu. Ponovo mi se krv vraca u vene, i za tren zaboravljam malopredjasnju “golgotu”. Marko dodaje gas, pozdravlja momke na skuterima i zaobilazi ih. Sada mojoj sreci nema kraja! Mozemo da se vozimo i na kraj sveta!

Posle desetak minuta voznje, po sada vec prelepom danu, stajemo na parking neke kafanice. Marko kaze: ”Stigli smo,ovo je Rudnik”. ”Sta”?  - govorim zbunjeno.”Pa, sta ovde ima da se vidi”? Kaze da cemo posle ici u obilazak mesta, prvo cemo nesto da jedemo. Taman  kada sam skinula kacigu, rukavice, pojas i ranac sa ledja on mi kaze da je ipak mozda bolje da prvo obidjemo mesto,pa da onda  klopamo…. ”Marko, Marko”… - pomislih u sebi. Dobro hajde, ”sve Jovo nanovo”, ranac, kaciga, pojas, rukavice,…nastavljamo dalje. I, taman sto smo krenuli, opet stajemo da osmotrimo okolinu.

Fbnpg_dsc01315q.jpg

60owu_dsc01320f.jpg

ZLkIq_dsc01331bz.jpg

930V1_dsc01336v.jpg

vuPkt_dsc01339.jpg

Gledam na sat. Vreme u prirodi brzo tece. Posto smo planirali da kuci stignemo pre mraka odlucujemo da polako krenemo put Beograda. Sunce i dalje greje i voznja po ovakvom vremenu je pravo zadovoljstvo. Kada se tome doda i kvalitet puta od Rudnika do Topole, nemoguce  je ne uzivati. Krivine se smenjuju i mi stizemo u Topolu, slavno mesto nase istorije.

CQot6_dsc01342.jpg

6uiae_dsc01344s.jpg

wPuyl_dsc01349e.jpg

54RVm_dsc01353bq.jpg

7aZPY_dsc01360o.jpg

XVQgl_dsc01361zb.jpg

IkDdC_dsc01366.jpg

G552I_dsc01369.jpg

vyQYE_dsc01372xw.jpg

WNgdQ_dsc01379p.jpg

PmfPk_dsc01380d.jpg

Pogled na sat. Ako zelimo da stignemo kuci kao sto smo planirali trebali bi da krenemo, ali kako krenuti kuci, a ne obici Oplenac.

UUi7i_dsc01381y.jpg

zrreA_dsc01385d.jpg

KN2Ft_dsc01392.jpg

vdw6C_dsc01393.jpg

E, sada mozemo kuci. ”Jesi li gladna” - pita me Marko.”I nisam bas,izdrzacu jos malo” - odgovaram, ali ipak iz ranca uzimam cokoladni keks koji sam jutros spakovala, zlu ne trebalo. ”Jescemo u Mladenovcu” govori mi. Klimam glavom i sedam na motor.

Ponovo smo na putu. Vise nije tako toplo, ali nije ni onako hladno kao jutros. Sunce se lagano gubi na horizontu. Brzo stizemo do Mladenovca. Konacno klopa! Parkiramo se ispred nadaleko poznate pecenjare “Dragovic”.

ow2HH_dsc01400o.jpg

Klopali smo na brzinu jer nas je svaki pogled na sat  opominjao da bi kuci trebali da stignemo sto ranije, ukoliko ne zelimo da  se ponovi jutrosnje “jahanje” kroz maglu.

Avalske krivine smo prosli bez ikakvih problema, a kako i ne bi kada ih Marko zna gotovo napamet jer ih je letos prosao nebrojano puta.

U gradu je opet hladno i maglovito. Smog se oseca u vazduhu. Do kuce stizemo brzinom ne vecom od 30 na sat. Malko smrznuti, ali ipak srecni ulazimo u toplu kucu. Jos jednoj avanturi je kraj.    

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1430 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300

Okrecem se i vidim nekoliko skutera iza nas. ”Super, nismo jedini ludaci koji su po ovakvom vremenu krenuli u voznju” - prodje mi kroz glavu. Posto je Marko poprilicno sporo vozio, momci na skuterima koji su bili iza nas pozdrvaljaju nas i obilaze.

To su bili skuteri od 400ccm :-)

• Zainteresovan, 726 postova

Simpatično proveden možda poslednji dan u ovoj sezoni za vožnju!

Kako su nas samo prognozeri  ispalili za ovaj vikend pa da ih streljamo, bila bi im blaga kazna!

I samo da dodam da na sniženju, upravo u Luisu ovih dana imate zimske rukavice za 19.95e! I to pristojne!

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Simpatično proveden možda poslednji dan u ovoj sezoni za vožnju!

Kako su nas samo prognozeri  ispalili za ovaj vikend pa da ih streljamo, bila bi im blaga kazna!

I samo da dodam da na sniženju, upravo u Luisu ovih dana imate zimske rukavice za 19.95e! I to pristojne!

nije poslednji... ima jos kokosijih nogica za lepo vreme  ;D ;D ;D

• Drug član, 1430 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300

@deyan76: Mi smo vozili neko vreme sa jednom grupom gde je bio neki veci enduro na celu kolone i iza njega jedno 3-4 maxi skutera. Meni se cini da je GS bio napred. Da nisi ti bio sa tom grupom ili si ranije prosao?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja