Jump to content

Moto Zajednica

Pad u mirijevu

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 103 postova

Pozdrav svima,

Oboren sam juce oko 17 casova u naselju Mirijevo. Vozio sam gsxr600 k7. Situacija je bila sledeca. Vozio sam na pravcu 40 na sat. Ispred mene je bio auto koji je bukvalno mileo, ja sam dao levi zmigavac i zapoceo obilazenje ( traka je bila isrpekidana), u trenutku kada sam bio negde kod vozacevih vrata, vozac automobila je naglo skrenuo levo, tj. na mene ( verovatno je video  slobodno mesto da se parkira), udario me je i odbacio na levo i ja sam pa na levu stranu. Povredio sam koleno, a vozacu automobila je pozlilo pa su i mene i njega odveli u bolnicu. Interesuje me sta vi mislite o ovom slucaju? Ja mislim  da je ovde jasna situacija, tj da je vozac automobila kriv za izazvanu nesrecu?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Jeste bila je policija i napravili su uvidaj, ja sam cak imao i svedoka. Nisam pitao policajce na licu mesta zato sto sam bio u urgentnom. NJihov kolega koji nije bio na licu mesta, je dosao u urgentni kako bi uradili alkotest i uzeli izjavu od mene

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Pa onda je sve uredu tako to ide...ali ako taj covek prizna svoju krivicu odes sa njim u njegovo osiguranje i zapocnes postupak za naplatu stete...znaci motor povrede sve...obavezno svu medicinsku dokumentaciju uzmi...pazi i najmanja modrica je vise para od stete na motociklu...

Znaci ako je situacija cista samo napred...bitno je da se nisi ozbiljno povredio.....pazi ja sam prosle godina uzeo 3000e a nije mi bilo skoro nista...dobro bitno je i koje osiguranje ima izazivac nezgode jer oni to placaju..

• Svrati ponekad, 497 postova
  • Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa

Ocigledno je dakle da on nije gledao u retrovizor i da je skrenuo ugledavsi slobodno mesto za parkiranje. Dobro je da ga nisi udario odpozadi nego sa strane, u vrata sto dokazuje ovo sto pricam. Ako nisi imao alkohola, "na konju" si, mislim.

• Svrati ponekad, 102 postova
  • Motocikl: fazer 600

Kako ti je na kraju koleno, jesi mnogo povredio...

A sto se situacije tice ona je jasna, ako imas svedoka za to sto si rekao ne bi trebalo da imas problema sa policijom i osiguranjem. Voza; je duzan da pre preticanja ili skretanja pogleda u retrovizor.

u kojoj ulici je to bilo, ja sam iz mirijeva?

Kako ti je na kraju koleno, jesi mnogo povredio...

A sto se situacije tice ona je jasna, ako imas svedoka za to sto si rekao ne bi trebalo da imas problema sa policijom i osiguranjem. Voza; je duzan da pre preticanja ili skretanja pogleda u retrovizor.

u kojoj ulici je to bilo, ja sam iz mirijeva?

Linija je bila isprekidana, alkotest je pokazao 0.0, mada ja sam podigao motor sa lica dogadjaja uplasivsi se da mi ne prelije ulje i da ne izazove problem sa agregatom, tako da sam ga pomerio pola metra, do metar, nadam se da to nije nikakav problem? To se desilo u ulici Samjuela Beketa, pre raskrsnice sa Ulofa Palmea. Covek koji me je udario, pet minuta posle sudara na moje pitanje zasto nije gledao je odgovorio da je dao migavac, sto naravno nije, ja sam ga verbalno napao i njemu se slosilo, povecao mu se pritisak na 260 pa su ga zajendo sa mnom preneli u bolnicu.

Juuuu caletu se bas slosilo.........izgleda da je coveka bas pogodilo...jbg. bice i on valjda dobro ali nije u redu da laze ako nije dao zmigavac.....ma bice to uredu.......bitno je da si ti dobar....

• Aktivirao se na času, 3279 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Može matori da priča i da su ga oteli vanzemaljci na par sekundi, ali niko normalan na 2 točka nebi obilazio nekoga za uključenim levim migavcem. Moj drug je imao istu situaciju na magistrali, ZZR vs kamion, pa je presudjeno u njegovu korist, ali sa nekom delimično podeljenom odgovornošću, kao dužan je da ablendom i sirenom upozori onog ispred sebe, kad već otpočne preticanje (što za naše dobro i ima smisla), ali je od osiguranja dobio korektnu kintu (oko 1.500E za plastike, ručke, fuzastere i nešto malo izguljenog metala).

Samo ti ozdravi, sve je ok što se krivice tiče.

Čoveče, pa 45min pre toga sam prošao tom raskrsnicom... :-\

• Zainteresovan, 726 postova

Da a ovo je inaće prvi slučaj našim sudujama pa oni naivni nemaju poima šta da urade. Ljudi, takvih ne baš čistih slučajeva je non stop i postoji procedura.

Trebao si mu mobom slikati retrovizore za svaki slučaj da pokažeš da nema one dodate širokougaone i da je najverovatnije došlo do 'mrtvog ugla' što je opet njegova greška. Kod doktora češ reći da ne smeš više za motor, da ne spavaš, imaš 'more'. Smejte se ali zrno po zrno pa pun buđelar! Idi kog psihijatra i traži terapiju (ne medikamentnu) i bolovanje. Govorim iz iskustva, doduše ne ličnog ali porodičnog!

Koleno mi je ok. Imam svedoka, decko je vozio iza mene kolima i sve je video, naveo sam ga kao svedoka. Ma samo da taj matori ne mulja nesto, popizdeo sam, em nisam kriv em mi je steta na motoru oko 1500 eura. Sa ovim nasim sudovima svasta je moguce.

• Nadrkani komšija, 1231 postova
  • Motocikl: Bandit 1200S

kao dužan je da ablendom i sirenom upozori onog ispred sebe, kad već otpočne preticanje (što za naše dobro i ima smisla),

Izvin'te za off. Upravo sam ja to uradio ribi, pre oko mesec dana (svirao i aMblendovao), u Zemunu. I naravno, kad sam joj došao u nivo zadnjeg točka ona je 'ladno krenula da pretiče auto ispred sebe. Kako sam prikočio- nemam pojma, kako me nije videla- nemam pojma. Pri tom je bio mrak, a neka mi neko objasni kako čovek-žena ne vidi upaljen far u retrovizorima? 

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova

Koleno mi je ok. Imam svedoka, decko je vozio iza mene kolima i sve je video, naveo sam ga kao svedoka. Ma samo da taj matori ne mulja nesto, popizdeo sam, em nisam kriv em mi je steta na motoru oko 1500 eura. Sa ovim nasim sudovima svasta je moguce.

Sorry za Off,ali sve su ovo iskustva iz saobracaja koja mogu nekome pomoci ili da znaju sa cime se sve mogu susresti u voznji.

Prosle godine idem u koloni i ispred mene tri automobila.Vozim iza njih i kao da mi neko rece da ne preticem, prem da je isprekidana linija i pravac.Druga kola od mene krenuse u preticanje kola ispred njega i kad mu je dosao do sredine boka, tip kojeg je ovaj preticao ladno skrenu u lijevo bez paljenja zmigavca.Ovaj sto je preticao leze na kocnicu i trznu  u lijevo, ali bezuspjesno i udari u bok ovoga sto je sjekao lijevu traku bez ukljucenoga lijevoga zmigavca i tako stadose na lijevoj traci puta.Svi prikocismo koji smo isli iza i usporismo. Na moje zaprepastenje tip koji je izazvao udes prije izlaska iz svoga auta ladno ukljuci lijevi zmigavac i izadje iz kola napadajuci ovoga sto ga je udario.Posto sam zurio, a nije mi ni bilo do vucaranja po sudu kao svjedoka, samo sam prosao i nastavio svojim putem sa gorcinom i razmisljanjem kako ce onaj ni kriv ni duzan dokazati da on nije kriv kada dodje policija na uvidjaj. :o

@woolfika

Sreca tvoja ako imas svjedoka da taj nije imao upaljen lijevi zmigavac pri skretanju,a ujedno ti zelim brz oporavak. :)

• Drug član, 1392 postova

Ja sam taj isti dan zbog iste situacije uradio najvislji stoppie ikada !

Do tad sam mislio da na prednji ides samo ako zelis tj kad se namestis i potrudis a ne sam od sebe  :)

A nisam ni shvatio da sam na prednjem tocku dok mi valjda centar za ravnotezu nije sam komandovao da se nagnem unazad jer sam bio u vagi na prednjem od siline kocenja!

tj pustio sam kocnicu u poslednjem trenutku maltene sam stao u vazduhu ispred kola i kad je motor krenuo da se prevrne preko auta ja ga rukom odgurnoh od sebe kao:"ma bezi bre tamo sta se guras"  ;D i vratih se nazad

Kad se zadnji tocak spustio na zemlju tad videh da sam stao BUKVALNO 2cm od automobila iz kojeg me je vozac bledo gledao u fazonu otkud ti

Dobro se zavrsilo, mada sam se vec bio pomirio da cu ga udariti samo sto nisam hteo da se predam i pokusavao sam da usporim sto vise da ublazim udarac i pad

Mislim da je dooosta uticalo sto imam jako mekane gume za stazu koje su hvatale odlicno iako je bio prljav i hladan asfalt

Nisam nista uradio, izdrao se i otisao-provalio sam da sto vreme vise prolazi postajem sve tolerantniji na takva sranja,shvatio da ne mogu da promenim da ce se desavati i dalje i da budem srecan sto sam preziveo

jbg ne vredi da ja nekom sudim ima ih previse a nadam se da nece doci do toga da ce sud morati da mu presudi

Zavisi koje je osiguravajuce drustvo..mene ja polomila zena koja je bila osigurana kasko u Winer osiguranju......sve su mi platili daleko vise od ocekivanja (5000 E ) nije mi bilo nista malo noga i bol u ramenu bez reci su mi ono sami ponudili tu cifru jos su mi i kafu skuvali......advokat mi je posle rekao da nisam bio zadovoljan da bi mi dali vise........ali ja sam ocekivao 1500 a oni mi dali 5000 i sta da se zalim???? i to su mi isplatili za 5 dana.....

To su ti Evropljani sto ih " nevolimo ".......a DDR mi je za slicnu situaciju i jos vrece povrede ( imao sam kragnu ) a dobio sam 1500.....

• U prolazu, 30 postova

Ja sam prosle godine pao, prelom leve ruke na 4 mesta i totalna steta na motoru...  Posto krivac nije bio registrovan, a samim tim nije imao ni osiguranje, morao sam da stetu i nadoknadu za povrede naplatim od Fonda osiguravajucih drustava. Za motor su mi isplatili full stetu, a za prelom ruke sam dobio 7500 EUR. Bukvalno za svaku modricu mozes da uzmes kintu. Samo cuvaj sve lekarske nalaze sa urgentnog...

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

OK, ali kako na nekakvom sudjenju dokazati da on nije dao migavac??

Ako se setis starog zakona, a i u novom je ista stvar, to sto si eventualno dao migavac, te ne oslobadja odgovornosti, ukoliko se pre toga nisi uverio da mozes bezbedno da zapocnes, sta vec hoces... E, sad matori moze da kaze da je motorista vozio 300kmh, ali vestaci znaju da procene brzinu...

OK, ali kako na nekakvom sudjenju dokazati da on nije dao migavac??

Ako se setis starog zakona, a i u novom je ista stvar, to sto si eventualno dao migavac, te ne oslobadja odgovornosti, ukoliko se pre toga nisi uverio da mozes bezbedno da zapocnes, sta vec hoces... E, sad matori moze da kaze da je motorista vozio 300kmh, ali vestaci znaju da procene brzinu...

Upravo tako, po kontaktu sa kolima se vidi da je ta strana samo ogrebana, plastike nisu ni napukle,plastike su izlomljene sa leve strane jer sam pao na tu stranu.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja