lazakamikaza 95 Napisano Novembar 1, 2009 Svrati ponekad, 150 postova Motocikl: SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan MIslim na onaj za razne zimske motodukseve, pojaseve...Da li postoji jos neki materijal sem neoprena i kako se zove? Pokusao bih da najem i dam da mi se sasije. jer su mi ti zimski duksevi sa tek po kojom straftom ili tek parcetom tog materijala ili stitnici za kolena malo previse skupi i ne narocito efikasni a i onako se nose tek po koju voznju s proleca i pred zimu? Mozda i nije isplativo ali aj da proverimo pa kome volj u radnji skuplje a bolje a komejeftinije averovatno losija uradi sam varijanta. Hvala unapred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karaula 115 Napisano Novembar 1, 2009 Zainteresovan, 605 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan windstoper? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Novembar 1, 2009 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pa za uradi sam varijantu imaš novine (dnevne), najlon, gumu, dasku, lim.... zavisi šta štitiš Ako baš hoćeš vetronepropusno platno, onda ćeš verovatno morati da calneš kintu.... Evo ti ovde poređenje raznih materijala http://www.denverfabrics.com/pages/static/outdoor-recreation/outdoor-recreation.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zikaslika 136 Napisano Novembar 2, 2009 Svrati ponekad, 125 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa za uradi sam varijantu imaš novine (dnevne), najlon, gumu, dasku, lim.... zavisi šta štitiš Ako baš hoćeš vetronepropusno platno, onda ćeš verovatno morati da calneš kintu.... Наравно да такви материјали коштају и сумњам да ћеш их лако наћи у Србији, али не бих се баш сложио да дерачима и промотерима раѕних "мотопродавница" треба увек дати колико год траже, и то је неко сашио тако да треба проверити. Само неки материјале се не могу тек тако шити него се и лепе посебним лепковима! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale_XT 988 Napisano Novembar 2, 2009 Zainteresovan, 442 postova Lokacija: SIRMIVM Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam Dainese jaknu - Cordura materijal,bila je u Nemackoj 850 dm .... vozim motor i zimi i nema ni V od vetra..... kako kaze nas narod..kolko para tolko i muzike.... duvalo mi samo po nogama dok nisam uzeo iz Amerike Joe Rocket pantalone...... sad ne duva ni po nogama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Novembar 2, 2009 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Naisao sam na ovu winstoper "HTZ" jaknu ali je letos nisu imali na stanju, sve sto nema veze s motorima uvek bude jeftinije http://www.t-commerce.rs/duksevi_majice_kape.php "GORE WINDSTOPPER - JAKNA OD Gore WINDSTOPPER, 98% poliester, 2% politetrafluoretilen (teflon) - 2 prednja džepa - rajfešlus na okovratniku - vezivanje na struku uzicom - neprobojna na vetar - elastična ranfla na manžetnama - izuzetno porozna -idealna za rekreaciju" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markes 3 Napisano Novembar 2, 2009 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Najpoznatija vetro-zastita je Gore-ov Windstoper i njega koristi vecina proizvodjaca outdoor opreme, a pored njega proizvodjaci imaju svoje vetronepropusne membrane koji imaju priblizne, ako ne i iste karakteristike. To nije materijal, kao materijal, vec je to membrana koja se lepi na razne materijale. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zikaslika 136 Napisano Novembar 2, 2009 Svrati ponekad, 125 postova Prijavi odgovor kao problematičan Проверио сам код другара који ради ронилачку опрему на велико и каже да неопрена на метар код нас нема. То је једини стопостотни материјал који зауставља како воду тако и ветар. Остлаи материјали су вероватно одлични али... не зам где ћеш наћи и њих на метар. Постоје неки материјали из Турске само то скоро да није употребљиво јер су доста крући у односу на праве материјале за ветар..? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
katerina 118 Napisano Novembar 2, 2009 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: SUBOTICA Motocikl: Ferdinand Prijavi odgovor kao problematičan letos sam kupila ovakvu. Bila je akcija i stvarno je bila jeftina, pogledaj povremeno i stvarno se može sačekati dobra cena. http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=39210.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Novembar 2, 2009 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Проверио сам код другара који ради ронилачку опрему на велико и каже да неопрена на метар код нас нема. То је једини стопостотни материјал који зауставља како воду тако и ветар. Остлаи материјали су вероватно одлични али... не зам где ћеш наћи и њих на метар. Постоје неки материјали из Турске само то скоро да није употребљиво јер су доста крући у односу на праве материјале за ветар..? Izvini druze, ali to sto ti je drugar reko je cista gomila glupost. Postoji jako puno materijala koji 100% ne propustaju vodu i vetar, a neopren nije jedan od njih! Pa neoprenska ronilacka, inace zvana i mokra odela, upravo rade tako sto se natope vodom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Katarina* 5 Napisano Novembar 2, 2009 Svrati ponekad, 146 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ne koriste se isti materijali za jakne i dukserice. Isto tako neki proizvodjaci ne daju tacne informacije,pa ti se cini da neka jakna ne propusta kisu a jer ustvari i kad pokisne jako se brzo osusi na vetru. Evo kolega CEH je gore postavio link da ti pomogne a evo ti jos jedNA VARIJANTA da ti bude jos lakse. MATERIALi 1-1.doc materijali 2-1.doc Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
soony 217 Napisano Novembar 3, 2009 Svrati ponekad, 493 postova Lokacija: Beli grad Motocikl: strom 650 vs aprilia 650 Prijavi odgovor kao problematičan Проверио сам код другара који ради ронилачку опрему на велико и каже да неопрена на метар код нас нема. То је једини стопостотни материјал који зауставља како воду тако и ветар. Остлаи материјали су вероватно одлични али... не зам где ћеш наћи и њих на метар. Постоје неки материјали из Турске само то скоро да није употребљиво јер су доста крући у односу на праве материјале за ветар..? Izvini druze, ali to sto ti je drugar reko je cista gomila glupost. Postoji jako puno materijala koji 100% ne propustaju vodu i vetar, a neopren nije jedan od njih! Pa neoprenska ronilacka, inace zvana i mokra odela, upravo rade tako sto se natope vodom... pa sad, ne natope se ona vodom, vec ona udje na krajevima odela ( rukavi, oko vrata i nogavice ) i tu ostane tj nema cirkulacije vode pa se ona zagreje i imas prijatan osecaj topline a inace neopren je vodo i vetro nepropusan materijal. E sad mana kod njega je što se znojiš tj ne dopušta da koža diše (što u ronjenju i nije problem ) ali na suvom jeste a posledica toga je prenošenje spoljašnje temperatute na kožu pa imaš utisak da te neštiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lazakamikaza 95 Napisano Novembar 3, 2009 Svrati ponekad, 150 postova Motocikl: SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na informacijama. Zaista iscrpno i dalo se nesto nauciti. Mene je interesovao materijal za neki duks ispod jakne, znaci da je meksi, otprilike kao one windstop jakne. U medjuvremenu sam malo i prosetao po prodavnicama meni dostupnim i zaista neki izbor je zapravo nista od napred i gore pomenutog. Tako da cu jos malo potraziti ili sacekati neku akcijsku prodaju nekog duska ili potkosulje od original wind-stop ili ti windfilter (kao na slici ispod) materijala, jer po svoj prilici matarijal koji bi mogao da se nalepi ili nasije na neki obican duks kao kod originalnih zimskih moto dukseva ce biti tesko da se pronadje na metrazi. Hvala jos jednom! http://www.pegaz-moto.rs/category_list.php?catID=40 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...