Toreador 721 Napisano Jul 13, 2017 Drug član, 1120 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW Xr Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno,bas znate da uzivate. Cekamo nastavak. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIĆALEXĆ 136 Napisano Jul 13, 2017 Svrati ponekad, 456 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: BMW K 1200 LT HONDA VARADERO Prijavi odgovor kao problematičan Prelepo.Svaka cast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikica djuric 319 Napisano Jul 16, 2017 Svrati ponekad, 346 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha Diversion 900, Kawasaki Vulkan en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Поздрав за одважне моторце. Баш сте уживали! И нека сте! Наставите само овако! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gora-munja 329 Napisano Jul 17, 2017 Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Balansero Prijavi odgovor kao problematičan Пошто смо стигли на одредиште, био је ред да један дан проведемо у миру и тишини локалне архитектуре-само дрво- и предивног погледа. Мучили смо се са једне тарасе на другу успешно дегустирајући разне специјалитете, 'ладно пиво, пикантерије и наравно сиреве и вино. Неописива живописност обронака Алпа нам није дозвољавала да скинемо поглед са бистрог дана докле год је поглед пуцао. Мир и тишина су нам уносили посебан осећај лагодности и задовољства. Домаћини : Патриk (Пера) и Ивана, Анђела и Анастазија. Сваки тренутак су користили да нам нешто донесу, понуде, приуште ово или оно и титрали око нас да је мало било и нелагодно. Ми смо свакако показивали знаке пристојности и све пробали да их не увредимо и били смо заиста скромни. Сам поглед на њих нам је одавао истинско задовољство што смо коначно ту и просто смо хтели нехтели и ми били баш задовољни лако заборављајући раздаљину и пређени пут, а у осталом и ми имамо извесне заслуге но то је друга прича.. Тај дан смо баш одмарали. Једина акција се одиграла касно поподне када је требало допремити "cochon"-а за крај сутрашњег великог дана у шумској кући "Милојка" . Сви имамо поприлично искуства у конзумирању, али у припреми смо тотални аутсајдери. Комша је силом прилика морао из најмрачнијих делова преосталих периферних сивих ћелијица да извлачи присећања на сва бројна пијана и друга посматрања набијања на ражањ, увезивања и усољавања , иначе нам је следила национална брука пред интернационалним аудиторијумом. На крају је све спаковано и остављено да чека сутрашњег мајстора ватре. Споразумевање је текло на разне начине. Комуникација се одигравала у вештом коришћењу гестикулације и претходно апсолвираног познавања игре пантомиме, док је Комша из петних жила покушавао да поново "течно" проговори Француски, вешто користећи Италијански и искусно се извлачећи на Енглеком када је понестајало фигура говора тела. Нас двоје смо активно учествовали у разговору и са извесном сигурношћу све разумевали само нам је било тешко да превалимо преко језика нама познате речи, руководећи се чињеницом да треба говорити Српски да те цео свет разуме. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komsa 1831 Napisano Jul 17, 2017 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan Geographical information Municipality Thônes Postcode 74230 Tourism labels Latitude 45.8820310 (N 45° 52’ 55”) Longitude 6.3247610 (E 6° 19’ 29”) Altitude From 574m to 2280m Surface area 52.33 km² Population 6276 inhabitants Density 119 inhabitants/km² Prefecture Annecy (21 km, 27 min) Insee code 74280 Intercommunality CC des Vallées de Thônes Department Haute-Savoie Territory Alps Region Auvergne-Rhône-Alps Nearest cities & towns Les Clefs 3.7 km (7 min) La Balme-de-Thuy 4.6 km (9 min) Les Villards-sur-Thônes 4.7 km (7 min) Manigod 6.1 km (10 min) Alex 7.9 km (9 min) Saint-Jean-de-Sixt 8.8 km (10 min) Serraval 9.8 km (14 min) Le Grand-Bornand 11.5 km (13 min) Bluffy 11.6 km (13 min) La Clusaz 11.6 km (14 min) Dingy-Saint-Clair 12 km (14 min) Le Bouchet-Mont-Charvin 13 km (18 min) Menthon-Saint-Bernard 13.4 km (16 min) Nâves-Parmelan 14.5 km (16 min) Entremont 14.9 km (19 min) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Jul 18, 2017 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Неко прасе , неко кокице само напред Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4801 Napisano Jul 18, 2017 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Svaka vam cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gora-munja 329 Napisano Jul 25, 2017 Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Balansero Prijavi odgovor kao problematičan Главно догађање се одиграло 24.06.-субота. Пера је позвао своје пријатеље на заједничку вожњу и целодневно дружење са спавањем у шумској кући"Милојка". Окупљање је почело још око 8 сати. Уз јутарњу измаглицу и облачно прохладно време полако су пристизали учесници вожње, носећи различите јутарње навике. Ми смо снажно одговорили шљивовицом, на коју су се стресали али навраћајући се опет. Где смо све прошли тешко је описати. Стварно су предели били нестварни , и ово мало слика тешко да може да дочара сву лепоту. Углавном Алпи-обронци или висови. Час смо били на преко 2000 метара, час у дољама, па опет на неком језеру, превоју,уз реку, низ падине, мала и мало већа живописна места искључиво подигнута од дрвета. Негде пред крај, из групе су се издвојила два "мајстора ватре" да "кушон" не би чекао и пожурили пречицама да заложе. Ми смо продужили поред бране другим правцем и изненада нам се указа предивно језеро. Французи паркираше моторе, поскидаше се и пљус. Ја (Горица Балансеро) и Мики погледасмо према Комши који је већ у домаћинкама улетео у воду. Нико нема купаћи! Дилема је трајала 15 секунди, поскидасмо се и ми у доњи веш и пљус. Ово освежење нам је баш требало пошто је дан одмицао а са њим и температура. Лепоту језера Анси смо видели тек са видиковца, где су нас сачекали параглајдери. Дивљење је потрајало и онда смо мало дали гас до "Милојке" пошто је дан већ увелико одмакао а домаћин се прибојавао резултата припреме, пошто је испало да смо главни мајстори. Када смо стигли имало је шта и видети, одмх је било јасно да су љубитељи Астерикса и Обеликса, пошто је ватра била висока јаче од метра а мучно прасенце се окретало са стране убледелих бутки и главе. Одмах смо то решили размицањем, подбацивањем,подмазивањем,бушкањем и сл. Када сус пристигли и други гости, који нису били учесници мото туре, када смо стабилизовали печење, Комша је морао да одржи говор. На чистом већ добрано увежбаном Француском је поздравио госте, истакао потпуну случајност наше годишњице брака, објавио да су сви прошли тест пријатељства ипромовисао Patrica i Ивану у групу >>MⒶТОРЦИ<<,уз пут доделивши мајице и пригодан њихов портрет. Онда се развило вито коло које су весели Французи, Вијетнамци, Кнези,не зна који још и наравно Срби здушно одиграли, правећи места за обиље хране и пића. Весеље је потрајало дубоко у ноћ,али је кишица у неко доба сатераала весељаке у шаторе, а нас неколко уважених на таванче. # Slike su kombinovane sa raznih uređaja pa je možda malo haotično, a većina je napravljena u vožnji # 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4801 Napisano Jul 25, 2017 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Matorci, legende ste! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gora-munja 329 Napisano Jul 25, 2017 Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Balansero Prijavi odgovor kao problematičan 32 minutes ago, doktor said: Matorci, legende ste! Hvala Doktore, ne stigosmo u KV da malo prozborimo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4801 Napisano Jul 25, 2017 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Gora-munja said: Hvala Doktore, ne stigosmo u KV da malo prozborimo Jbg. baš tako...biće prilike! Vama veliki pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Cruiser 1184 Napisano Jul 28, 2017 Ponosni BJB Redar, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš) Prijavi odgovor kao problematičan Bravo!!!Sent from my iPad using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6062 Napisano Jul 28, 2017 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ko zna - zna Braooo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Jul 28, 2017 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast....bravo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komsa 1831 Napisano Jul 28, 2017 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ljudi, bilo je stvarno divno. Slike malo kasne jer treba izabrati. Ne stiže se jer smo i ovde nemirni pa smo za vikend bili u Žiči i Mataruškoj banji . Po preporuci Milije iz Sevojna otišli smo, u nama nepoznat prostor do tada, u Krstov grad. To je prostor uređen od strane umetnika-viteza Košanina, bar ga tako predstavlja njegova gospa koja nas je ljubazno provela kroz odaje i ponešto razjasnila. Nema ga na internetu jer ljudi žele da izbegnu masovne posete i ko zna šta još. Eksponati su delom autentični iz starog perioda, delom replike a ima i autorskih. Mobilijar je korišten za snimanje dokumentarca , a iznet je ručno u Maglič. Stiže se tako što idete Ibarskom od KV prema Raški, pa kada prođete skretanje za Žiču i Matarušku banju, na zadnjem pravcu pre početka klisure , skrenete desno pored same ograde servisa Hundai i idete oko 2km u brdo.Ima mala tabla. Domaćini su jako ljubazni, ima i raznog osveženja a svakako probajte vino. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gora-munja 329 Napisano Jul 28, 2017 Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Balansero Prijavi odgovor kao problematičan ...сличице из Крстовог града... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 707 Napisano Jul 28, 2017 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Matorci , svaka cast , lepe slike ... samo imam primedbu , koju nemoras ozbiljno da shvatis ako neces , ali verujem da bi pored mene bilo jos zahvalnih ... nisam bio lenj , prebrojah slike u gornjem postu , ravno 200 komada !!!! nemoj pogresno da me shvatis , ja bi voleo da jih vidim i vise , ali bi mi bilo lakse za prst da ima jedno desetak po postu , i da jos das opis uz neke , bilo bi jos lepse .... ovako , bar po meni ako treba da se vratim na ovaj fenomenalni putopis , setim se da ce da me boli prst od skrolavanja , pa se predomislim ... U svakom slucaju tema je vec na 43 strani , uvek se rado vracamo na nju , ali vise bi voleo da ima 20 strana vise , ali da su slike malo podeljene ... Nema ljutnje , dobronamerno kazem ... Sve najbolje !! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gora-munja 329 Napisano Jul 31, 2017 Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Balansero Prijavi odgovor kao problematičan Велимље 2, наравно да нема љутње само што је мало тешко да сузимо избор слика (пошто их има много више) а онда и заборавко чини своје. Негде се потрудимо да на почетку изнесемо утиске и понешто опишемо, па помислим да је људима можда доста разноразних наклапања и пустимо их да маштају и лагано кроз слике пропутују са нама. Ти си у праву да је можда заморно котрљати, али ово није само један путопис, већ след разноразних догађања кроз године које на овом форуму проводимо делећи их са свима. У сваком случају хвала, па видећемо... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gora-munja 329 Napisano Jul 31, 2017 Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Balansero Prijavi odgovor kao problematičan После напорне ноћи,остали су најхрабрији и средили хаос за осталима. Погађате да смо то били ми. По старом обичају, скували смо кафицу и изнели ракиицу али нам се нису придружили. Усамљени у разбијању мамурлука,изазвани смо да дуел боћања. Како је то наш традиционално изворни спорт, опет погађате да смо и ту победили. Комша је поушао да унесе новину у бацању користећи кошркашки стил, док је Мики искусно поизбијао кугле па је крајњи резултат био Франце 1 : Србија 2. Када су сви поодлазили дали смо се у поњаве. Онда једна лагана поподневна посета и освежење па на спавање. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gora-munja 329 Napisano Jul 31, 2017 Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Balansero Prijavi odgovor kao problematičan Данас нас је чекао дугачак дан. Мон Блан. Опет смо кренули по споредним путевима, овог пута сами. Било је занимљиво јер смо се потпуно олонили на навигацију која нас је шетала свакојако. Где смо све прошли, не знам, знам само да је било прелепо. У једном тренутку само се издигао у свој својој величини и некако те подсетио на сву раскош и силину којом располаже. Били смо задивљени, стајао је пред нама а опет је требало још до тамо, а ми малени и није баш тако лако приближити му се.На крају смо поред разних девијација, стигли у Шамони Мон Блан. Летњи период а људи само гмижу. Архитектура и фасааде су нас остављале без даха. Цене? Па није тако страшно. Она три пива су била 18€, а за куче смо одвојили од уста. Неопрезно, нисмо послушали саветодавце па нисмо резервисали карте за гондоле. Када су нам објаснили да морамо да чекамо пар сати да купимо карте, па онда пар сати да уђемо у гондоле и плус обилазак-разочарење и превише времена и одустали смо. (Велимље2, само да знаш колико је скраћено, ал'не вреди) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gora-munja 329 Napisano Jul 31, 2017 Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Balansero Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gora-munja 329 Napisano Jul 31, 2017 Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Balansero Prijavi odgovor kao problematičan Сетни и помало разочарани кренули смо назад, дан још није био изгубљен. Ако уопште може да се каже тако пошто смо хтели-не хтели ипак упили део силине овог гиганта. Облаке који су се појавили тумачили смо као део љутње што мисија није комплетиран. Да би нам то и показао, пустио је на нас кишицу, тек да нас опомене да морамо опет да дођемо. И хоћемо. Решили смо да мало обиђемо и Анси, језеро и град. Мала Венеција. Све је одисало лепотом и свежином. Мало смо се осећали одбачено и збуњено, нигде кеса и флаша, нигде псећег измета, нигде ништа не смрди или је прљаво а нико ништа не сређује??? Једино шо је ишло нама у корист, паркирали смо моторе где је забрањено, у инат, али смо то видели он њих. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
СајберГастарбајтер 2716 Napisano Jul 31, 2017 .., 1740 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ah da i lepi An(e)si, cak i kad je oblacno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Avgust 1, 2017 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan још,још, браво Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 707 Napisano Avgust 1, 2017 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelju Gora Munja pogresno sam se izrazio , ocigledno , nije mi prvi put .... kad kazes (Велимље2, само да знаш колико је скраћено, ал'не вреди) nisam ja mislio da je previse slika , naprotiv , kaci sto vise ... nikad slika previse .... samo kad bi mogao po 10 - tak slika po postu , to je sve ... maksimum 20 tak znam , bilo bi masa postova , otisli bi do sad na 70 i neku stranu , ali bi bilo mnogo lakse da se pregleda ... sve i da nemas sta da napises u svakom od tih postova , ne mari , shvatit cemo da su povezani ... a pored toga to ce da te natera da napises jos koju rec Sve u svemu , uzivam u tvom putopisu , odavno , zao mi je sto niste mogli na Mont Blanc , bice jos dana .... Nadam se da sam se sad pravilno izrazio Znaci NIKAD previse slika !! Pozdrav , Simo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...