Jump to content

Moto Zajednica

Zamenjen filter vazduha - i sad motor kao da se gusi? A?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 150 postova
  • Motocikl: SV 650

Izvozam se danas, prohladno malo, vrnem se u garage pa zamenim filter vazduha, stavim novi i opet u voznju kad ono od 130 pa nadalje, kao da se motor gusi, tek kad malo popustim gas povuce kako treba i tako opet, ne uvek ali..  Sad ono kad probam u mestu da ga turiram radi ne primecujem bar pa ne mora da je zbog novog filtera vazduha ali zbog cega onda ??? :-\ ??? Jel neko cuo za slican problem i u cemu je bio kvrc?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Verovatno si odbacio mogučnost proklizale lamele, čim kažeš da guši a ne proklizava!

vidiš, vidiš  i ta mogućnost postoji, a filter može biti samo koincicidencija :-\ samo sa mesta pre podne povlacio sve rep igrao... ???  (tako i meni žena kaže kako se pokvarila veš mašina kad je jutros radila :D ;D ;D)

• Drug član, 1898 postova
  • Motocikl: BMW F650

Izvozam se danas, prohladno malo, vrnem se u garage pa zamenim filter vazduha, stavim novi i opet u voznju kad ono od 130 pa nadalje, kao da se motor gusi, tek kad malo popustim gas povuce kako treba i tako opet, ne uvek ali..  Sad ono kad probam u mestu da ga turiram radi ne primecujem bar pa ne mora da je zbog novog filtera vazduha ali zbog cega onda ??? :-\ ??? Jel neko cuo za slican problem i u cemu je bio kvrc?

Kvrc je u karburatorima, nisu navikli na toliku kolicinu svezeg vazduha i treba da se presteluju. U mestu radi bez opterecenja.

Isto se meni desilo na Pegasu.

Kvrc je u karburatorima, nisu navikli na toliku kolicinu svezeg vazduha i treba da se presteluju. U mestu radi bez opterecenja.

Isto se meni desilo na Pegasu.

Na to sam prvo pomislio cak i ono da nije prehladno za motor mada sam vozio i po hladnijem vremenu ;D:-\ ???

(sutra putujem pa tek u ponedeljak mogu da prekontrolisem vise stvari - npr. vratim stari filter vazduha pa ako ond aje to to. lamele bas nisam siguran kako se proveravaju kod motocikla tj. ako mi je neko to i pricao verovatno sam pomislio da se to meni nikad ne moze desiti "jer je jutros radilo" pa zaboravih ;D)  ???

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

dracula sa foruma je na njegovom gsx 750 imao veliki problem sa filterom

kada je uzeo motor zamenili smo nov filter i nikada nismo mogli nastelovati karburator,i nije hteo u voznji da pimi pun gas.. i na kraju posle skoro 2 god on nadje stari filter u garazi,i uporedi kad na samom filteru posto je on izliven u plastici,deo na plastici  kroz koji prolazi vazduh je dosta manji,vrati stari filter i motor poce da ubija kako ide :)

Resenje a drugima za nauk!

Izvadim ja sad novi vazdusni filter (Champion kupljen u Loisu) uporedim sve dimenzije iste ali i iz aviona se vidi novi porozniji dosta, takoreci providan naspram starog sa drasticno tanjim karton materijalom pa u makinu vratim stari da proverim, stari ne tako preterano zaprljan ali ipak vreme mu bilo da se menja i ha motor opet radi ko besan na svim brzinama obrtajima i vremenskim sulovima!?

I sha sad, novi filter moze da mi sluzi za gajenje cveca, drzanje hrcka ili da ga odnesem kod onih sto prave filtere i naprave mi sa slicnim "kartonom" a od metalnih delova novog..??? A nije bio za dz :-\

• Zainteresovan, 763 postova

Znaci sa tim novim filtrom motor ti ima vise vazduha nego sto treba ,svakako je najbolje odgovarajmuci filter  , moze i prestalavanjem karba ( karbova , ne znam sta vozis) ali je daleko njjednostavnije da mu povecas otpor usisa tako sto bi preko novog filtera nabacio tanak sloj nekog materijala , idealno bi bilo tanak sundjer 4-5 mm ali OTPORAN NA BENZIN !! ne sme obican nikako , meni je lanena krpa jednom zavrsila posao  namotao jedan sloj preko filtera... karburatori tipa Stromberg  , membrana podize klip , traze odredjen potpritisak u usisnoj grani da bi dobro radili.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja