KATAKLINGER 47 Napisano Octobar 19, 2009 Zainteresovan, 577 postova Lokacija: KRALJEVO Motocikl: TS 250/3,ES 125 TROPHY , ,Yamasaki 150 skuter, Prijavi odgovor kao problematičan Lijane,nesto mi nije jasno ??? Plovak uvek strci iz tecnosti isto jer je to uslovljeno njegovom tezinom. Ako bi promenio tezinu plovka dobio bi razlicita merenja. Ali u pitanju je NIVO U SOLJICI. Dakle isti plovak u dve soljice razlicite zapremine nece u istom nivou zatvoriti ventil, odnosno kada plovak zatvori u soljicama ce ostati RAZLICITA kolicina goriva, ODNOSNO ZATVORICE RANIJE ILI KASNIJE pa ce ventil propustiti vise ili manje goriva. E sad mislim da je naj bitnije da plovak bude nastelovan na zadatu meru.Kod nasih , etz 150 , plovak otvara na 32 mm od lezista dihtunga a zatvara na 30 mm i trebalo bi da je jedino to bitno, koliko goriva ostaje u soljici to je relativna stvar. Odnosno , mislim da ukoliko se menja soljica karburatora bitno je samo ispostovati ove vrednosti a razlika (neznatna) u kolicini goriva u soljici ostaje nebitna. ??? MOLIM ZA KOMENTAR I OBIJASNJENJE Plovak je na telu karba a kod mza takodje i dizne a prema tome bitno za rad motora je nivo goriva u diznama(visina)pa prema tome sva butanja sa loncetom i dihtunzima na menja visinu goriva u diznama ,jedina korekcija plovka pri ovim radnjama je zbog prelivnika za visak goriva koji je na loncetu pa ako odaljimo lonce sa debljim dihtungom moze se desiti da preliva na prelivniku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Octobar 19, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Uf-uf odavno MZ podforum nije bio ovako "ziv"... Samo nastavite :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Octobar 19, 2009 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan @ srbenda 1. Mislim da smo se svi slozili da NIJE BITNA ZAPREMINA lonceta (govorimo jos uvek o istim modelima karburatora) vec nivo goriva u istom. 2. Alumijimski dihtung sam merio skoro uvek kada sam radio neku masinu (zbog toga sto ima onih tanjih i debljih) i nikada do sada nisam naleteo na bitnija odstupanja od novih, sto nije slucaj sa DONJIM papirnim dihtugnom kod koga su ta odstupanja i po 10puta veca od odstupanja na gornjem dihtugu. Lisac je rekao jos jednu stvar koji sam izostasvio, a to je ajnac koji se stvara na radnom delu cilindra. On to resava obradjivanjem karike (sto je verovatno bolja metoda od moje) a ja stavim malo deblji dihtung ispod cilindra. Bez ovakvih i slicnih intervencija hoce da pukne karika, sto se najcesce desava ako pored poveceg anzaca, ima i veceg lufta u klipnjaci. Ne zelim da ti nesto pametujem, ko sam ja da bih menjao tvoje misljenje, ali ljudi na ovom forumu nisu samo vozaci vecina njih se cesto hvata gedora i kljuceva, pa bar iz postovanja procitaj njihove poruke. Jos jednom moje izvinjenje ako sam pogresno shvacen ili "nisam razumeo" tvoj tekst. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Octobar 19, 2009 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan anzac ?? Ako koristimo stranu terminologiju za mehaniku, trebalo bi biti ajnzec.. Jos nesto, ono iznad tocka nije branik vec blatobran... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Octobar 19, 2009 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan anzac ?? Ako koristimo stranu terminologiju za mehaniku, trebalo bi biti ajnzec.. Jos nesto, ono iznad tocka nije branik vec blatobran... U pravu si, moje izvinjenje. To nije strucni izraz vec samo obicna zargonska fraza koju koristimo u obicnom govoru. Zaista ne znam kako se to kaze "po naski"... ??? . I ja nerado prihvatam strane izraze ali za ovo jednostavno ne znam domacu rec. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Octobar 20, 2009 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Nista ja ovo vase pisanije ne razumem?? Kakvi lonci, kakvi bakraci?? Jel ide MZ, ide, sta sada tu da se menja steluje i ostalo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Novembar 29, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan Ja moj lanac ne mazem mascu jer mi i pored dve zamene semeringa na lancaniku - ulje curi iz masine i stalno ga podmazuje. Jos uvek je fabricki i nije zategnut jos ni do pola, a motor je presao 24000 km . Najwsmesnije je to sto kad stanem negde, ulje mi ne kaplje sa masine vec iz zastitnog bakelita na zadnjem tocku . ;D ;D ;D automatsko podmazivanje lanca hehe slicna situacija je i kod mene ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Octobar 28, 2010 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan malo sam zakasnio ali citajuci ovaj post, pise da dva loncica nemaju istu zapreminu, mozda ali mz ima plovak koji se steluje i po njemu se zapremina podesava 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban(guga) 293 Napisano Januar 19, 2011 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ga ipak malo i frizirao mrcina je to moze svasta da prezivi a moze da i otkine se klip na pola mozete ga videti na mom profilu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbenda 512 Napisano Februar 10, 2011 Zainteresovan, 532 postova Motocikl: TOMOS Prijavi odgovor kao problematičan malo sam zakasnio ali citajuci ovaj post, pise da dva loncica nemaju istu zapreminu, mozda ali mz ima plovak koji se steluje i po njemu se zapremina podesava eto sve si i sam lepo rekao! i objasnio ostalima! Poenta koja se uglavnom uvek izgubi u dugackim temama je sledeca: da biste se uverili i sami da stvarno to jeste tacno a ni po babi'' a ni po stricevima("a ni poo meni) skinite sa jednog karburatora lonce i stavite na drugi i obrnuto i probajte odmah motor ! bez diranja i stelovanja .I videcete da motor drugacije radi.Naravno zbog promene zapremine u loncetu. Zasto je to tako .......pa ima vise razloga ali PROBAJTE Ja sam u svom od nekih raanijih topica vec odavno napisao ,,,,,,nikada ne pricam i ne pisem nesto sto sam nacuo.....vec samo sto sam licno probao i uverio se... Cinjenica je da MZ raga da trpi svasta i guta svasta pa izmedju ostaloga i brojne vozaceve greske u popravkama ali eto ima i kod njega moreeee nekih sitnica koje se uvek nadju i koje se uvek moggu lepo resiti //////pa izem ti motor ako nemas sta na njemu da cackas to nije onda motor ! Ubio bi se od dosade .........ono.......samo sedi i vozi ....... Voim aMZu.......bre! legenda medju motorima ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Februar 10, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Cinjenica je da MZ raga da trpi svasta i guta svasta pa izmedju ostaloga i brojne vozaceve greske u popravkama ali eto ima i kod njega moreeee nekih sitnica koje se uvek nadju i koje se uvek moggu lepo resiti //////pa izem ti motor ako nemas sta na njemu da cackas to nije onda motor ! Ubio bi se od dosade .........ono.......samo sedi i vozi ....... Voim aMZu.......bre! legenda medju motorima ! Potpuno se slazem sa tobom! Kod mene "majstori" nisu stavili 1 lim na radilicu i cela u kucistu imala 2mm lufta levo desno, isao emzo tako oko 2000km ali zbog lufta izbio mi osugurac bolcne klipa i zaribao jednog lepog dana na pumpi... Pa isto ti takozvani "majstori" nisu mi stavili 2 podloske od 1.5mm na osovinicu viljuski (menjac kao kamen).. pa poseo da ipada iz 4 falio jos 1 zeger osigurac na osovini menjaca.. Tako da od sad kod majstora moze, ali samo da mi promeni karike.. ostalo cu sam.. a da i "majstori" slomili mi navoj na radilici.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssekir75 36 Napisano Februar 10, 2011 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: nis - bela crkva Motocikl: voshod 3m, moto guzzi falcone Prijavi odgovor kao problematičan hehe, sto mi ovo nesto poznato neka bato fala, i karike kad mi menjao "majstor" poguzvao donji duhtung nikakav kvar, sredio ja to za 5min, ali otad... drug umalo da pogine od "majstora", sreca te mu motor zaglavio kad krenuo sa skupa na 20 km/h iunace je bio planirao da sutradan krene za bg s njim. valjda ga posle MAJSTOR (ne "majstor") ts sredio i lepo je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Februar 10, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan hehe, sto mi ovo nesto poznato neka bato fala, i karike kad mi menjao "majstor" poguzvao donji duhtung nikakav kvar, sredio ja to za 5min, ali otad... drug umalo da pogine od "majstora", sreca te mu motor zaglavio kad krenuo sa skupa na 20 km/h iunace je bio planirao da sutradan krene za bg s njim. valjda ga posle MAJSTOR (ne "majstor") ts sredio i lepo je imao sam istu situaciju.. samo nije bio diktug nego lamela.. ali vazno da je proslo, PS. Svako ko radi taj i gresi... ipak meni je sigurnije da ja to uradim jer posle nemam koga da krivim.. sem da sam sebi kukam.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Februar 11, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sad me podsetiste kako sam počeo da se bavim ovim stvarima. Oteram kao srednjoškolac ts-150 kod majstora, načekam se, naplaćam i na kraju ga iskrčmim u delove, izvučem jedno trećinu novca. Od tada sam sve radio sam. Zbog tog "majstora" sam proveo dobar deo života u radionici umesto da postanem pekar, lekar ili apotekar... mada ni sad nije kasno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steppenwolf 43 Napisano Februar 14, 2011 Svrati ponekad, 120 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kod ETZ 250 treba proveriti obavezno tri gumena cepa(zaptivaca) koji se nalaze na desnoj motornoj dekli u prednjem donjem orebljenom delu bloka motora ! Desava se da` Majstori` te cepove ne vrate nazad ili tokom voznje otpadnu tako da prednji tocak tada nabija vlagu i prljavstinu u prostor Alternatora,vidjao sam slucaj kada je kamicak uleteo unutra tacno izmedju Starora i Rotora,tako da je Stator trajno stradao ! Inace ti gumeni cepici pasuju sa bocica i flasica raznih lekova-sa malo namazanog silikona ili Tigar lepka potencijalna opasnost od kvara je resena ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...