Jump to content

Moto Zajednica

Elektronika: Moto kompjuter

Recommended Posts

• Drug član, 1826 postova

Nije sad ni sto veci to bolji  ;) , videcemo kad zavrsi kako ce izgledati velicina displeja na tom motoru, moze biti ok, a moze izgledati i kao neki svemirski brod!  ;D

Videcemo kad zavrsim, ali nebi trebalo da bude vece nego sto je bilo u originalu. Evo kako EEE izgleda na upravljacu.

4011792442_cc10e84879.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Samo napred druže, ako treba neka pomoć, javi. ;)

Hvala cika Arakis. Cu se javim ako negde zapnem.  ;)

@versys.v.b

Jee,  a cemu sve to sluzi? Imas neki link vezan za ovu sliku?

• Zainteresovan, 578 postova
  • Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500

U pravu si Fibro, skroz.

Ja sam u samom startu bio u trilemi, i prevagnu glupost :(

A fora je u tome što nisam ni počeo da pišem sa ciljem da reklamiram svoj tel, već da postavim pitanje zašto ne gotov proizvod već ovo.

I onda pogrešno skrenuh levo i... ;D

Ja izeditovah svoje postove, sada je još na tebi da edituješ svoje - jer nisam računao na toliko citiranje.

Nema ljutiš?

@versys.v.b - di ovo nađe...???  :o :o :o

Pozz svima i izvinite na offu još jedared.

P.s. - sa moje strane i nema zašto a i nema ljutiš - tema je i dalje posmatrana :)

Iako racunar ima internu bateriju, dok je na motoru, napajace se dodatno sa akumulatora. Za tu namenu sam napravio ovaj coperski ispravljac sa 12V na 9V.

4012424672_b05a71cd8d.jpg

Sve interkonekcije ce ici preko DB-25 konektora.

4012423572_5f597fb73c.jpg

4011656129_3609389621.jpg

Oborio sam ivice na nosecim panelima, a uspeo sam da pronadjem mesta za jos koji distancer koji ce dodatno ucvrstiti konstrukciju.

4012425198_c6cc7e7fd7.jpg

Dosta za danas.  ;)

• Svakom po zasluzi, 12450 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Ma Fibra je pametnica, sve će on to da skocka, ne sumnjam :D

E jedino me interesuje kako će gedžet da zaštiti od vlage (magla, sumaglica, uzmaglica...sitna kiša pljuckavica :D)?

...E jedino me interesuje kako će gedžet da zaštiti od vlage (magla, sumaglica, uzmaglica...sitna kiša pljuckavica :D)?

E, tu stvarno moram da poradim. Joskin gadget sam sjeb`o ovih dana jer je bio non stop na onom pljusku. Najverovatnije vlaga koja je prodrla kroz rupu u dnu maske kroz koju prolaze kablovi. Kontam... direktna kisa mu ne moze nista, al jbg...

Ovaj gadget cu pokusati hermeticki zatvoriti. Posto je sav u aluminijumskom sendvicu imace dovoljno povrsine za hladjenje, pa verujem da mu otvori nece biti potrebni. Pod uslovom da napravim dobru vezu izmedju cipova i kucista.

Touchscreen sam planirao da silikonom zalepim za masku. Ali, kako se uredjajem iz bezbednosnih razloga nece rukovati u voznji, planirao sam neku vrstu poklopca od klirita koji ide preko svega i koji dodatno stiti komp u slucaju jake kise i eventualnog udarca u ekran. Mislim da cu poucen debaklom sa joskinim gadgetom malo ozbiljnije da pristupim izolaciji od vlage.

Hvala! Mislio sam da je u pitanju sklop koji nije u galvanskom spoju sa ulaznim naponom.

Na zalost nije. Ocekujem da ce raditi dobro.

• Zainteresovan, 589 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650

I mene to pitanje vlage najvise zanima, ja da radim sebi bi isao na varijantu da moze da se rukuje u voznji. Kaada sam ja razmisljao da tako nesto uradim, najvise su me brinule sledece stavri:

1. Cena touch screen-a (folija je tada bila 130$). By the way Koliko si platio i gde si kupio?

2. Zastita, da bude dovoljno providno, osetljivo na dodir u rukavicama i zasticeno od kise, Definitivno sam i ja razmisljao o silikonu i nekoj profi foliji za zastitu LCD monitora sa touch screenom.

3. Kontrast, da li si probao kako se vidi na suncu, nije bas zadovoljavajuce, ne znam kako to resiti.

4. Operativni sistem, XP ne volim, linux se ne snalazi lepo na malim rezolucijama (koju god distribuciju i koji god windows manager da sam probao nisam bio zadovoljan), a opet Linux iam dobru podrsku za touch screen, doduse nisam probao software ciji si screenshot stavio. Sada bi definitivno isao na Android, vidim da lepo radi na asusu, a uradjen je bas za touch screen, prelazi, animacije. Samo jos da izbace Garmin za njega i to je to. Ako mi se svidi tvoj projekat, rasturam i mog Asusa pa cu da ga dam Zoranu na testiranje, posto on ima fancy kacigu, nosace, prikljucke i ostalu opremu ;)

Napajanje za kola za Asusa sam uradio seljackom metodom sa 6 dioda u seriji, bez pretvaraca i to sljaka (samo par puta sam spajao ali nije se nista pokvarilo).

Eto moje razmisljanje o projektu, vise treba da sluzi kao podrska, a ako ti se nesto dojmi da primenis bicu srecan da sam i ja malo ucestvovao.

I mene to pitanje vlage najvise zanima, ja da radim sebi bi isao na varijantu da moze da se rukuje u voznji.

Moci ce bez te dodatne zastite. Jednom kad krenem da koristim videcu kako sljaka i koliko odvlaci paznju.

Kaada sam ja razmisljao da tako nesto uradim, najvise su me brinule sledece stavri:

1. Cena touch screen-a (folija je tada bila 130$). By the way Koliko si platio i gde si kupio?

Ebay, a cena GBP 19.50

3. Kontrast, da li si probao kako se vidi na suncu, nije bas zadovoljavajuce, ne znam kako to resiti.

Asus je pored toga sto je spustio takt procesoru, ogranicio i pozadinsko osvetlljenje. Znaci, ono maksimalno nije bas maximalno. Postoji program kojim pozadinsko osvetljenje mozed poterati na pravi maximum. Rezultat je impresivan kad ne moras da stedis struju (na motoru.) Touchscreen malo sjebe kontrast, tj poveca rafleksiju jer je folija takva kakva je i tu se ne moze nista. I skupi touch screen sistemi imaju povecanu refleksiju, tako da nije problem u kvalitetu ove moje varijante.

4. Operativni sistem, XP ne volim, linux se ne snalazi lepo na malim rezolucijama (koju god distribuciju i koji god windows manager da sam probao nisam bio zadovoljan), a opet Linux iam dobru podrsku za touch screen, doduse nisam probao software ciji si screenshot stavio.

Programom nLite XP moze bas lepo da se ogoli. XP je moj izbor, prvenstveno zbog toga sto necu biti ogranicen po pitanju programa. Ovaj racunar cu koristiti i van motora, kao tablet PC. Zgodan je za DJ-isanje i jamming. Isproban sa Ableton Live 6 i radi zaprepascujuce dobro! Napravio sam odlican MIDI interface i testirao nekoliko MIDI kontolera koje sam pravio i sve radi dosta dobro. Znaci, nece biti samo bike PC.  ;)

Postoji li carpc frontend za Linux?  Molim te prenesi ovde ako iskopas ili testiras neki software. Ja se necu baviti software-om dok ne skucim racunar.

Ako mi se svidi tvoj projekat, rasturam i mog Asusa pa cu da ga dam Zoranu na testiranje, posto on ima fancy

kacigu, nosace, prikljucke i ostalu opremu ;)

Zoranu ce se sigurno super uklopiti, samo jos dodati neke LEDove da blinkaju da se jos bolje slaze.  ;D Mogao bi i da ga upari sa bluetooth kacigom sto bi bilo bas super.

Eto moje razmisljanje o projektu, vise treba da sluzi kao podrska, a ako ti se nesto dojmi da primenis bicu srecan da sam i ja malo ucestvovao.

Samo pisi. ;)

Ova fotka nije vezana za bikepc, ali jeste za ovaj raskupusani asus.

Ovako je to izgledalo nekada. Softverski i hardverski klon legendarnog Rolanda TB-303. Hardver je moj rad.  8)

Nosac asusa je recikliran sa monitora. Sa asusom se spaja pomocu magneta recikliranih iz hard diska. Na asusu su bile nalepljene 2 metalne plocice jkako bi magneti imali za sta da se zalepe.

3296421221_921b95b78b.jpg

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

Ma Fibra je pametnica, sve će on to da skocka, ne sumnjam :D

E jedino me interesuje kako će gedžet da zaštiti od vlage (magla, sumaglica, uzmaglica...sitna kiša pljuckavica :D)?

Silikon je čudo :D

Džast kiding, gledating end špijunirating :D

Ako neko ima iskustva sa USB Bluetooth adapterima, preporuka za model bi dobro dosla.

Treba da bude USB 2.0 i BT 2.0, pozeljno Class I, mada moze da prodje i Class II.

Takodje i preporuka za sluske. Znaci, neke koje imaju tanje drivere da mogu stati u kacigu zajedno sa glavom, a da ne zvuce bas kao kanta. Oni kompjuterski headset-ovi odgovaraju po pitanju debljine. Siguran sam da razlika u kvalitetu zvuka i kod takvih sluski postoji.

• Drug član, 1170 postova
  • Motocikl: BMW F800GS Adventure

Ako neko ima iskustva sa USB Bluetooth adapterima, preporuka za model bi dobro dosla.

Treba da bude USB 2.0 i BT 2.0, pozeljno Class I, mada moze da prodje i Class II.

Takodje i preporuka za sluske. Znaci, neke koje imaju tanje drivere da mogu stati u kacigu zajedno sa glavom, a da ne zvuce bas kao kanta. Oni kompjuterski headset-ovi odgovaraju po pitanju debljine. Siguran sam da razlika u kvalitetu zvuka i kod takvih sluski postoji.

Set za Nolan 103 / 102 / xxx + BT 2

recimo,..

Ili uzmi i testiraj, pogledaj, sta zelis!!!

;-)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja