Мали Ћаћа 9953 Napisano Januar 26, 2007 Drug član, 4472 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan vidis ja i ti se rezumemo jer volimo drugavije motore :wink: .Kod gore napomenutih motora kvacilo je na kraju radilice tj. isto kao kod auta jer radi na istom principu i suvo je.E sad BMW ima jednu lamelu ,a Moto Guzzi dve(zavisi od modela).Ali kad ovde pricamo podrazumeva se da pricamo o japanskim motorima jer ih 98% clanova i posetilaca na forumu poseduje.Eto zato sam komentraisao tako.A za mene je sve na dva tocka vredno pazenje samo da nema 4 ili vise :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Januar 27, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan pretpostavio sam da kod ovih motora (BMW box, Gucci V) kvaèilo stoji na radilici i da je suvo, glupo bi bilo izmeštati ga na neku drugu osovinu i stavljati u menjaè, ali da pitam iskusnije. Hvala ti na objašnjenju. :wink: e sad, neko reèe da BMW ne cima kad ubaciš u prvu, moje mišljenje je da je to upravo posledica suvog kvaèila. moje mišljenje da mokra višelamelna kvaèila nikada ne odvoje potpuno jer je razmak izmeðu lamela i platni veoma mali, i da usled viskoziteta ulja dolazi do prenošenja energije sa potisnih ploèa-plani na lamele što dovodi do minimalnog okretanja snopa u menjaèu (ovo okretanje nije konstantno i svaki manji otpor ga zaustavlja). ovo je malo više izraženo kod gušæeg ulja i kada je ulje hladno. e sad, ti mi reci da li sam u pravu? ne mislim da širim temu ali kad veæ prièamo o lamelama... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Januar 27, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan pretpostavio sam da kod ovih motora (BMW box' date=' Gucci V) kvaèilo stoji na radilici i da je suvo, glupo bi bilo izmeštati ga na neku drugu osovinu i stavljati u menjaè, ali da pitam iskusnije. Hvala ti na objašnjenju. :wink: e sad, neko reèe da BMW ne cima kad ubaciš u prvu, moje mišljenje je da je to upravo posledica suvog kvaèila. moje mišljenje da mokra višelamelna kvaèila nikada ne odvoje potpuno jer je razmak izmeðu lamela i platni veoma mali, i da usled viskoziteta ulja dolazi do prenošenja energije sa potisnih ploèa-plani na lamele što dovodi do minimalnog okretanja snopa u menjaèu (ovo okretanje nije konstantno i svaki manji otpor ga zaustavlja). ovo je malo više izraženo kod gušæeg ulja i kada je ulje hladno. e sad, ti mi reci da li sam u pravu? ne mislim da širim temu ali kad veæ prièamo o lamelama...[/quote'] Ja dijelim isto misljenje Zar nisi to radio iz Hidraulicnih prenosnica kod Bokice? :wink: Ajde Caca, potvrdi nam teoriju :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Januar 27, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Zar nisi to radio iz Hidraulicnih prenosnica kod Bokice? :wink: ne druže, ja se mehanikom bavim iz hobija. pomešao si me sa burazerom, on je na SUS motorima, pa sam i ja uz njega nauèio po koji "struèni" izraz pa ponekad delujem pametno. :mrgreen: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
okrad 11 Napisano Januar 27, 2007 Zainteresovan, 577 postova Prijavi odgovor kao problematičan pa sam i ja uz njega nauèio po koji "struèni" izraz pa ponekad delujem pametno. :mrgreen: to, kralju =D> Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Januar 27, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Zar nisi to radio iz Hidraulicnih prenosnica kod Bokice? :wink: ne druže' date=' ja se mehanikom bavim iz hobija. pomešao si me sa burazerom, on je na SUS motorima, pa sam i ja uz njega nauèio po koji "struèni" izraz pa ponekad delujem pametno. :mrgreen:[/quote'] :oops: :mrgreen: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9953 Napisano Januar 28, 2007 Drug član, 4472 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan pretpostavio sam da kod ovih motora (BMW box' date=' Gucci V) kvaèilo stoji na radilici i da je suvo, glupo bi bilo izmeštati ga na neku drugu osovinu i stavljati u menjaè, ali da pitam iskusnije. Hvala ti na objašnjenju. :wink: e sad, neko reèe da BMW ne cima kad ubaciš u prvu, moje mišljenje je da je to upravo posledica suvog kvaèila. moje mišljenje da mokra višelamelna kvaèila nikada ne odvoje potpuno jer je razmak izmeðu lamela i platni veoma mali, i da usled viskoziteta ulja dolazi do prenošenja energije sa potisnih ploèa-plani na lamele što dovodi do minimalnog okretanja snopa u menjaèu (ovo okretanje nije konstantno i svaki manji otpor ga zaustavlja). ovo je malo više izraženo kod gušæeg ulja i kada je ulje hladno. e sad, ti mi reci da li sam u pravu? ne mislim da širim temu ali kad veæ prièamo o lamelama...[/quote'] Ja dijelim isto misljenje Zar nisi to radio iz Hidraulicnih prenosnica kod Bokice? :wink: Ajde Caca, potvrdi nam teoriju :wink: Prvo da se izvinem sto nisam odmah odgovorio jer sam radio celo dan pa nisam imao vremena. Pa vas je vise ,a ja sam sam i bilo bi glupo da vam udaram kontru :wink: Da za mokro kvacilo se slzem sa vasom teoriom ili objasnjenjem,ali moram da kazen da suvo kvacilo koje ima 6 ili 7 lamela radi potpuno isto tj. ne odvaja sve lamela ravnomerno.Jedino suvo kavacilo(sa 6-7 lamela) ne udara u prvu kao mokro jer ako ima kais za prenos kais uzlazava udarac. E kod Moto Guzzi-a sa jednom ili dve lamele trzne malo kad se ubaci u prvu samo ako je ler gas oko 1200 o/m,a ako je izmedju 800 o/m -1000 o/m ude kao u puter.Kod BMW-a nezman jer nisam nikada vozio BMW-a. Znaci kod bilo kog tipa kvacila makar moje iskustvo je da se oseti i cuje kad se ubaci u prvu je samo koliki je ler gas. :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Januar 30, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Pa vas je vise ' date='a ja sam sam i bilo bi glupo da vam udaram kontru :wink: [/quote'] vidiš brate Evil izvojevasmo pobedu na snagu. :mrgreen: šala naravno. kao što rekoh mehanika mi je hobi i uz malo osnovnog znanja i logike dolazim do nekih svojih teorija koje volim da podelim sa drugima i ujedno ih proverim. Mali Æaæa hvala na dopuni ove moje amaterske definicije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...