Jump to content

Moto Zajednica

ELEKTRONSKI AIRBAG DAINESE

Recommended Posts

• Drug član, 1423 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

2011 ce se pojaviti u prodaji novi airbag prsluk Dainese poput onih koje nose Valentino Rossi i Marco Simoncelli. Nemaju mehanicku vezu sa motorom kao postojeci airbag prsluci i aktiviraju se uz pomoc elektronike koja se montira na motor i komunicira sa prslukom a vreme potrebno za aktivaciju je 30 milisekundi. Prvi put su korisceni pre 2 godine na trci u Valensiji a od febuara ove godine Rossi i Simoncelli ih koriste na svim trkama. Radi se na daljem usavrsavanju ovih modela sa trka jer je vozac motora u sabracaju podlozan razlicitim opasnostima za razliku od vozaca na stazi koji nemaju, bankine, vozace automobila koji ih nisu videli i slicne prepreke.

post-4412-12879053205054_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

zaboravish da ga raskachish i eto zanimljive scene u strahinjica bana  ;D

dobar komad opreme definitivno + od mene

• Drug član, 1423 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

zaboravish da ga raskachish i eto zanimljive scene u strahinjica bana  ;D

dobar komad opreme definitivno + od mene

Za Strahinjica Bana ce raditi limitiranu verziju ispunjenu silikonom  ;D

• Zainteresovan, 726 postova

Letelice odavno krstare svemirom a nismo mogli (ili hteli) konstruisati zaštitno er-beg odelo sa kacigom.  Ovo do sada što su pokazali može mnogo bolje!

Poluloptasti omotač oko kacige, kada bi se naduvao, smanjio bi poprilično G silu tako da bi mozak manjom snagom udario u unutrašnji deo lobanje a razlika od nekoliko G je razlika između smrti, kome ili potresa mozga!

• Svrati ponekad, 146 postova

Slucajno znam,da je prvu air bag jaknu uradio Mugen Denko Hit-air- Japan. Isti patent koristi RS-Taichi zatim Spidi i IXS. Medjutim samo zbog  KUPOVINE PATENTA cena je drasticno veca. Prvi put kada je Daineze napravio air-bag jaknu i uradio prezentaciju doslo je do neocekivanog. Rosi je pred novinarima skocio sa motora i ona se aktivirala ali tek posle pada. Razlog, suvise malo punjenje za veliki air-bag. Posle toga je doslo do usavrsavanja. Ovo na slici je iskljucivo za trke. Ista varijanta tog senzora se pokusava i kod motora ( diska) da se prilikom kocenja disk ne zaustavlja nego pocinje da se vrti u kontra smeru od tocka ( ili ti putanje kretanja. Cena ove jakne sigurno nece biti mala, jal RS-TAICHI koji je manje poznat brend od Dainezea ( a 100000%) u tom rangu prodaje takvu jaknu za 55 000 yena. Sa svim troskovima u Bg bi kostala oko 645€.

Ovo stvarno nisam napisao napamet jel sam platio školu za 15 jakni u vrednosti 5217€.

EVO I NEKIH SLIKA

post-5095-12879053260583_thumb.jpg

post-5095-12879053260978_thumb.jpg

post-5095-12879053261298_thumb.jpg

Cenu diktiraju i same jakne koje su kvalitetne i lepe ali skoro sam video fotku prsluka sa er-begom, cca 250e!!

Na prošloj slici je kaciga sa vratnim jastukom a koliko je bitan ukapirao sam tek kada sam saznao da telo kada izleti sa motora ne ostaje ukrućeno već se na trenutak gubi svest i orijentacija pa olabavljen vrat sa teškom kacigom trpi veliku štetu!

Međutim, ne štiti se i sama glava...i spoljnii deo kacige treba imati jastuk a vec sam malopre objasnio zašto!!

Sami kompleti koji bi se kačili na bilo koju kacigu i jaknu, proizvodeći se na veliko ne bi iznosili više od 100e u maloprodaji ali život nikada nije imao vrednost u odnosu na materijalnu korist megakompanija!!

sto se tice air-bag prsluka vec su trecu godinu u prodaji i mozes da se uveris koliku zastitu pruzaju,stojim ti na raspolaganju. Sto se tice ampule u pravu si 250cc  je dovoljno za velicinu air bega, mada ima i manjih ampula. Na zalost, uveravam te da cene nije cak ni u nabavci 100€ vec daleko veca.

Znam da si mislio da bi trebalo,ali... uvek postoji ali.

Mada pogledaj cene i nekih obicnih jakni. Pa masa motorciklista voli,ali voli da ima bilo kakvu jaknu i da nju nalepi DAINESSE nalepnicu,pa to je zlo..Kod nas je jos uvek bitno ime,pa makar bio i laznjak. E sad sto se tice kacige sa air bag sistemom,sa njima sam vec davno pregovarao i evo jos jednog detaljnog maila.. Nadam se da necemo skrenuti sa teme..

Dear Srdjan

I confirm you that the price for the helmet + control box, transport bag etc.. would remain 350 whatever would be your zip code in Serbia

I also inform you that tomorrow we should finish the Video that we could therefore enclosed with the shipment.

Regards

Michel Guerin

Export Manager

Dainese, Icon..to su firme ćiji modeli zaista imaju kvalitet da onaj ko ima i ne zažali svaku paru datu na neku njihovu stvar. Pa konac kojim šiju, ima 10x vecu jačinu od nekih drugih...

Trebali su samo ranije sa konstruisanjem er-bega jer se on u auta ugrađuje već 20 godina!

• Zainteresovan, 974 postova

Za ovo ne treba zaliti pare. Ja bih za ovo i pristedeo samo da kupim. A za Dainese mogu da potvrdim da vredi svaku paru i da je za 5 koraka ispred svih. Ja imam njihovu opremu od glave do pete i nije mi zao ni dinara.

Dainese, Icon..to su firme ćiji modeli zaista imaju kvalitet da onaj ko ima i ne zažali svaku paru datu na neku njihovu stvar. Pa konac kojim šiju, ima 10x vecu jačinu od nekih drugih...

Trebali su samo ranije sa konstruisanjem er-bega jer se on u auta ugrađuje već 20 godina!

Sve je to ok,ali nije sve u jacini knca nego i u elasticnosti. Drugaciji je konac a kozu drugačiji za platno.Neki proizvodjači koriste jak konac na mekanu kožu i dolazi do pucanja šava. Isto tako se ulaze u YKY rajfešluse. I ako na skoro svakom stoji ista oznaka nisu svi original.

Jednom prilikom sam pitao proizvodjaca zasto je ista jakna u Evropi skuplja nego u Americi ?

Odgovor je bio;

-Američko tržiste je veliki kupac i traže sto je moguće manju cenu,i što jeftinije da košta, dok Evropljani traže sto bolji kvalitet. Ovo stvarno nisam izmislio tako mi je saopšteno. Mada je moje lično misljenje da se kvalitet voli ali se kupuje se sto jeftinija roba. ( čast izuzecima )...

Odosmo sa teme :-[

Evo još jednog air-bag sistema

Za ovo ne treba zaliti pare. Ja bih za ovo i pristedeo samo da kupim. A za Dainese mogu da potvrdim da vredi svaku paru i da je za 5 koraka ispred svih. Ja imam njihovu opremu od glave do pete i nije mi zao ni dinara.

-Američko tržiste je veliki kupac i traže sto je moguće manju cenu,i što jeftinije da košta, dok Evropljani traže sto bolji kvalitet. Ovo stvarno nisam izmislio tako mi je saopšteno. Mada je moje lično misljenje da se kvalitet voli ali se kupuje se sto jeftinija roba. ( čast izuzecima )...

Odosmo sa teme :-[

USA ima mnogo proizvoda koje ljudi žele; kuća, auto, motor, čamac, pištolj...ma od sve ga i normalno što jeftinije da bi sve imali. U Evropi ljudi se već baziraju na manji broj proizvoda pa mogu tražiti kvalitet a kod nas je i motor (u proseku) luksuz.

Dainese bi mogao dobro prolaziti i sa kvalitetnim ali delimičnim proizvodima na istoku gde Indija i Indonezija imaju mali milion motora, kada ne bi prodavali jakne er-beg već samo er-beg koji bi se navlačio pre jakne. Večom frekvencijom prodaje imali bi neku zaradu, zadržavajući kvalitet...barem tako mislim.jer siromašnima bi bilo lakše da dođu do sigurnosti na koju ni ne pomišljaju ako moraju izdvojiti polugodišnju platu!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja