Motoholic 2331 Napisano Septembar 26, 2009 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Pa i ja sam ljubitelj BMW-a, i od mene možeš da čuješ da nije slab. I imam ga već 6 godina. Bikez sam odabrao jer mi je najlakše da nađem informacije za starije modele...a ovde je tema F650, koji se proizvodio do 1999, pa sam ga uporedio sa modelima koje si naveo iz iste godine... Ako me baš teraš da kopam informacije od proizvođača, mogu i to, samo navedi godište. Najnoviji: 2009 BMW G650GS 50 konjskih snaga 60 NM obrtnog momenta 192 kg sa gorivom Izvor: www.bmwmotorcycles.com 2009 Yamaha XT660Z Ténéré 47 konjskih snaga (35 kW) 58 NM obrtnog momenta 206 kg sa gorivom Izvor: www.yamaha-motor-europe.com 2009 Yamaha XT660X 47 konjskih snaga (35,3 kW) 60 NM obrtnog momenta 189 kg sa gorivom Izvor: www.yamaha-motor-europe.com 2009 Yamaha XT660R 47 konjskih snaga (35,3 kW) 60 NM obrtnog momenta 181 kg sa gorivom Izvor: www.yamaha-motor-europe.com Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja_91 0 Napisano Septembar 27, 2009 U prolazu, 62 postova Prijavi odgovor kao problematičan ovo su tacni podaci sto si izbacio.ja nisam rekao da je motor slabiji po ks ili obrtnom momentu .nego iskustva ljudi koji su ga vozili a vozili su i pegasa i sl motore i kazu da nikako ne vuce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Septembar 27, 2009 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj da misliš da razgovaraš sa nekim ko nema iskustva. Al' 'ajde ti meni objasni, kako možeš da imaš dva motora koji imaju isti broj cilindara, isti prenos (lanac i lančanici), približno istu zapreminu, konjske snage, obrtni momenat i ukupnu težinu, a jedan vuče a drugi ne vuče? Mogu da postoje druge razlike, udobnost i ciklistika na primer, ali vući će približno isto. I još ako porediš Pegaso i F650 – pa agregat im je 97% isti i pravi ga ista firma (Rotax). Taj koji ti je rekao da F650, klasik ili GS, ne vuče ti je rekao pogrešno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja_91 0 Napisano Septembar 28, 2009 U prolazu, 62 postova Prijavi odgovor kao problematičan za tvoju informaciju to mi je rekao covjek koji vozi v stroma ,gs1200 , k75 ako znas koji je motor,i covjek koij ima pegaza novoga. znam da agregat pravi rotaks i na xt je rotaksov agregat ali ipak kazu da ne vuce nikako ,mozda ima drugaciji prenos Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Septembar 28, 2009 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan za tvoju informaciju to mi je rekao covjek koji vozi v stroma ,gs1200 , k75 ako znas koji je motor,i covjek koij ima pegaza novoga. znam da agregat pravi rotaks i na xt je rotaksov agregat ali ipak kazu da ne vuce nikako ,mozda ima drugaciji prenos XT nikada nije imao rotaksov motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Septembar 28, 2009 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan za tvoju informaciju to mi je rekao covjek koji vozi v stroma ,gs1200 , k75 ako znas koji je motor,i covjek koij ima pegaza novoga. znam da agregat pravi rotaks i na xt je rotaksov agregat ali ipak kazu da ne vuce nikako ,mozda ima drugaciji prenos OK, neću da se više raspravljam; moja poenta je da ne treba da veruješ slepo šta ti drugi pričaju nego da malo mućneš i svojom glavom. To što ti pričaš je nelogično, ali dobro, ako ti je tako rekao neki čovek, ti mu veruj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7924 Napisano Septembar 28, 2009 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan za tvoju informaciju to mi je rekao covjek koji vozi v stroma ,gs1200 , k75 ako znas koji je motor,i covjek koij ima pegaza novoga. znam da agregat pravi rotaks i na xt je rotaksov agregat ali ipak kazu da ne vuce nikako ,mozda ima drugaciji prenos Eto primera kako nastaju zablude , jako je moguce da navedeni covek/poznanik probao nekog f650 koji nije 100% ispravan.. Da li si o tome razmisljao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7924 Napisano Septembar 28, 2009 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan A sto se zakona tice, ne kaci te ako imas A sada. Kada bi te kacio, ne samo tebe nego sve nas (ja imam 19 tako da ne bih mogao da vozim sve kubikaze) morali bismo svi da menjamo vozacke jer postoji vise vozackih kategorija i tada bi nastala ogromna guzva u SUP-ovima i da ne pricam sta bi sve bilo. Da ali nov zakon stupa u zakon 9 dana pre mog 18rodj. tako da i nije tako nelogicno da me hvata.. :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja_91 0 Napisano Septembar 28, 2009 U prolazu, 62 postova Prijavi odgovor kao problematičan za tvoju informaciju to mi je rekao covjek koji vozi v stroma ,gs1200 , k75 ako znas koji je motor,i covjek koij ima pegaza novoga. znam da agregat pravi rotaks i na xt je rotaksov agregat ali ipak kazu da ne vuce nikako ,mozda ima drugaciji prenos XT nikada nije imao rotaksov motor. da si ti meni zdravo xt660 ima rotaksov motor,ranije je svuda pisalo da ga pravi rotaks a sad vidim na neka mjesta pise yamaha minaroti ili minareli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Draza84 336 Napisano Septembar 29, 2009 Svrati ponekad, 320 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Evo kompletne priče o XT660, a i o Stradi: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_content&task=view&id=314&Itemid=38 U ovom broju, licem u lice Aprilia Pegaso 650 Strada i Yamaha XT 660 X. U devedesetim godinama Minarelli agregati od 50 i 125 ccm pokreću brojne japanske skutere koji na plastičnim bokovima nose natpis Yamaha. Taj japanski gigant 2002 godine postaje i većinski vlasnik Motori Minarelli. Već sledeće godine izbacuju na tržište agregat koji je srce ova dva motocikla koja uporedjujemo. Dakle, u pitanju je jednocilindrični četvorotaktni motor zapremine 659,7 ccm. Motor razvija 48 KS pri 6000 obrtaja. Ovaj agregat i kod jednog i kod drugog proizvodjača znači svojevrsnu prekretnicu iako pogoni modele koje u matičnoj fabrici imaju već etablirano ime. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7924 Napisano Septembar 29, 2009 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan kolko ja provaljujem ova tema ide u potpuno pogresnom smeru.. Mene Aprilia ne zanima! Sta mi jos preporucujete u toj klasi koju sam naveo? Sta mislite o Suzuki XF650 Freewind-u? Ni on nije los.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7924 Napisano Septembar 29, 2009 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Ali BMW je BMW.. ovome bi ja samo koknuo vojno zelenu boju ovo bi bilo magarence za mene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Septembar 29, 2009 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan ... Sta mi jos preporucujete u toj klasi koju sam naveo? ... Ne znam koliko je prisutan u Srbiji, al' Kawasaki KLR 650 je isto u toj klasi. Legendaran motor ovde u SAD, čak ga i Čak Noris vozi. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Septembar 29, 2009 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan kolko ja provaljujem ova tema ide u potpuno pogresnom smeru.. Mene Aprilia ne zanima! Sta mi jos preporucujete u toj klasi koju sam naveo? Sta mislite o Suzuki XF650 Freewind-u? Ni on nije los.. Sa BMW-om sigurno neces pogresiti, ja bi ga uzeo mnogo radije nego suzukija. Apriliu sam ti preporucio samo zbog cene, jer dobijas slican motor za mnogo manje para, naravno ako ti se ne svidja neces je kupiti sta god mi da napisemo. Posto sam bio u slicnoj dilemi prosle i pocetkom ove godine moj savet je da uzmes BMW, ako imas para za njega ne razmisljaj uopste. Cisto da bacis pogled na apriliu sredjenu za policiju, kacim slicku. Izvini za off ali malo objasnjena nemanji: da si ti meni zdravo xt660 ima rotaksov motor,ranije je svuda pisalo da ga pravi rotaks a sad vidim na neka mjesta pise yamaha minaroti ili minareli Kao sto je neko napisao Minareli je fabrika koja je poznata po svojim agregatima za skutere, skoro svi italijanski skuteri od 50 ccm, 2T imaju Minareli agregat. Nikada nije imala veze sa Rotaksom. 2002 ih kupuje Yamaha i unapredjuje svoj (Yamahin) motor od 600 kubika i plasira ga pod imenom Minareli. To je prvi veci agregat koji oni proizvode i ugradjuje se u nove XT modele, a Aprilia ga ugradjuje u Pegaza. Znaci: 1. Yamaha XT do 2002 ima svoj, 600 ccm vazdusno hladjen, poznat i neunistiv agregat. 2. Rotax se ugradjuje u BMW 650 do danas i stare modele Aprilia Pegaso (do 2006). 3. Minareli pocinje 2002 pod rukovodstvom Yamahe da proizvodi jednocilindricni 660ccm vazdusno hladjen agregat i on se ugradjuje u Yamahu XT, XTX i XTZ, a od 2006 i Aprilia prelazi sa Rotax-a na ovaj motor. Nadam se da sam ti razjasnio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7924 Napisano Septembar 29, 2009 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste da su mocne i ove policijske aprilije to nemogu da negiram extra su, ali to je veoma mala razlika u ceni. Aprilija izgleda dosta lepse, modernije, ali ja volim taj oblik BMW-a, tu agresiju svetskog putnika, ne znaci za mene je onaj bmw gore na slici vrh Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Septembar 29, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste da su mocne i ove policijske aprilije to nemogu da negiram extra su, ali to je veoma mala razlika u ceni. Aprilija izgleda dosta lepse, modernije, ali ja volim taj oblik BMW-a, tu agresiju svetskog putnika, ne znaci za mene je onaj bmw gore na slici vrh Taj sto ti se svidja je F 650! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7924 Napisano Septembar 30, 2009 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste da su mocne i ove policijske aprilije to nemogu da negiram extra su, ali to je veoma mala razlika u ceni. Aprilija izgleda dosta lepse, modernije, ali ja volim taj oblik BMW-a, tu agresiju svetskog putnika, ne znaci za mene je onaj bmw gore na slici vrh Taj sto ti se svidja je F 650! ??? Pa "ST" je ..? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vvdaniel 95 Napisano Octobar 1, 2009 Svrati ponekad, 393 postova Lokacija: Budisava Motocikl: BMW F650 ST Prijavi odgovor kao problematičan Crveni nije st. St ima drugaciji prednji blatobran, manji bez plastike na stapovima. Ali razlike su jako male. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Octobar 1, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Crveni nije st. St ima drugaciji prednji blatobran, manji bez plastike na stapovima. Ali razlike su jako male. Pozdrav Pa to sam i mislio, crveni je F 650! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Octobar 1, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Tj kao moj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7924 Napisano Octobar 1, 2009 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan ahaaa nisam znao hvala neske lep ti motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Octobar 1, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan ahaaa nisam znao hvala neske lep ti motor Os` da gi kupis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7924 Napisano Octobar 3, 2009 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan kolko kosta to zadovoljstvo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoklasik 8 Napisano Octobar 6, 2009 U prolazu, 95 postova Prijavi odgovor kao problematičan da si ti meni zdravo xt660 ima rotaksov motor,ranije je svuda pisalo da ga pravi rotaks a sad vidim na neka mjesta pise yamaha minaroti ili minareli He,he, vecu glupost u zivotu nisam procitao. Decko, ne lupetaj kad ne znas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7924 Napisano Novembar 1, 2009 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Ohoho.. ode moja tema na 4-tu stranu. Resih problem za auto ali za motor ne jos uvek :-\ Razmisljam se, ma.. mali je f650 za mene, realno Super Tenera hm.. lepo zvuci, a i golemo. taman za mene ali opet staro ljudi ne mog' se odlucim.. :-\ ijaoooo :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...