PICASOO MZ 425 Napisano Septembar 23, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Gledao sinoc na nekom francuskom kanalu reportazu sa trke "Isle of Man"... S'obzirom da nisam ljubitelj R-ova i takve (citaj: brze) voznje, odusevio sam se!! Prikolicari jure kao ludi, svaka cast za onog "balansera"...!Ima mu*a k'o lubenice...!!! Ovi na R-ovima su ludaci zivi, ja sam se ziv us*ao gledajuci onboard kameru...svaka im cast!! U globalu znam da se ova trka odrzava na nekom ostrvu koje zatvore na tih par dana, e sad' me interesuje... jel' to legalno ili ne? jel' se ucestvuje timski ili pojedinacno? P.S. Ne nadjoh temu slicnu ovoj, a ako je pak ima neka neko od admin-a postavi link a ovu neka lock-uje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Septembar 23, 2009 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Nekada tj pre oko 100 godina trke su se odrzavale na ulicama gradova u Velikoj Britaniji i kada su tamo zabranili trke oni su se prebacili na obliznje ostrvo koje se zove Man i voze se i dan danas od 1908 ako se ne varam.Trke su potpuno legalne i odrzavaju se u Junu mesecu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HILL 20 Napisano Octobar 15, 2009 U prolazu, 62 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda XRV 650 Paprika Prijavi odgovor kao problematičan Meni je ovaj deo Isle of Man TT-a posebno zanimljiv http://www.egrandprix.com/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
enco 52 Napisano Octobar 15, 2009 Svrati ponekad, 327 postova Prijavi odgovor kao problematičan svaki put kad gledam te trke ostanem bez daha ...ljudi se trkaju samo za cast!!mislim da se ono nekad granici sa ludilom kd izmedju kuca onako lete ulicama sa 200 i vise...u slucaju pad a skoro da nema povredjenih.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Velimlje Napisano Octobar 16, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam 100 posto u tom fazonu , ali posto zivim ovde , znam ovoliko Road races , kako to jos zovu jesu zabranjene u Engleskoj , ali se odrzavaju u Irskoj i Severnoj Irskoj i naravno otoku Manu , koji je najpoznatiji . Otok Man se nalazi na pola puta izmedu Engleske i Irske , glavni grad Douglas . Inace sama staza je jedini javni put u Velikoj Britaniji koji van naselja NEMA ogranicenja za brzinu od pre neku godinu . Tamo odlaze i kolima i motorima da produvaju ventile ... Ko je pomenuo da trkaju za cast , potpuno u pravu . Mislim da ima nagrada , ali kad se sracunaju troskovi pripreme motora ... I to su totalni ludaci , sto bi se reklo OO do kolena ... Inace ove godine pre trke bio je na stazi Valentino Rossi i Giacomo Agostini , koji je nekad tu pobedivao , dok se tu vozio GP u njegovo vreme , i Rossi je u sali pobedniku jedne od trka rekao , YOU ARE CRAZY ... i nasmejao se ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Octobar 17, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan http://www.youtube.com/watch?v=m0UUTSBeXc8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HoochieMan 30 Napisano Octobar 17, 2009 Svrati ponekad, 413 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan U potpunoj vezi sa ovom temom, pošto delim interesovanje, pokušao sam da preko torrenta skinem film "Joey Dunlop- King Of The Roads" još pre dva meseca, i skinuo sam do 90.6% gde stoji i dan danas. Stvarno bih voleo da pogledam ovaj film, ako ga neko ima da se izoganizujemo, pošto je torrent puk'o... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kobra 152 Napisano Octobar 17, 2009 Free rider, 814 postova Lokacija: Beograd/Borca Motocikl: 2014 BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam ga skinuo 90,6. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Velimlje Napisano Octobar 22, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga jedan spot sa You-tuba , davno sam to gledao , pa rekoh da pronadem za vas . Na pocetku mozete lepo da vidite , kad dode do leve lakat krivine na izlasku iz Duglasa , policija tu gleda da neko ne ude u selo prevelikom brzinom , a napolje kako ko hoce ... I nemojte da vam neko kaze da R 1150 GS ne moze u krivine .... kad ga vozi lokalni manijak doduse .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Octobar 24, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Al ga je odvezo ovaj dasa svaka mu cast, bez ijedne greske. Sa uzivancijom sam odgledao klip. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kobra 152 Napisano Octobar 25, 2009 Free rider, 814 postova Lokacija: Beograd/Borca Motocikl: 2014 BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Ma baja ga vozi za sve pare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Octobar 25, 2009 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Sta vozi ovaj sa R-om? Ne mogu da verujem da nije mogao da ga ostavi, ipak je bmw dosta tezi i slabiji, ali baja odlicno vozi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 158 Napisano Octobar 25, 2009 Drug član, 1192 postova Lokacija: Bg Motocikl: Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je jedan stari tekst... Godina skoro uvek ima 365 dana. Datumi se ponavljaju jednom godišnje. Što se moto sezone tiče, imamo superinteresantnu Moto Gp sezonu, ekstra zanimljivi Superbike, gomilu kros trka, Supermoto... Realno gledano, svakog vikenda imamo imamo neku trku u kojoj možemo da uživamo. Profesionalni vozači u Moto GP ili Superbike-u se smatraju najboljim na svetu. Ipak, postoje i oni koji će reći, ma da, milioni dolara iza njih, mašine spremane od strane gomile inženjera, supersavršene gume i staze bez trotoara, hupsera i šljunka koje se svake sezone umivaju i sređuju. E, pa.. nisu sve trke takve. Postoji jedna, posebna. Ove godine će biti navršena 101. godina kako se ta trka vozi. Zamišljena kao gladijatorski meč, po javnim putevima i naseljenim mestima, krv, suze i znoj, miris benzina i brojni protivnici, a najveći od svih, sat koji meri vreme na kružnoj stazi oko ostrva. Biti brži od vremena, ali ne brži od života, hodati po oštrici sa koje je do sada palo 224 takmičara na stazi dugačkoj 60.7 km, izdržati promene visine od nivoa mora do skoro 400m nadmorske visine, bez guma i sena pokraj staze. Prolazeću ovom stazom, sa uglova Vam se smeše bandere, zidovi i drveće, a pored staze imate divne drvorede koji pri brzini od 200kmh postaju amorfna zelena masa koja služi da razlikujemo sviu liniju po kojoj treba da vozimo od svega ostalog. Brzina koju sam pomenuo je prosečna, a vi vozite na Isle Of Man TT! Samo je entuzijazam uspeo da održi ovu trku živu i posle toliko godina. U svojo istoriji nije vožena tokom svetskih ratova, dva puta do sada i jednom tokom godine kravljeg ludila. Počelo je tako što je u Britaniji uvedeno ograničenje brzine za motorna vozila na 20mph, pa je Udruženje Vozača Velike Britanije zatražilo od zvaničnika ostrava da naprave trku po javnim putevima. Neko je jednom rekao DA, i istorija je počela da se stvara.Bilo je to 1903. godine. Motori nisu učestvovali sve do 1907 i to tako što su se tokom vožnje vozom sezone 1906, gospoda Freddie Straight, Charlie i Harry Collier, braća koja su osnovala Matchless Motor-Cycles, i Marquis de Mouzilly St. Mars dogovorili da od sledeće sezone učestvuju i motocikli. Dogovoreno je da se formiraju dve klase, jednocilnidrični motori i twin motori ograničeni potrošnjom goriva. Druge odrednice su bile vezane za tipove sedišta, pedale i prigušivače na auspusima. Pobedili su u klasi jednocilnraša Charlie Collier, sa Matchless motorom i prosečnom przinom od oko 60kmh, u klasi twin pobedio je Rem Fowler sa Peugeot Norton motociklom i prosečnom brzinum od oko 58kmh. Voženo je ukupno 253km staze i to 10 krugova. Zanimjivo za taj period je to što se moto staza razlikovala od staze kojom su išli automobili jer je postojala jedna dugačka uzbrdica uz koju motori nisu mogli da se popnu. Takođe, kako su posedi bilii ograđeni, tako su postojale kapije koje je otvarao prvi trkač, a zatvarao ih poslednji. 1922. godine dodata je klasa 250 i brzine su se povećale do 81kmh maksimalno ostvareno od strane Wal Handley-a na motoru OK Supreme. 1923. godine započele su trke motora sa prikolicom. Sidecar. 1947, posle 8 godna pauze zbog WWI, na trcu učestvuje supercharged BMW, po prvi put. Zbog lošeg kvaliteta goriva, uslovljenog ratom, rekord iz 1938. godine se obara tek nakon 3 godine 1950. 1957. godine gospodin Bob McIntyre na Gileri je odvozao celu trku sa prosekom iznad 100mph, odnosno 160kmh, a 1958. godina je značajna po tome što se tada prvi put pojavio i japanski motocikl poznat po nazivom „Honda je to“ koja je i pobedila u klasi 125TT. Počinje period velike borba između MV i Honde. 1977. godina je obeležila prvu ponedu Joe Dunlopa, a kasnije je on ostvario još 25. najviših podijuma i po tomeje apsolutni rekorder. Zamislite 1979 godinu i pobedu za 3.4 sekunde prednosti posle 360km, Alex George ispred Mike Hailwood-a. Suzuki, sa vozalem Pat Hennen-om u klasi Senior TT uspeva da odvoza krug ispod 20 minuta. Joe Dunlop opasno približava cifri 200 tako što postavlja brzinski rekord na Hondi na 186kmh prosečno, a godina je poznata po tome što Isle Of Man TT izlazi iz zvaničnog kalendara Moto GP trka i više nikad ane uspeva da privuče najveća imena moto sporta. No, po meni je to najbolja stvar koja se desila ovo j trci. Ako je Moto GP šlag, IOM TT je ona jagoda. Od 1983 pa do 1988 Jim Dunlop pobeđuje svake godine, a 1989 ne učestvuje zbog povreda od pada ne treningu. 1992 Car Fogarty se vrača u TT i postavlja rekord staze na 198kmh prosečno. Phillip McCallen je postao prvi takmičar koji ostvaja prvo mesto u čestiti klase TT Formula 1, Junior, Production i u Senior TT klasi, sve sa Honda mašinerijom. 2007 godine, John McGuinness pobeđuje prosečnom brzinom od 203.68kmh. Isle Of Man u moderno doba se vozi krajem Maja i počekom Juna. Trka je podeljena u 6 klasa i to u OUTRIGHT klasu odnosno Super TT, koja predstavlja i najzanimljiviji događaj, zatim u TT Superbike, Junior TT, Senior TT, TT Superstock i Sidecar, odnosno vozila sa prikolicom. To nije trka za bodove, to nije trka za titule, i nije trka za novac niti za prestiž, to nije trka za slavu niti za popularnost. Pa o čemu se onda radi? Ne zna se, ali ni posle 100 godina iste staze, istih zgrada, drveća i brda, ne zna se pobednik, jer se svake godine rekordi obaraju, ide se dalje. Dokle? Pa ovo je Isle Of Man TT, ide se do kraja! najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Octobar 25, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Sjajan tekst, hvala Najzli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HoochieMan 30 Napisano Octobar 26, 2009 Svrati ponekad, 413 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Sta vozi ovaj sa R-om? Ne mogu da verujem da nije mogao da ga ostavi, ipak je bmw dosta tezi i slabiji, ali baja odlicno vozi. Liči mi na sivu Yamahu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gojko 210 Napisano Octobar 26, 2009 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa Prijavi odgovor kao problematičan 900rr 100% A imao sam 1150GS i do 180kmh ima neverovatno dobro ležanje u krivinama i odlične kočnice. Ubrzanje nije kao kod Rova ali za enduro i više nego OK Ali i dasa ga vozi za medalju ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...