Jump to content

Moto Zajednica

Mala pomoc..

Recommended Posts

• U prolazu, 5 postova

Ovako da ukratko opisem probelem. U pitanju je Yamaha DT 80, '88 ... Dvotaktna..

Pre par dana, u voznji motor je poceo da mi trza, pomalo.. kao da probija struja negde.. ne i da puca..nego samo da trzaka blago.. Kad sam stao.. i motor se ohladio, nije hteo vise da upali na kurblu, medjutim na guranje je upalio bez problema.. I opet naravno trzakanje to..itd..

Sutradan ujutru ustanem lepo..motor se ohladio opet i da upalim nece, skinem svecicu ne baca varnicu, promenim svecicu isto tako.. Poguram motor... upali bez problema.. :) iako pre toga nije bacao varnicu.. provozam jedan krug.. Stanem.. motor pali bez problema, baca varnicu normalno.. Ali opet trzaka u voznji.

E sad.. da li nekome pada na pamet sta bi mogao tu da bude kvar?

Bobinu sam stavljao drugu, nije do nje. Kablove sam prekontrolisao (sto vodi na svecicu.. i neke na samoj instalaciji motora, cisto da vidim da neki ne kaci ram ili slicno..ali ni od toga nista)...

Akumulator je pun, ali on takodje nema veze sa paljenjem, jer mu nije potreban da bi upalio motor (palio sam i bez njega pre)..

Motor cu svakako oterati kod majstora.. ovih dana.. ali bih voleo pre toga da cujem ako je neko imao slican problem..ili mozda ima ideju kako da resim to i bez njega? :)

Veliki pozdrav.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BMWbmwBMWbmw, 90 postova
  • Motocikl: BMW K100

Radili su migavci, naravno kad upalim motor, ali je automat vukao struju. Skoro sam siguran da je u pitanju struja. Mom drugu je jedna sijalica prespajala i isto se tako ponasao motor. Zasuci rukave, skidaj jedno po jedno, valjda ces naci gde je kvar. I pregledaj instalaciju. Ne znam kako su ti rasporedjeni osiguraci, probaj prvo da vadis jedan po jedan. Ako neki izvadis i situacija se popravi, znaci da prespaja nesto sto je vezano za taj osigurac ili je neki kabl ogoljen. Aj' javi sta si uradio

• U prolazu, 5 postova

Sto se tice automata..nije.. skinuo..sve isto.. Sto se tice instalacije.. zagledaoooo sam brate.. opako.. ali nista ni od toga.. Cuo sam se sa majstorom i nakraju sam skinuo magnet..i nosim mu da on pregleda namotaje..

Osigurace proverio..rade.. navodno majstor je siguran da je namotaj od paljenja.. mada cemo videti jos :)

Javljam .. sta bude.. kad majstor odradi svoje :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja