Arakis 5958 Napisano Septembar 27, 2009 Svakom po zasluzi, 12422 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ima više vrsta tih senzora pomeranja, stariji su u obliku savijene cevi ispunjene živom i imaju najmanje dva kontakta, ovi noviji koriste mali teg i piezo element. Uglavnom, rade kao običan prekidač - uključeno / isključeno i taj signal bi trebalo odvesti na ulaz alarma koji će uključiti sirenu, blokadu motora i tako to... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Septembar 27, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Uzeh ovaj alarm od Arakisa. To je neki LM208T6 model kineskog proizvodjaca bingsheng koji, koliko vidim, uglavnom pravi sijalice. ;D Malih je dimenzija, kutija je navodno vaserdiht i ima silne neke zice koje izlaze iz nje. Satima sam buljio u el. shemu sa prateceg papirica. Shema je u pocetku delovala relativno jasno, ali samo u pocetku. ;D Srecom na netu sam nasao par sajtova i kako stvari stoje svi moto alarmi se kace na manje-vise istu foru. Tako da sam alarm probao na stolu, koristeci stabilisani ispravljac umesto akumulatora, jastuk na sireni i prekidac koji glumi kontakt bravu od motora. Alarm radi super, sa ovim daljincima koji dodju uz njega ne radi bas sve sto pise u uputstvu ali meni sasvim dovoljno. Radi: -arm i disarm funkcija (i silent varijanta) -blokada paljenja -podesavanje osetljivosti za shock senzor (ima 5 nivoa) daljinsko paljenje motora nisam probao jer je kod mene to nemoguce (nemam anlaser). Sirena ima onih cuvenih 5-6 "melodija" poznatih sa auto alarma i glasna je u pm. Bike finding ne radi jer na daljincu nema dugme za to (jaka stvar). Ne znam kad cu stici da ga ugradim u motor ali ovo sto sam video (i cuo!) je sasvim zadovoljavajuce, pogotovo s obzirom na cenu uredjaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Septembar 27, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Arakise, ima li još ti alarma? Meni jedan? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5958 Napisano Septembar 27, 2009 Svakom po zasluzi, 12422 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Sutra informacije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Septembar 27, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ima, ajde jedan odmah na stranu... preko veze ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Septembar 27, 2009 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Ovog Arakisa cu 'apsim zbog nelegalnog prometa :P ;D ;D ;D ;) ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5958 Napisano Septembar 27, 2009 Svakom po zasluzi, 12422 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ;D ;D ali čiko ja samo pokušavam da pomognem drugarima da jeftino prođu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zokki 32 Napisano Septembar 28, 2009 Zainteresovan, 587 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Liberty 125 Special Edition Prijavi odgovor kao problematičan Bike finding ne radi jer na daljincu nema dugme za to (jaka stvar). Trebalo bi da radi kada uklj ili isklj taster držiš pritisnut 1.5-2 sekunAda, tako je kod većine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5958 Napisano Septembar 28, 2009 Svakom po zasluzi, 12422 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da treba pritisnuti ISKLJ. taster, treba da pisne sirena? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1300 Napisano Septembar 28, 2009 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da treba pritisnuti ISKLJ. taster, treba da pisne sirena? Na mom kineskom alarmcetu bike finder radi kada upalis alarm pa jos jednom pritisnes UKLJ ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Septembar 28, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Bike finding ne radi jer na daljincu nema dugme za to (jaka stvar). Trebalo bi da radi kada uklj ili isklj taster držiš pritisnut 1.5-2 sekunAda, tako je kod većine Ako se ne varam ovako napamet, ovo aktivira rezim u kome se podesava osetljivost shock senzora. Ma ovaj finding je totalno nebitna stvar, ako prilazite mestu gde vam je parkiran motor, pritiskom na taster za deaktivaciju alarma on ce pisnuti dvaput pa kome je to malo da ga nadje moze ponovo da aktivira alarm. I deaktivira. I aktivira. Pa kome se pre smuci. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Draza84 336 Napisano Septembar 28, 2009 Svrati ponekad, 320 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ne mogu da neđem gde sam parkirao motor, to je odličan znak da treba taxijem otići kući. Nego, evo jedan alarm za male pare. Čovek kaže 10 funti. http://www.youtube.com/watch?v=TT_mkTzC3t8 Da li postoji nešto slično kod nas? Savršeno bi mi odgovaralo i da je 20 funti. Totalno univerzalan, mogu ga sačuvati i kada prodam motor. Meni lično je najveća prednost to što bih mogao da ga postavim na unutrašnju stranu vrata od garaže kada je motor unutra, a kada krenem u vožnju ubacim ga pod sedište. Još mu ne treba ni akumulator, što bi odlično došlo za zimu kada se motor u garaži, a akumulator u sobi na punjenju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5958 Napisano Octobar 7, 2009 Svakom po zasluzi, 12422 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Onaj drugar ponovo nabavio alarme, čak nije ni cenu povećao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brmbrm 118 Napisano Octobar 7, 2009 Brmbrm, 448 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM Life Race Prijavi odgovor kao problematičan Cika Arakis, ja sam zainteresovan za taj alarm, ali me zanima koliko je komplikovana ugradnja, s obzirom da sam ti ja slab sa tom matematikom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5958 Napisano Octobar 7, 2009 Svakom po zasluzi, 12422 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Plus na minus i sve na masu ;D Samo da ti ne baca ulje na masu i miran si. :D Ukupno 6 žica treba da se povežu, nije golema komplikacija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Octobar 7, 2009 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Jes nije komplikacija!!! Najbolje ti je da dodjes da ti cika Arakis to odradi jer ima kojekakvih zahebancija tu. Ja gledo vise puta kako montira i svaki cas meri nesto instrumentom narocito ako je neko nesto brljo pre oko struje na motoru. Batali montazu sam ako ne znas oko struje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Octobar 7, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan ... svaki cas meri nesto instrumentom narocito ako je neko nesto brljo pre oko struje na motoru... Uuuu.. kod mene će onda samo merkanje trajati pola dana ;D Imam i Boga i Oca na motoru od elektronike sada već ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Octobar 7, 2009 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Eeee, ti si tek prso! Najbolje je da ides u laboratoriju koja ti je sve to ugradjivala. Nema teorije da neko ponovi to sto ti je natrpano na Afriku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Octobar 7, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ići ću ovih dana u "LABOS" ;D ... i meni je regler rekao "ćaooo" ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Octobar 7, 2009 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan MAŠALA!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlajabgd 9 Napisano Octobar 7, 2009 Drug član, 1193 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Ovog Arakisa cu 'apsim zbog nelegalnog prometa :P ;D ;D ;D ;) ;) ;D ;D ali čiko ja samo pokušavam da pomognem drugarima da jeftino prođu to ce sudija da uvazi kod odmeravanja kazne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Octobar 7, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan MAŠALA!!! Pa da... voltaža je oko stabilnih 13.1V i pada još i ispod, a sve na 4000 rpm.. Uh, odoh u off.. neću više ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Octobar 7, 2009 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja da vratim temu iz off-a. Arakise, bre, daj vamo alarme!!! Vidiš da ljudi traže. Mrdni se malo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5958 Napisano Octobar 7, 2009 Svakom po zasluzi, 12422 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ja i moj dugačak jezik.... Ajd', kome treba neka me kontaktiše na PP, da ne idem više puta kod čoveka. Ako treba i da se ugradi, opet na PP. I ako neko hoće da me vodi na ručak, opet na PP. PP je zakon ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Octobar 7, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je neki minimum za povezivanje: Jedna zica na plus (crvena) jedna na masu (crna) jedna na kontakt bravu tj. na pin gde se pojavi 12V kad se okrene kljuc (mislim da je plava) dve redno sa kill switchem (siva i roze cini mi se) Nemojte ugradjivati sami ako nemate strujashko iskustvo, nije komplikovano ali moze da se zaj... stvar :o Iz glave sam pisao, mozda nije 100% tacno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...