đunta 4180 Napisano Septembar 18, 2009 Ne silazi, 6543 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pošto vozim skuter uglavnom u gradskim relacijama, definitivno sam rešio da kupim flip up kacigu, ne džet.Vidim da se niko manje više nije pohvalno izrazio o njima uključujući i poznate proizvođače.Našao sam ovog kineskog proizvođača koji je po rečima distributera ipak što bi rekli brend, visokog kvaliteta i sa sertifikatom.Probao sam kacigu, sasvim u redu i jako slične unutrašnjosti kao vrhunske firmirane.Najbolji model ima i sunčani vizir, oko 9.300 Din. i još dva bez , Din. 7300 i 8.300.Odlično znam šta znači kaciga al opet neću da kupim nešto što je relativno skupo a ljudi nezadovoljni, pa reko da metem ovo pa da se ne nerviram kad ne valja, al da ipak ne strada glava. Pošto je hajka, opravdana na kineske kacige, ima li ko šta da iznese. sajt distributera: http://www.leo-pard.eu/srb/dodatna_oprema.html list sa modelima: http://www.leo-pard.eu/srb/images/skupno/Kacige-novi-modeli_B.jpg Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Septembar 18, 2009 Ne silazi, 6543 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=17934.0 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cvijanović 1728 Napisano Septembar 19, 2009 Drug član, 755 postova Lokacija: Lazarevac Prijavi odgovor kao problematičan Nisu lose,misljenja sam da su kvalitetnije odradjene od Shiro.Pogledaj na www.Louis.de imas korektnih modela,KDM ima neke spanske List7,PegazMoto prodaje Duchini,HJC spadaju u taj cenovni rang,ali ne mogu da se setim ko je distributer kod nas .Sekula donosi iz Louisa bez provizije 064/933-4444 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Septembar 19, 2009 Ne silazi, 6543 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Problem je što kaciga mora da se proba jer kalupi nisu isti, opdnosno svaki proizvođač ima svoj kalup koji odgovara jednom obliku glave, a mislim da ih ima 5.Vidim da kod Luisa zaista ima dobar odabir al ne vredi.Hoću da kupim kacigu ovde nakon probe i da mogu uvek da kupim nov vizir ili kopču... a ne da se moljakam da mi neko donosi.Vidim da se valja i Duchini, al dal neko ima to ovde u Beogradu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doctore 299 Napisano Septembar 19, 2009 Svrati ponekad, 312 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa twin CRF 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Malo sam radji kupiti brand name kacigu nego neku kinesku, koliko vidim na sajtu imaju samo DOT standard koji je americki ali ne i ECE. Koliko se ja dobro secam, proletos je Marushin flip up kaciga kostala negde oko 15000 din. i standardno je imala suncani vizir koji se podize. A sada mi se nesto vrti u glavi da sam negde video da su Marushin kacige na popustu 30% sto ti se uklapa u cenu od 10000. Malo obidji prodavnice ovde, probaj i vidi sta ti pase na glavu, pa onda mozes da smisljas kupovinu ovde ili da ti neko donese... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cvijanović 1728 Napisano Septembar 19, 2009 Drug član, 755 postova Lokacija: Lazarevac Prijavi odgovor kao problematičan E,da 100% si u pravu za probanje kaciga.Ja sam gledao,probao dosta modela i na kraju se odlucio za Marushin.Nisam se pokajao u tom cenovnom rangu (10.000din.)ona je bila bas ''moj kalup''.Toplo ih preporucujem. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Septembar 19, 2009 Ne silazi, 6543 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan http://www.motouk.net/acatalog/Flip_Front_Helmet.html#aRAYV210 Evo,ima i E klasifikaciju. Gledao danas kacige,Givi,Held,Nolan,Grex,Caberg,HJC.Givi flip je ustvari običan jet sa zakopčavanjem vizira.Held je primamljiv sa cenom od 13.200.naravno,Caberg Jus In je kompletan ali za 22 i kusur.Ne stigoh da pogledam Marusši i ove kineske.Pogledajte gornji sajt, primamljivo je sa ugrađenim komunikatorom.Jel moguće da niko ovde nije metuo na glavu ni jednu. Ja nisam brendoman ali naravno da razlikujem Pjađa od Kineza, al sve mi ove kacige liče jako slično, ista unutrašnjost,kopče...Našo na ovom forumu da se ljudi žale na čuveni Nolan 103, pa ko onda lud, a najskuplja kaciga koju sam našao danas. I šta je interesantno.Sezona traje još mesec i kusur i to u sve gorim uslovima.Niko nema više rezervnih vizira a sad su najpotrebniji zbog kiše koja neminovno sledi.A prvo moje pitanje je bilo, jel imate vizir, odgovor, u sezoni da, sad da se poruči samo.Naravno, ni kaciga više neće pristizati osim Helda.Ako već rešim da platim firmirano, očekujem da za taj novac dobijem komfornu sigurnost, znači vizir i kopču istog momenta. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Septembar 19, 2009 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan Bolji je i slem Mileta Dragica nego made in china!Mrzim sve sto je kinesko! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svemirko 75 Napisano Septembar 19, 2009 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Beograd Motocikl: suzuki dr 650 rs, suzuki gs500e Prijavi odgovor kao problematičan ja sam uzeo jednu full face kacigu kod njih! LEO PARD V-CAM kaciga, KATASTROFA je blaga rec za ovu kacigu.Posle mesec dana lufteri se razvalili a po kacigi se pojavljuju neke ogrebotine tj farba puca kao ogrebotina ma nemam pojma ali svako ko pozeli da je kupi neka dodje kod mene pa da vidi kako izgleda posle mesec dana nosenja.Naravno da sam je promenio i uzeo NOLAN N62 ipak zenina glava je u pitanju. ;D ;D ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zokki 32 Napisano Septembar 20, 2009 Zainteresovan, 587 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Liberty 125 Special Edition Prijavi odgovor kao problematičan Pajz 'vako, za*ebi te kineze i preko Sekule naruči MTR FlipUp za 60 jevrajaja i pevaj MTR nije u ekstra klasi kaciga, naravno, ali svi kažu da su komforne, sigurne i generalno dosta kvalitetne, a za tu kintu najbolja kupovina. Ako hoćeš neku od brendova, pazari Caberg Rhyno - u Louisu je trenutno 120 ajvara ali moraš da požuriš sa narudžbinom kod Sekule jer zalihe brzo nestaju.. Srećno Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Septembar 20, 2009 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan sacekaj zimu i biraj kacigu na popustima cak i preko 50% Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Septembar 20, 2009 Ne silazi, 6543 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Sjajni saveti, hvala.Nije stala krava za vrat baš, de pređoh 3.500 km od početka karijere, ove sezone, biće valjda još par stotina sa celom glavom.Ja pito prodavce oće li biti popusta na zimu, oni odmahuju, trgovačka posla.Navodno, neće biti izbora.Jel sa sigurnošću mogu očekivati sniženja kod nas, za napolju znam da se cene polovače. Video sam u Luisu više lepih kaciga, i taj Mtr, nego problem dal će mi legne na moju čuturu zbog kalupa a i treba ubiosti veličinu.Tu bi mogo da naručim 2, i za suprugu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Septembar 20, 2009 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan prosle godine su u markosu imali kacigu flip-up sa antifogom za nekih 9000 din AGV na zimu Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
p0peye 288 Napisano Septembar 21, 2009 Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Bolji je i slem Mileta Dragica nego made in china!Mrzim sve sto je kinesko! A na čemu si izvini kuckao ovu poruku? Da ti nije komp u EU napravljen...? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoran032 58 Napisano Octobar 3, 2009 Svrati ponekad, 420 postova Lokacija: Beograd - Cacak Motocikl: Suzuki DL650 Vstrom a Honda XRV 750-RD04 u lepom sećanju Prijavi odgovor kao problematičan e a zasto ne vidis neku mds kacigu imas za te pare (8500-9500 din) dobrih kaciga a sto je najbitnije kad ti se izguli vizir mozes da narucis novi... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Octobar 3, 2009 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Ja nosim SHIRO kacigu, kupljenu u Metro-u za oko 4000 dindži. 2 godine bez problema. Nosim je svakodnevno i samo je malo popustila od navlačenja i svlačenja, al ije to zato što sam glavonja. ;D Inače Shiro je made in espana.Nije loše za te pare. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...