Jump to content

Moto Zajednica

problem sa yamahom........

Recommended Posts

• U prolazu, 7 postova

Pozdrav svima...nadam se da ce mi neko pomoci..bio bi veoma zahvalan :)

naime, skoro sam dobio tzr 125r, sve je radilo kako treba dok jednog dana posle jedno 2 nedelje bez paljenja nije alnaser hteo da vergla..prvo sam proveravao dovode struje, relej, sve je bilo ok. onda sam skinuo deklu u kojoj je bilo jedno 2dl ulja koje je prolazilo kroz semering i dobar deo tog ulja bio je u alnaseru svuda u njemu..sve sam lepo oprao i ocistio, stavio nove cetkice, i vratio sve, stavio deklu i onda nastaje problem...kad na dugme zavergla alnaser radi, vrti ko lud al nece da pokrene cilindar, ili imam takav utisak, zvuk je kao kad se direktno alnaser stavi na akumulkator...onda sam pomislio da bendix nece da iskoci al kad sam ponovo skinuo video sam da nema nikakvog standardnog bendixa pa sam malo gledao po netu i video da ima neki starter clutch (startno kvacilo) al i dalje ne razumem u cemu je problem......

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Posto neznam kako je kod tvog motora rjeseno dok se ne javi neko iskusniji, da ja malo s..em. Na motoru nemas bendix kao kod auta, nego vjerovatno imas lancanik (ako ti je primarni prenos preko lanca) na starteru koji je najslicniji zadnjem lancaniku na biciklu, znaci dok ti verglas  on nateze lanac i pokrece motor i cim motor upali on vise ne utice na starter i nemoze da ga osteti. E taj lancanik te zajebava najvjerovatnije

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Frajlauf te jebe nema sta drugo ako vrti u prazno......u njemu imas lezaj koji prenosi obrtaje od anlasera na radilicu...verovatno je on otisao mada nije mi jasno kako nisi imao nikakve simtome riknjavanja tj. neprijatne zvuke.

Kako je prestao da radi????

Pa taj lezaj pocinje da krlja i da se cuje dok se ne raspadne, menjao sam ga par puta ali morao se cuti nije mogao od jednom..neznam kako je kod tebe ali treba da je na taj fazon ili vema slicno preko lanca.

Ne bi bilii u dekli to ti je lezaj slican kao sto je u zoljici iglicasti na korpi kvacila i on u jednu stranu okrece osovinu a u drugu NE i kada motor upali posto se radilica brzo vrti onda on stane.....jbg. ne znam kako da ti objasnim.

Gde si ti prijatelju u kom gradu..ako si salucajno u NS bacicemo oko

• Svrati ponekad, 144 postova
  • Motocikl: Cagiva Mito 125

i ja sam imao slican problem na Cagivi, jedno vreme nije davao nikakve znake zivota kad pritisnem start, pa sam promenio akumulator, osigurace, sve moguce, ocistio alnaser i cackao nesto oko onog releja tj. aparata za palenje (kod Cagive nalazi se ispod sica ne znam za tzr) i tako je kad pritisnem start poceo da vrti na prazno alnaser, ne moze da zavergla. Problem sam rijesio tako sto sam stavio novi relej ili aparat za palenje ne znam kako se to vise zove ;D

posudi od nekog i probaj....

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja