markozr 0 Napisano Septembar 12, 2009 U prolazu, 7 postova Lokacija: Zrenjanin Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima...nadam se da ce mi neko pomoci..bio bi veoma zahvalan naime, skoro sam dobio tzr 125r, sve je radilo kako treba dok jednog dana posle jedno 2 nedelje bez paljenja nije alnaser hteo da vergla..prvo sam proveravao dovode struje, relej, sve je bilo ok. onda sam skinuo deklu u kojoj je bilo jedno 2dl ulja koje je prolazilo kroz semering i dobar deo tog ulja bio je u alnaseru svuda u njemu..sve sam lepo oprao i ocistio, stavio nove cetkice, i vratio sve, stavio deklu i onda nastaje problem...kad na dugme zavergla alnaser radi, vrti ko lud al nece da pokrene cilindar, ili imam takav utisak, zvuk je kao kad se direktno alnaser stavi na akumulkator...onda sam pomislio da bendix nece da iskoci al kad sam ponovo skinuo video sam da nema nikakvog standardnog bendixa pa sam malo gledao po netu i video da ima neki starter clutch (startno kvacilo) al i dalje ne razumem u cemu je problem...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Septembar 12, 2009 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Posto neznam kako je kod tvog motora rjeseno dok se ne javi neko iskusniji, da ja malo s..em. Na motoru nemas bendix kao kod auta, nego vjerovatno imas lancanik (ako ti je primarni prenos preko lanca) na starteru koji je najslicniji zadnjem lancaniku na biciklu, znaci dok ti verglas on nateze lanac i pokrece motor i cim motor upali on vise ne utice na starter i nemoze da ga osteti. E taj lancanik te zajebava najvjerovatnije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Septembar 12, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Frajlauf te jebe nema sta drugo ako vrti u prazno......u njemu imas lezaj koji prenosi obrtaje od anlasera na radilicu...verovatno je on otisao mada nije mi jasno kako nisi imao nikakve simtome riknjavanja tj. neprijatne zvuke. Kako je prestao da radi???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markozr 0 Napisano Septembar 12, 2009 U prolazu, 7 postova Lokacija: Zrenjanin Prijavi odgovor kao problematičan jednostavno kad sam ga ocistio i vratio nije vise hteo da radi...a pre toga dok je jos bio pun uljem cuo se relej kako klokce.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markozr 0 Napisano Septembar 12, 2009 U prolazu, 7 postova Lokacija: Zrenjanin Prijavi odgovor kao problematičan a kakvi simptomi riknjavanja trebaju da budu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Septembar 12, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Pa taj lezaj pocinje da krlja i da se cuje dok se ne raspadne, menjao sam ga par puta ali morao se cuti nije mogao od jednom..neznam kako je kod tebe ali treba da je na taj fazon ili vema slicno preko lanca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markozr 0 Napisano Septembar 12, 2009 U prolazu, 7 postova Lokacija: Zrenjanin Prijavi odgovor kao problematičan ali da se raspao bili bi deovi lezaja u dekli zar ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Septembar 12, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi bilii u dekli to ti je lezaj slican kao sto je u zoljici iglicasti na korpi kvacila i on u jednu stranu okrece osovinu a u drugu NE i kada motor upali posto se radilica brzo vrti onda on stane.....jbg. ne znam kako da ti objasnim. Gde si ti prijatelju u kom gradu..ako si salucajno u NS bacicemo oko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markozr 0 Napisano Septembar 12, 2009 U prolazu, 7 postova Lokacija: Zrenjanin Prijavi odgovor kao problematičan U zrenjaninu sam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Septembar 12, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Hm neznam sta da ti kazem.....si siguran da si sve dobro sklopio????? poslacu ti broj na pp pa me okreni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kara kokaleros 3 Napisano Septembar 12, 2009 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: Banja Luka // \\ Herceg Novi Motocikl: Cagiva Mito 125 Prijavi odgovor kao problematičan i ja sam imao slican problem na Cagivi, jedno vreme nije davao nikakve znake zivota kad pritisnem start, pa sam promenio akumulator, osigurace, sve moguce, ocistio alnaser i cackao nesto oko onog releja tj. aparata za palenje (kod Cagive nalazi se ispod sica ne znam za tzr) i tako je kad pritisnem start poceo da vrti na prazno alnaser, ne moze da zavergla. Problem sam rijesio tako sto sam stavio novi relej ili aparat za palenje ne znam kako se to vise zove ;D posudi od nekog i probaj.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Septembar 12, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Njemu vrti anlaser ali ne okrece radilicu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan82 1 Napisano Septembar 12, 2009 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Mozda siprilikom sklapanja okrenuo stator kontra pa vrti u pogresnu stranu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markozr 0 Napisano Septembar 12, 2009 U prolazu, 7 postova Lokacija: Zrenjanin Prijavi odgovor kao problematičan kako mogu okrenuti stator kontra? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Septembar 12, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Nikako....samo ako okrenes polaritet vrtece se u drugu stranu a to sigurno nisi uradio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markozr 0 Napisano Septembar 12, 2009 U prolazu, 7 postova Lokacija: Zrenjanin Prijavi odgovor kao problematičan da, znam..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...