TomoB 1618 Napisano Januar 5, 2007 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Možda niste znali, ali poslednjih godina u SLO su u "modi" moto skupovi, takozvani blagoslovi motora, gde se skupi i preko hiljadu motora. Sve poèinje sa okupljanjem ispred crkve. Održi se misa, a zatim pop blagoslavlja motore. Blagoslov se vrši u okolini crkve, zavisi od samog prostora. Inaèe se svi sa popom sele na zato veè pripremljeno mesto. Sve se završava u istom danu sa muzikom i "slobodnim aktivnostima". Blagoslovi su obièno na poèetku sezone, poèinju u aprilu pa traju negde do juna meseca. Iz vlastitog iskustva: na blagoslovu se skupi bar toliko ili èak i više motorista i civila, nego na klasiènim skupovima. Crkva je zainteresovana za ovakve aktivnosti, jer se na taj naèin promovira. Prvi, koji je pre, ja mislim, pet godina poèeo da blagoslavlja, bio je franèiškanski pater Nik iz Ribnice. Vozi Dragstar 1100. Pop (župnik) Janez, koji je na fotosu, vozi Yamahu YZF-R1 èini mi se, ili neku sliènu divljaè. Možda bi i kod vas upalilo nešto slièno, samo treba neko da poène... Pogledajte link, ovo je iz prošle godine u gradu Domžale, 13 km od Ljubljane: http://vaski-boysi.com/forum1/index.php?showtopic=246 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano Januar 5, 2007 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pop (župnik) Janez' date=' koji je na fotosu, vozi Yamahu YZF-R1 [/quote'] Treba stic da se obidje cijela parohija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladica 35 Napisano Januar 5, 2007 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Niš, SRBIJA Motocikl: DR 650 Prijavi odgovor kao problematičan Kako biste reagovali da dok vozite motor pored vas projuri pop na R1? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Laki TC 14 Napisano Januar 5, 2007 Svrati ponekad, 308 postova Prijavi odgovor kao problematičan Možda bi i kod vas upalilo nešto slièno' date=' samo treba neko da poène...[/quote']Naravno da bi upalilo, samo što smo mi svi u fazonu "Ma neæe upaliti, nemojmo ni probati", Srbija je jednostavno preplavljena nekim pesimistièkim duhom, da svaki poèetak nije težak, nego se doima praktièno nemoguæ, ali u svakom sluèaju podržavam, i ako neko ima viziju da ovo zapoène, blagosiljam :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Januar 5, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Dokon pop i jariæe krsti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Januar 5, 2007 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan To je i u Americi cesta pojava. Ja licno nisam nikad isao ali moji poznanici idu svakog proleca, ali njih bude oko 30 tak motora pa svestenik osvesta svaki motor pojedinacno. Inace moj pop vozi Audi S4, naravno crne boje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane 27 Napisano Januar 5, 2007 U prolazu, 94 postova Lokacija: CH vise Srbija Motocikl: imam ih vise Prijavi odgovor kao problematičan Svajcarska Kanton Valais prvi vikend u maju na Simplon pas 2030m nadmorske visine odrzava se isto tako blagoslov motorista na 3 jezika. Bio 2 puta, inace vise izgleda kao intrnacionalni skup, svaki put je bilo preko 2000 motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mika 3 Napisano Januar 5, 2007 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Zirovnica, Kragujevac Prijavi odgovor kao problematičan Popovi to sigurno prihvataju od momenta kad naplacuju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Januar 5, 2007 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan pa mozda i nije bas dobra ideja... zamislite tako pop se seta izmedju motora i mlatara kandilom , i ono mu ispadne i razbije nekom far ili ulubi rezervoar... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
metal4ever 0 Napisano Februar 1, 2007 U prolazu, 2 postova Lokacija: Slo Kranj Prijavi odgovor kao problematičan Ja dobro je napiso drug od Vaških boysa u Ribnici blizu Koèevja jedno 40 km iz Ljubljane je svake godine 27 .4 (kod nas je praznik ostao iz juge dan OF) blagoslov motora kojeg vodi pop Niko i moram da ga popravim ima 1100 virago a ne dragstar.Prošle godine je bila kiša pa je bilo samo 200 do 300 motora ali predprošle godine bilo jih je skoro 2000 hiljade,tako da nisu svi stali u crkvu.Fina stvar za druženje i poèetak sezone. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smajser 18 Napisano Februar 1, 2007 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix Prijavi odgovor kao problematičan Srbija je jednostavno preplavljena nekim pesimistièkim duhom' date=' da svaki poèetak nije težak, nego se doima praktièno nemoguæ, [/quote'] Srbija je trenutno u ISTOJ situaciji kao Cehoslovacka 1938, pa nije ni cudo sto je opste stanje duha takvo kakvo je. Istina je da samo Bog moze da nam pomogne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Februar 1, 2007 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan smatram da nije bitno koji je razlog skupljanja motorista.najbitnije je ipak da se skupe,druze,upozavaju... da je barem i vise takvih ideja pa makar se zovu i "majmunovo". osim toga ja glasam da je "majmunovo" svaki dan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Obelix 140 Napisano Februar 1, 2007 Zainteresovan, 584 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: ZX 12 R Prijavi odgovor kao problematičan Možda bi i kod vas upalilo nešto slièno' date=' samo treba neko da poène...[/quote']Naravno da bi upalilo, samo što smo mi svi u fazonu "Ma neæe upaliti, nemojmo ni probati", Srbija je jednostavno preplavljena nekim pesimistièkim duhom, da svaki poèetak nije težak, nego se doima praktièno nemoguæ, ali u svakom sluèaju podržavam, i ako neko ima viziju da ovo zapoène, blagosiljam :wink: Pa ima toga i u našim krajevima.Prije osam-devet godina,na skupu u Buljaricama,defile je, na putu do Budve ,zastao u Petrovcu,izašao je sveštenik i blagosiljao skup.Kasnije su nešto slièno organizovali Valjevci i bilo je dobro prihvaæeno,uèesnici skupa su od sveštenika dobili i poklone. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Februar 1, 2007 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Evo, uspeo sam, da ukradem par slika: Evo, da dopunim: Pater Niko je idejni otac solidarnostne, neprofitne organizacije, koja pruža pomoè - povredjenim motoristima - pomoè obitelji povredjenog ili preminulog motoriste - posebna pomoè deci (stipendije...) - suradnja kod "Prezentacija varne vožnje" - razne edicije - drugo Novac se skuplja od dobrovoljnih davaoca, donacija, sponzora, moto klubova i pojedinaca... Fondacija se zove MZM - Motoristi za motoriste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Februar 1, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.bjbikers.com/forum/viewtopic.php?t=2059&highlight=osvestao I mi smo tako nesto uradili pre par meseci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Februar 1, 2007 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Pa evo, to je to, samo još da se okupi vas hiljadu i fešta je tu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Februar 1, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Jos 998 motora :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano Februar 1, 2007 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan a jel ima neke veze sto su motori u srbiji pretezno pravoslavni :shock: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Februar 1, 2007 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan a jel ima neke veze sto su motori u srbiji pretezno pravoslavni :shock: Nema, jer bog nama je isti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smajser 18 Napisano Februar 1, 2007 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix Prijavi odgovor kao problematičan Moze i brat Djura (zvani Torkvemada) da nam osvesta motore. On radi u najvisim crkvenim strukturama. Cujem da je dobar i za oprost grehova :twisted:kao otac Makarije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...