Jump to content

Moto Zajednica

Pranje ili ispiranje rezervoara?

Recommended Posts

• Drug član, 1576 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

Uz duzno postovanje starijem i iskusnijem kolegi, mislim da postoje dosta efikasnija sredstva od benzina za pranje, pre svega na bazi kerozina sto je koliko znam nesto toplotno visa frakcija. Ima lik u BG koji plastificira rezervoare, zovni Kocku i pitaj za nj telefon, ja sam ga izgubio. Mislim da je ovo idealno resenje....:)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Aktivirao se na času, 3281 postova
  • Motocikl: Tamić XL-1000V

Može tako, a može i šaka šljunka u rez, par gutljaja :shock: vode i muækaj mile do mile volje... Sastruže skoro svu rdju iznutra... a plastifikacija (30-40E) je poželjna ali nije jeftina... :?

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981
Može tako' date=' a može i šaka šljunka u rez, par gutljaja :shock: vode i muækaj mile do mile volje... Sastruže skoro svu rdju iznutra... a plastifikacija (30-40E) je poželjna ali nije jeftina... :?[/quote']

He, he, he....tzv. rucno peskiranje :wink:

• Drug član, 1854 postova

i ja mislim da ako se pere rezervoar od prljavštine i mulja treba da se koristi benzin, a kamenje i voda samo u sluèaju rðe. negde sam proèitao (za ovo nemoj da me držite za reè) da neki motocikli imaju presvuèenu unutrašnjost posebnim antikorozivnim materijalom koji se skida u dodiru sa vodom tako da u njih ne bi trebalo sipati vodu jer posle bude još gore.

• Drug član, 1414 postova

Pa da bude duplo ojacan, zar ne Sale?! Moj rezervoar cistim od mulja ako ga ima eventualno. Za koroziju moze i antikorozin, mada, Bogu hvala, meni za to ne treba, jer je kao nov iznutra! Hvala svima na odgovorima.

• In memoriam, 783 postova
Uz duzno postovanje starijem i iskusnijem kolegi' date=' mislim da postoje dosta efikasnija sredstva od benzina za pranje, pre svega na bazi kerozina sto je koliko znam nesto toplotno visa frakcija. Ima lik u BG koji plastificira rezervoare, zovni Kocku i pitaj za nj telefon, ja sam ga izgubio. Mislim da je ovo idealno resenje....:)[/quote']

Moze i kerozin, ali ga je mnogo teze nabaviti negoi benzin. BTW kako mislis da je kerozin visa tempoeraturna frakcija? Ako je po izdvajanju iz nafte, mozda, mada je vrlo blizak dizelu.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja