Jump to content

Moto Zajednica

Sprej za krpljenje gume!

Recommended Posts

• U prolazu, 73 postova
  • Motocikl: Kawasaki LTD 750, Suzuki Freewind

Tocak je bez unutrasnje gume.

Guma pukla. Sprej je zavrsio posao.

Dosao si kod vulkanizera.

Sta vulkanizer tada radi sa gumom? Da li tubeles guma mora da se menja? Da li je ta smesa iz spreja sada tvrda ili meka masa?

Pozdrav.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• nezavisan, 348 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

u avgustu mi se probušila  prednja guma i još je vozim, tubeless, uzeo sprej (kupljen u Tempu, zaboravio firmu, plavo beli), celog ga sipao, nisam video rupu tako da nisam mogao da stavim rupu na beton, otišao do prve pumpe i naduvao ga do potrebnog pritiska, otišao do vulkanizera, on je pregledao, nije našao nikakvu rupu pa mi je rekao da je vozim takvu dok se ponovo ne probuši a onda  ponovo da sipam sprej ako nije veća rupa... Kaže da je skidao par takvih guma gde je korišćen sprej i nalazio je neku tečnost kao mleko... Inače ja sam koristio te sprejeve još kao klinac, za bajs. Odlično rade posao...

P.S. dobro ste me podsetili da ponovo kupim sprej... :o

• Nadrkani komšija, 1231 postova
  • Motocikl: Bandit 1200S

Taj isti sam i ja koristio za unutrašnju gumu i uradio mi posao. Nisam dugo vozio posle toga (nekih par stotina km), ali je radilo sasvim OK. S tim što sam izvadio uzrok bušenja gume ( čelik kao deo zihernadle).

• U prolazu, 73 postova
  • Motocikl: Kawasaki LTD 750, Suzuki Freewind

A koliki je problem vulkanizeru da taj sprej iz gume ocisti?

Da li mora da skida celu gumu sa felne?

Pozdrav.

• U prolazu, 82 postova
  • Motocikl: Yamaha XVS 650A DragStar

Pozdrav.

Pre nekoliko dana sam menjao gume kod Mate u Mladenovcu i unutrasnja je bila zalepljena za spoljasnju celom duzinom. Sipan sprej pre godinu dana.

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Pozdrav.

Reko mi vulkanizer da mora to da se opere sa felne, al nemam pojma chime? Mozda nitro? On skida sve :)

• Zainteresovan, 584 postova
  • Motocikl: ZX 12 R

Nasao sam par sprejev na kojima pise da mogu da se koriste i sa unutrasnjom gumom. Samo ne znam da li se mogu naci kod nas u prodaji?

Taj prvi... odmah baci  ??? 

Meni su dva takva dreknula u ruci dok sam pokušavao da naduvam gumu. Sat vremena sam prao ruke  :D :D :D

Motul sam koristio dva puta i zadovoljan sam:

Prvi put zadnja guma na FJ 1200 i drugi put guma na Renault 5 ( na temperaturi od  - 5 stepeni  :o  ) . 

• Svrati ponekad, 291 postova
  • Motocikl: Honda PCX 125

Neko kaze rupa da bude dole..neko kaze da ventil bude gore..u onom uputstvu na englesko sto je neko od kolega postavio pise da ventil bude na pola visine..pa kako treba? :D

ima li sprej neki rok trajanja mozda?

• Svrati ponekad, 362 postova
  • Motocikl: africa RD04 plava mamba

definitivno dobra stvar, radi poso i kod unutrasnjih guma. Treba da ventil ne bude dole samo zbog tezine motora a dali je na sredini ili gore manje vazno ,po meni najvaznije je da ekser ili sta vec je probilo gumu bude izvadjen pre sipanja spreja. Jesenas probijem gumu u planini vidim sisti ko luda uzmem sprej i da izvucem ekser koji sam zakuco u gumu kaze mi nazovi iskusni kolega da nediram nista samo da naspem sprej.Poslusam coveka saspem ceo sprej i krenem 200m guma na felnu0ljut2.gifstanem uzmem od kolege jos jedan NISTA ne mrda Gurao sam mrcinu par km, natovario u neki pik ap i kad sam napokon stigo kod vulkanizera od unutrasnje gume OSTALI SAMO DUGMICI1neznam.gif Po meni OBAVEZNO IZVADITI PREDMET KOJI JE PROBIO GUMU

• Svrati ponekad, 229 postova
  • Motocikl: 4 cilindra :-)))

Dobra stvar,ali koliko ja znam , pre svega za tjubeles gume. Moje iskustvo s sprejem je ... pa negativno,mada ga opet nosim :ups: .Na f 800 gs-u ,drugu ispusti guma,našli i izvadili ekser iz gume.Da napomenem da je imao unutrašnje na motoru.Motor dignut na centralni stender,ventil bio gore,potrošen ceo sprej-inače pritisak u spreju je bio ok.Imao sam i kompresor i naduvali na oko 2 bar-a ,jer je posle spreja pritisak bio oko 1,3 bar-a.Međutim već posle 1,5-2 km guma počela opet da ispušta...opet kompresor...i tako nekoliko puta dok se nismo dovukli do grada.U ovom slučaju kompresor je bio neophodan,i da dodam da je imao suvozačicu na motoru.

• Podržavam 1

• Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere

Neko kaze rupa da bude dole..neko kaze da ventil bude gore..u onom uputstvu na englesko sto je neko od kolega postavio pise da ventil bude na pola visine..pa kako treba? :D

ima li sprej neki rok trajanja mozda?

Ja sam pretprosle godine upotrebio sprej koji sam kupio u Italiji jos 1984. godine i posle toga vozio jos nekih 200 kilometara pre nego sam zamenio unutrasnju gumu. Kada sam ga upumpavao u gumu ventil je bio dole, ali sam onda malo okretao tocak ne bi li se lateks ravnomerno rasporedio unutar gume.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja