Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Super Tenere 750 problemi sa karburacijom pomagajte!

Recommended Posts

• U prolazu, 32 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere

Kao što naslov kaže imam problema sa karburaciom na svojoj yamahi. Terao sam kod razno raznih majstora koji mi nisu ništa uradili nego samo još više sjebali motor i naravno svaki put uzeli pare. Znači nemam više ni živaca ni para i ne preostaje mi ništa drugo nego da  pokušam da ovde saznam da li postoji rešenje mog problema. Simptomi su sledeći:

Motor troši jako puno čorbe, otprilike preko 12 lit. :o i jednog i drugog režima vožnje, trokira na niskim obrtajima i to za popizdeti, zatim na malo većim obrtajima baca crn dim iz auspuha i to deluje tako odvratno kao da teram golfa 2 dizela koji je spreman za smrt ::) i na kraju...posle zadnjeg zahvata majstorčine počeo je i da se gasi na leru. Znači ne vozim motor već nekih mesec dana jer ne mogu da se nerviram svaki put kada sednem na njega, a i moram malo da se rešim benziske pumpe..

Ako je o sličnom problemu već negde pisano unapred se izvinjavam..a mislim da bi bilo bolje da napišem u čemu je konkretno moj problem, pa će se valjda i naći pravo rešenje.

Hvala unapred

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

da si blize resili bi to,verovatno su emulzione tube otisle do kraja,a moguce je i da ti iglice ne zatvaraju gorivo ili da plovci nisu lepo nastelani posto njoj karburatori stoje ukoso,pa se i drugacije steluju,

a za tebe postoji jos jedno resenje mozda i najbolje  ;) ;) http://www.bjbikers.com/smf/index.php?topic=20597.0,,,,

• U prolazu, 32 postova

hvala na odgovorima brzi ste :)

Zvao sam yamahu rodic in Novog Sada i trazio sam emulzione tube oni nemaju pojma koji je to deo koji meni treba. Pricaju mi da su to neke membrane u karboratoru tako da njih sam batalio.

Zvao sam i saleta iz Trstenika i rekao mu za emulzione tube, ali ni on ne zna tacno na sta mislim pa je rekao da vas ponovo pitam da to malo uopstimo  sta je to konkretno i gde se to tacon nalazi ili koja mu je uloga!

Zamolio bi vas da mi detaljnije objasnite sta je to da bi i ja njemu mogao da prenesem.

Hvala unapred!

• Svrati ponekad, 308 postova

To je cevčica u koju ulazi igla šibera, zove se i difuzor, britgaljka i kako još...

Mislim da bi svako ko je ikad video karburator morao da zna o čemu se radi...

Emulziona tuba ti je izvedenica sa engleskog, od emulsion tube. Treba ti za svaki karburator po jedna.

Pogčedaj ovaj link, idi na oem parts, pa yamaha, pa 92 godina, pa tdm, pa carburator, kada ti otvori šemu, treba ti stavka 35 pod nazivom nozzle, i to 2 kom. http://www.motogrid.com/pages/parts/viewbybrand/7/honda.aspx

Slika:

VNtnR_carburetor.jpg

• Teoreticar ..., 12118 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

3GM-14141-94-00 ti je oznaka u Yamaha part katalogu, ovaj broj mozes dati Saletu iz Trstenika.

Da dodam: Sale Trstenik 063/835-97-40 :)

• U prolazu, 32 postova

E hvala Vam puno na odgovorima i pomoći, ovo će sigurno biti dovoljno za saleta! Sutra ga zovem, i poručujem emulzione tube  :) samo što pre da ga bacim na točkove što se kaže, još će biti lepih dana za vožnju i uživanciju  ;D

još jedno pitanje.. da li bi ja to mogao sam da zamenim (eumulzione tube) ili bi ipak trebao neko mnogo više stručniji tim da se pozabavi. Znam poprilično oko mehanike ali japancima nisam nikada radio  :P samo me zanima da li mogu nešto zajebati ili mogu popraviti  ;D

• Drug član, 1854 postova

mogao bi da proveris i igle u kakvom su stanju a velika je verovatnoca da su i one pojedene. pa bi valjalo i njih zameniti. inace yamahine originalne emulzione tube nisu trajno resenje jer ce opet da se potrose, najboja varijanta su factori pro em. tube. ali moraju da se naruce iz amerike.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja