lex 17 Napisano Septembar 1, 2009 U prolazu, 93 postova Lokacija: valjevo Motocikl: nsu 175 Pretis Prijavi odgovor kao problematičan Paljenje je kupljeno ali ko da nesto fali ??? (nema kondezator i platinu )treba da ga budzim na nekog puha pa pre nego pocnem da se raspitam moze li pravilno da radi na dve svecice i kakav je to senzor i za sta sluz(i inace da je platinsko to je ok to sam uspeo da montiram na Nsu} Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Septembar 1, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan nesto mi nije jasno..ovo na slici mi izgleda kao paljenje od 12 volti sa platinama,gledajuci sa namotajima,jedino je bobina isla napolje, dok je elektronsko paljenje imalo namotaje u obliku vise sitnih namotaja kao zvezda i citac impulsa a komutator i bobina su bili zajedno van Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Septembar 1, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan trebalo bi da ima platinne jedan kraj platina da bude spojen na kondenzator i jedan kraj od namotaja za bobinu takodje a bobina da bude napolju.moze i od auta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Septembar 1, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan i jos nesto,ovaj magnet je levi,pogledaj strelicu za smer obrtaja.... cak i da resis platine tesko da ces ga upaliti jer se ovako namontiran okrece u kontra smeru,platine nece otvarati kada treba.ili da se prokopa novo mesto za kajlu ili da se nadje desni magnet od pucha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Septembar 1, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Sta je sa fabrickim paljenjem ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lex 17 Napisano Septembar 1, 2009 U prolazu, 93 postova Lokacija: valjevo Motocikl: nsu 175 Pretis Prijavi odgovor kao problematičan prva slika je paljene sa platinama ctx 12v 80 w koje radi na nsu druga slika je paljene koje treba da montiram a neznam dali je kompletno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Septembar 1, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan koliko vidim na prvoj slici je ploca nekompletna,nedostaju platine i kondenzator,a magnet nije od tog paljenja jer nema breg vec je od elektronskog paljenja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 145 Napisano Septembar 1, 2009 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Pa tomos je montirao nekoliko paljenja na svoje masine ( mopede , pente ,vodene pumpe ,kosilice .....) : 6 v 15 w ( belo paljenje ) ,6 v 17 w , 6v 35 w , 12 v 35 w ( sve sa platinama iskra i bosh ) 12 v 50 w ( visokonaponsko tiristorsko dukati i iskra ) I 12 V 50 W i 12v 80 w iskra besplatinsko. Ovo predzadnje je verovatno to koje spominjes , ugradjivano na apn 6 , ima spoljnu bobinu a na anker ploci ima samo dva namotaja , jedan za svetlo i drugi pobudni , daje cetri varnice za jedan krug i radi u oba smera ali je VRLO je zaj..ano za budzenje na druge masine zbog tacke okidanja. Stavljao sam ih na mz 150 i etz 251 i to najjacu varijantu i odlicno rade. Zovo sto pitas kako bi radilo na dva cilindra ( puh sa bliznac cilindrom) uz malo vestine mozes da stavis DVA pobudna namotaja na isto mesto i sa vbe bobine ces imati vise nego dovoljno struje. Sretno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 145 Napisano Septembar 1, 2009 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan prva slika je paljene sa platinama ctx 12v 80 w koje radi na nsu druga slika je paljene koje treba da montiram a neznam dali je kompletno jeste kompletno je samo ce te zezati momenat okidanja , vidi kako je postavljeno na nekom apn 6 pa to iskoristi kao polaznu tacku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Septembar 1, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan e to vec nisam znao.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lex 17 Napisano Septembar 1, 2009 U prolazu, 93 postova Lokacija: valjevo Motocikl: nsu 175 Pretis Prijavi odgovor kao problematičan Fabricko je zezalo do bola jedno vreme je sve bilo ok i onda katastrofa isprazni se akumulatoru voznji samo stane menjao sam regleri opet isto na kraju sam shvatio da je problem bio u BRAVI ali vec sam ga namontirao ovo magnetno. Ovde imam spoljnu bobinu od auta i nisam primetio da se greje ni masina ni bobina Pravim velike pauze kad vozim ne prelazim vise od 50 km u komadu pa jedno pola sata sat odmora.A sto se paljena kurblanja tice pali na prvu eventualno drugu kurblu sijalice 12v milina .a sad ono jeste za 2t masinu i malo sam se ucviko ali i taj regulator se da nabudziti :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 145 Napisano Septembar 1, 2009 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Fabricko je zezalo do bola jedno vreme je sve bilo ok i onda katastrofa isprazni se akumulatoru voznji samo stane menjao sam regleri opet isto na kraju sam shvatio da je problem bio u BRAVI ali vec sam ga namontirao ovo magnetno. Ovde imam spoljnu bobinu od auta i nisam primetio da se greje ni masina ni bobina Pravim velike pauze kad vozim ne prelazim vise od 50 km u komadu pa jedno pola sata sat odmora.A sto se paljena kurblanja tice pali na prvu eventualno drugu kurblu sijalice 12v milina .a sad ono jeste za 2t masinu i malo sam se ucviko ali i taj regulator se da nabudziti :o moze se lako izvesti i sa regulatorom pretpaljenja. Na osovinuj rotora pretisa ( pod pretposavkom da je rotor crkao jer mu razbucas namotaje i kolektor )nabacis magnet a ispred magneta fiksiras plocu na koju dodju platine i kondenz. i na kraju osovine centrifug. regulator , naravno. Provereno radi odlicno.Jos preradis anker plocu ( napravis novu ) na koju nabacis tri namotaja za svetlo i jedan pobudni , sa magnetom od 80 w struje kolko oces ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lex 17 Napisano Septembar 1, 2009 U prolazu, 93 postova Lokacija: valjevo Motocikl: nsu 175 Pretis Prijavi odgovor kao problematičan i ovako ima struje dovoljno za sijalicu 12v i po mraku se vidi dobro (a i nevozim po mraku ) nego zbog tog navodnog pregrejavanja mozda zbog toga bi trebao razmisliti o toj varijanti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lex 17 Napisano Septembar 2, 2009 U prolazu, 93 postova Lokacija: valjevo Motocikl: nsu 175 Pretis Prijavi odgovor kao problematičan lepo je objasnio ali kad bi mi neko to se nacrtao kao skicu mnogo bi pomogao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Septembar 2, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Motor bi se preporodio da stavis regulator ugla... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 145 Napisano Septembar 2, 2009 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam nesto skapirao ti bi ovo novo paljenje budzio na Pucha koji je dvotaktna masina i ne treba mu centrifug. regulator , samo dodaj ( nabavi ;D ) jos jedan pobudni namotaj ( onaj beli ) i stavi ga u par sa postojecim , jos jedna bobina i radice super. A posto ti na NSU-u vec imas ugradjeno 12 v paljenje sa platinama , evo ti jedan predlog. kod strugara napravis jedan dodatak koji se usrafljuje na magnet kao radapciger za skidanje istog , supalj da moze proci sraf za stezanje , pola tog dodatka kao tomosov radapciger a druga polovina kao kraj NSU-ovog rotora gde dolazi centrifu. reg. , mora biti dobro uradjeno , ne sme da baca. Na dovoljno dugacke srafove postavis jos jednu plocu ispred rotora ( aluminijum 5 mm ) na koju dodju platine. VRLO je bitno da ne poremetis odns rotora i namotaja na statoru ( polozaj magneta rotora u odnosu na namotaj u trenutku okidanja platina , najjaca indukcija ) jer nece raditi dobro. Mozda zvuci komplikovano ali kada bi video gotov sklop sve bi ti bilo jasno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lex 17 Napisano Septembar 2, 2009 U prolazu, 93 postova Lokacija: valjevo Motocikl: nsu 175 Pretis Prijavi odgovor kao problematičan koiko sam skapirao neznam ali redosled bi bio noseca ploca pa namotaji pa magnet pa taj* radapkonus *pa opet ploca pa platine pa regulator Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 145 Napisano Septembar 3, 2009 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan da , redosled je takav , ako resis da radis najbolje da ti ja kod mog stugara napravim taj deo , platices samo njegov rad i postarinu, ti napavis plocu za platine i sklopis , i sve slikas , da se hvalimo ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lex 17 Napisano Septembar 3, 2009 U prolazu, 93 postova Lokacija: valjevo Motocikl: nsu 175 Pretis Prijavi odgovor kao problematičan TO! MERMERISHI Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lex 17 Napisano Septembar 3, 2009 U prolazu, 93 postova Lokacija: valjevo Motocikl: nsu 175 Pretis Prijavi odgovor kao problematičan bogdane imas pp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 145 Napisano Novembar 13, 2009 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan malo slicica za lex-a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lex 17 Napisano Novembar 17, 2009 U prolazu, 93 postova Lokacija: valjevo Motocikl: nsu 175 Pretis Prijavi odgovor kao problematičan deo je stigao planiram montazu za vikend Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Novembar 17, 2009 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj da zaboravis da slikas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Novembar 17, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Nisam bas najbolje razumeo sa slika,jel to na taj nastavak ide breg i poloca sa starog paljenja,a magnet ispod,kako se ta ploca iznad magneta fiksira? pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 145 Napisano Novembar 17, 2009 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Te slike su samo uopsteni prikaz , anker ploca paljenja ide ispod magneta a montira se jos jedna na kojoj su platine. Ova na slici je bila napravljena za etz 251 i to je radilo vrlo dobro i bila je montirana uz pomoc spinglica m-6 i matica. Na pretisu bi se mogle iskoristiti vec postojece rupe sa navojima od stare diname ali u kombinaciji sa manjim magnetom kao sto se ugradjuje na najnovije automatike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...