Dule Bajkom 1 Napisano Avgust 26, 2009 U prolazu, 46 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ST 750 Prijavi odgovor kao problematičan Imam Yamahu Super Tenere 750 i ona na sebi ima točkove sa žbicama, naravno... Obzirom da su mi gume dotrajale i da bih trebao da ih menjam preko zime, to me zanima da li mogu da umesto standardnih sa unutršnjim gumama stavim Tubeless...??? Ovo pitam iz jednog jedinog razloga... U slučaju da dođe do gumi-defekta negde van svake civilizacije, čini mi se da se krpljenje Tubeless-a rešava za pet minuta ''čepovanjem'', dok kod standardnih pneumatika procedura može da potraje prilično dugo, dok se skine spoljašnja, pa, zameni unutrašnja, pa, sve to vrati na motor... A, pri tome ona više nije ni balansirana... Može li neko, ko je već imao iskustva sa ovakvim stvarima da mi da svoje mišljenje o ovome? Pozdrav i hvala svima unapred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6677 Napisano Avgust 26, 2009 Drug član, 3050 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ovako, prvo, koliko mi se cini, tvoj motor nema mogucnost da se na njega stave tjubeles gume. Za voznju po bespucima, tjubeles guma moze da bude i losija od obicne, jer, ako se isprazni i "odlepi" od ivice bandasa, kako je zalepiti u nekoj vukojebini? To je osnovni problem. Sve ostalo je na strani tjubelesa. Tjubeles moze da se cepuje, ali ne uvek. Sta vise, neki vulkanizeri nisu za cepovanje, nego za skidinje i vulkanizovanje tjubeles gume /sa unutrasnje strane, naravno/. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1487 Napisano Avgust 26, 2009 I N S T R U K T O R, 1209 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Da bi stavio tubeles gume na motor moras imati specijalne zbicane felne. To se m oglo sresti kod BMW ili kod stare Honde XL 600, kod tebe na teneri to je nemoguce jer bi ti kroz spoj zice sa felnom iscurio vazduh te ne bi mogao ni da je napumpas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Avgust 26, 2009 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Moze ali mislim da bi previse kostalo da bi se isplatilo raditi na ST http://www.alpinaraggi.it/eng/prodotti.php# Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Avgust 26, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Trebao bi da zamenis tockove.........ja kada idem na put nosim sa sobom unutrasnju gumu u steku jer lako se desi da kada ti se probusi guma otkine se ventil i onda ako nemas drugu najebao si...vulkanizera nadjes alu unutrasnju gumu tesko u nedodjiji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dule Bajkom 1 Napisano Septembar 1, 2009 U prolazu, 46 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ST 750 Prijavi odgovor kao problematičan Da bi stavio tubeles gume na motor moras imati specijalne zbicane felne. To se m oglo sresti kod BMW ili kod stare Honde XL 600, kod tebe na teneri to je nemoguce jer bi ti kroz spoj zice sa felnom iscurio vazduh te ne bi mogao ni da je napumpas. Pa, ako je to jedini problem..., ajd' da smislimo nešto! ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dule Bajkom 1 Napisano Septembar 1, 2009 U prolazu, 46 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ST 750 Prijavi odgovor kao problematičan Trebao bi da zamenis tockove.........ja kada idem na put nosim sa sobom unutrasnju gumu u steku jer lako se desi da kada ti se probusi guma otkine se ventil i onda ako nemas drugu najebao si...vulkanizera nadjes alu unutrasnju gumu tesko u nedodjiji Unutrašnja guma je po mnogo čemu izuzetno rešenje i za obične i za tubelus gume...! Njih svakako valja imati u rezervi... Negde u bestragiji je mnogo lakše ubaciti unutrašnju gumu u tubelus nego je krpiti iznutra... I dalje mislim da je čepovanje jako dobro rešenje u takvim situacijama... Mada sam stek'o utisak da mnogi koji to rade na kraju ne odseku višak koji štrči, pa, se dešava da se čep izvuče! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...