Jump to content

Moto Zajednica

Smederevo - Vladicin Han, ali zanimljivijim putem

Recommended Posts

• U prolazu, 61 postova

Pozdrav drustvo,

Evo doslo vreme da ponovo posetim rodbinu i prijatelje u Vladicinom Hanu, posto sam prosli put isao autoputem i stigao tamo za dva i po sata, sada sam, posle puno sati provedenih na ovom forumu, odlucio da putujem dole na malo zanimljiviji tj. bajkerski nacin. U glavi imam sledecu rutu koja je naravno promenjiva i svaki komentar, predlog ili savet je vise nego dobrodosao, narocito posto mi je ovo prvo duze putovanje motorom. Planiram da krenem u subotu 29.08. a ruta je sledeca: Smederevo - Pozarevac - Gradiste - Golubac - Donji Milanovac - Negotin - Zajecar - Knjazevac - Pirot - Vlasotince - Vladicin Han.

Interesuje me sta vi mislite o ovoj ruti i da li biste mi predlozili neku izmenu, na primer zbog kvaliteta puteva ili neke dobre klope itd. A da, planiram da krenem rano ujutro i da stignem dole kasno uvece uz puno pauza, i naravno, idem mojim Strsljenom  ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 197 postova
  • Motocikl: Kawasaki VN800A

Ruta ti je odlichna...priroda, pa Tresibaba, krivinke...samo je put malko loshiji od Pirota do Vlasotica

Vidimo se u Vlad. Han

ZZ

• Bona Fides, 1310 postova
  • Motocikl: http://www.motoscout.de

Moj predlog je da u Negotin ne ides iz Donjeg Milanovca vec da na izlasku iz D. Milanovca, kad predjes most preko rukavca Dunava, skrenes levo i u Negotin dodjes preko Kladova. Na ovaj nacin ces proci celu Djerdapsku klisuru odnosno njen najlepsi deo za voznju a i stanje asfalta je na tom pravcu daleko bolje nego na deonici D. Milanovac-Negotin. Razlika u kilometrazi je zanemarljiva ali voznja niz Dunav je neodoljiva ;)

• U prolazu, 61 postova

ZZ, vidimo se u Hanu, ja sam uglavnom u swiss kafeu,

Vladica69, nije fer, nema nigde Igorovog Hana  >:( Proslog meseca smo sa burazerom krenuli motorima iz Hana na Vlasinsko Jezero na kafu, nismo imali pojma da izmedju Surdulice i Promaje prepravljaju put pa smo 5 kilometra vozili po prasini i kamencicima na kojima su se motori ponasali kao na ledu. Gore smo doneli odlluku da se ne vracamo istim putem nego da idemo preko Crne Trave ... Vlasotinca pa Grdelickom klisurom nazad, put je bio pun pogodak, hiljade krivina, dobar put, malo saobracaja, tako da smo otisli na kafu i presli skoro 150 kilometara. Kada smo se vratili bili smo kao drogirani i samo smo se smejali tako da su svi pokusaji zena da se raspravljaju s nama pali u vodu. Pao je dogovor da u nedelju idemo na isti put (valjda su asfaltirali onu deonicu) ali da vise vremena provedemo na Vlasini. 

kochaMatori, ruta izmenjena, na izlasku iz Mladenovca skrecem levo i u Negotin dolazim preko Kladova

Hvala ljudi,

a jel zna neko koliko otprilike ima kilometara ova ruta (bas sam neki putnik, planiram put a nemam pojma koliko km treba da vozim) ? i ljudi preporucite neko mesto sa dobrom klopom, treba izdrzati ovoliko put a ja mnooogo volim da jedem

• Drug član, 1947 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

a jel zna neko koliko otprilike ima kilometara ova ruta (bas sam neki putnik, planiram put a nemam pojma koliko km treba da vozim) ? i ljudi preporucite

http://www.viamichelin.com/viamichelin/gbr/dyn/controller/Itineraires

Ovde mozes da napravis svoju rutu i videces koliko je km. Cak vidis i kakvi su putevi, koliko ti vremena treba cak i izmedju pojedinih mesta, kolika je udaljenost izmedju gradova.Ma sve sto ti treba. Meni je omiljeno  kad pise: vozite vec 2 sata,odmorite malo :)

• U prolazu, 61 postova

Hvala bopk, samo me viamichelin iz Pirota vraca do Nisa pa tek onda autoputem do Vlasotinca, cak i kada ukucam preko Babusnice. Jel to zbog toga sto je bas los put ili sam ja lose podesio setingse

• Bona Fides, 1310 postova
  • Motocikl: http://www.motoscout.de

.... 

kochaMatori, ruta izmenjena, na izlasku iz Mladenovca skrecem levo i u Negotin dolazim preko Kladova

....

verovatno lapsus: na izlasku iz Donjeg Milanovca, tacnije nakon 2-3 km od izlaska iz grada precices preko mosta. na kraju tog mosta (videces i putokaz) skreni levo - taj put je neposredno pored Dunava i vodi kroz Djerdapsku klisuru do Kladova. Beograd - Kladovo, tim putem (djerdapskom magistralom) je 265 km a laganom voznjom sa par zaustavljanja (fotkanje, kafica...) mozes ga preci za 3 do 3 ipo sata.

Ako dobro doruckujes i odlucis da rucas u Kladovu mogu da ti preporucim:

restoran kod Jovceta - centar Kladova u ulici koja je setalisna zona. meni: pica i sl.

restoran kod Edija - malo zavuceno u stambenom kvartu Kladova pa bi morao bar dva tri puta da pitas prolaznike (svi znaju). meni: rostilj, pecenje...)

Kladovo - Negotin je nekih 50-tak km. Ako odlucis da rucas u Negotinu pitaj Ribolovca za preporuku.

A ne bi bilo lose da proucis pa i da odstampas spisak DRUMSKIH KAFANA preporucenih u ovoj temi:

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=16286.0

tu nema greske ;)

Srecno i uzivaj.

• Integrisan, 8365 postova

Moj predlog je da u Negotin ne ides iz Donjeg Milanovca vec da na izlasku iz D. Milanovca, kad predjes most preko rukavca Dunava, skrenes levo i u Negotin dodjes preko Kladova. Na ovaj nacin ces proci celu Djerdapsku klisuru odnosno njen najlepsi deo za voznju a i stanje asfalta je na tom pravcu daleko bolje nego na deonici D. Milanovac-Negotin. Razlika u kilometrazi je zanemarljiva ali voznja niz Dunav je neodoljiva ;)

Apsolutno odlican predlog! Ceo krug sam provezao prosli petak (inace, moj licni rekord 660km u jednom danu, samo oko 50km auto-puta  :D) i stanje asfalta na relaciji D.Milanovac-Kladovo-Negotin je perfektno, dok je put pored Peka (D.Milanovac-Majdanpek-Negotin) u jako losem stanju, ali su predeli fenomenalni i put je ipak izazov za voznju enduro motora ;).

Sta reci - valja mozda proci oba pravca (odlazak i povratak?).

• Drug član, 1142 postova
  • Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo

Lepo si sve zamislio,uz prethodne sugestije i moj predlog da iz Pirota slobodno možeš preko Babušnice u Vlasotince, kreni. Zaboravi navigaciju nego priupitaj uzptu i ne žuri, ovo je tura za uživanje a ne jurcanje. Priroda  je predivna a put zahtevan sa puno krivina i uglavnom dobrim asfaltom. Skoro sam pregazio pa pogledaj "MOJA OMILJENA SLIKA"

• U prolazu, 61 postova

Hvala momci,

Kafane ubacene u tefter. Taman poceo da citam temu o kafanama kad u prvih nekoliko postova moja omiljena pecenjara MB, a ja danas tamo poslovno vodim neke amere na rucak  ;D. Mislim da bi od gazde trebalo da dobijem besplatno pice posto sam do sada vodio pedesetak amera na jagnjetinu i pojeli smo jedno osrednje stado tamo. Kada god ih ponovo vidim oni pocinju da pricaju o spinning lamb a oci im cakle kao klincima u poslasticarnici.

Komsa, pregledao sam slike i ponovo promenio plan i umesto autoputa Nis - V.Han idem preko Pirota, Babusnice i Vlasotinca. A gde ste nasli onaj vodopad?

• Drug član, 1947 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Hvala bopk, samo me viamichelin iz Pirota vraca do Nisa pa tek onda autoputem do Vlasotinca, cak i kada ukucam preko Babusnice. Jel to zbog toga sto je bas los put ili sam ja lose podesio setingse

Sad sam probao ja i stvarno nece nesto. Ranije je moglo. Sad daje samo jednu prolaznu tacku izmedju starta i cilja  ??? .

Vodopad imas kad iz Knjazevca ides prema Pirotu. Bice ti sa desne strane  i vidi se sa puta. Zove se Bigarski vodopad zbog bigarskog kamenja (onaj supljikavi za fontane).

Sad sam probao ja i stvarno nece nesto. Ranije je moglo. Sad daje samo jednu prolaznu tacku izmedju starta i cilja  ??? .

Vodopad imas kad iz Knjazevca ides prema Pirotu. Bice ti sa desne strane  i vidi se sa puta. Zove se Bigarski vodopad zbog bigarskog kamenja (onaj supljikavi za fontane).

Put od Knjazevca do Pirota, preko Kalne i Temske je odlicna ruta. Sam put je ok, a pored vodopada, pravi dozivljaj je i voznja podno Stare planine kroz super predele i autenticna sela.

Preporuka.

• Drug član, 1142 postova
  • Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo

Vodopad je na desnoj strani od Knjaževca ka Pirotu. Videćeš malu livadicu posle klisure i nekih krivina.

• U prolazu, 61 postova

Pozdrav drugari,

Evo me vratio sam se posle moje do sada najbolje voznje. Prvo da se zahvalim svima na predlozima, koje sam sve prihvatio, a narocito Darku koji mi je pozajmio kofer koji je odlicno odradio svoj posao. Tacna duzina rute Smederevo - Vladicin Han je  583 kilometra i presao sam je za 12 sati uz dosta pauza za slikanje, kafice i klopu. Planiram da malo kasnije okacim slike, samo da napravim selekciju.

• U prolazu, 61 postova

Evo kao sto sam obecao, posto prvi put postavljam slike valjda sam uspeo da adekvatno smanjim velicinu itd. Izabrao sam dvadesetak meni najzanimljivijih.

Krenuo sam u pola sedam ujutru iz Smedereva. Izvukao sam zenu iz kreveta u spavacici da dodje do ulice da me slika. Toliko joj se spavalo da je pokusala da me poljubi za srecan put ali preko kacige. Skinuo sam kacigu da me poljubi, da me ne bije maler, slikala me pa sam krenuo, po izuzetno prijatnom vremenu za voznju. Obilaznicu oko Smedereva sam prosao po hiljaditi put posto tuda prolazim svaki dan na posao ali reko da i vama pokazem posto je odlicna za brzu jutarnju voznju i budjenje. Uslikao sam i visoke peci gde zaradjujem svoj lebac nasusni, (dobro ne radim bas na visokoj peci, ali malo da se pravim vazan). Dakle, vozim preko smederevskih sela, Pozarevac zaobilazim i krecem prema Gradistu. Prvi put stajem kod Golubca gde jedem sendvic i uzivam u pogledu da golubacku tvdjavu.

post-7563-12879048482422_thumb.jpg

post-7563-12879048482981_thumb.jpg

post-7563-12879048483608_thumb.jpg

post-7563-12879048484125_thumb.jpg

post-7563-12879048484599_thumb.jpg

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Da ne bismo dzabe sekli i prebacivali teme, molim te da o svom putovanju otvoris posebu temu u Putopisima.

Ovde ostavi samo link na tu temu.

Hvala!

da li si možda prošao putem negotin-majdanpek-požarevac i ako jesi u kakvom je stanju?

Prosao sam ja pre par nedelja: put je u losem stanju. Negotin-Majdanpek je za nijasnu bolja deonica, ali je sve zajedno lose.

Having said that, za enduro motor put je odlican! Veoma lepi predeli, nema mnogo udarnih rupa, vec su u pitanju neravnine od zakrpa na putu. Oprez: ima rizle u krivinama!

• U prolazu, 20 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

da li si možda prošao putem negotin-majdanpek-požarevac i ako jesi u kakvom je stanju?

Prosao sam ja pre par nedelja: put je u losem stanju. Negotin-Majdanpek je za nijasnu bolja deonica, ali je sve zajedno lose.

Having said that, za enduro motor put je odlican! Veoma lepi predeli, nema mnogo udarnih rupa, vec su u pitanju neravnine od zakrpa na putu. Oprez: ima rizle u krivinama!

hvala za inf

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja