TOMOS sm 0 Napisano Avgust 25, 2009 U prolazu, 34 postova Prijavi odgovor kao problematičan nisam to nigde procitao..nznm... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Avgust 25, 2009 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Ta masina koja je u Tomosu ugradjuje se u tri motora: Yamaha XT125r/x, YBR i na tom Tomosu. Ja sam imao YBR i za 9 meseci sam presao oko 10000km, masina je i dalje radila besprekorno i bez greske. Ko me poznaje zna kako sam je terao... U YBR-a se ugradjuje dugo godina i prelazi puno km tako da je proverena... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TOMOS sm 0 Napisano Avgust 25, 2009 U prolazu, 34 postova Prijavi odgovor kao problematičan da, to stoji... a jel jak motor? msm gledam da su sach i qingqi imaju par konja vise, al mislim da tomos bolje vuce? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Avgust 25, 2009 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan To ti je relativna stvar, zavisi sta si pre toga vozio . Ja sam sa skutera od 50ccm presao na YBR i bila mi je bas lepa promena dok mi nije postao slab vec posle manje od mesec dana . YBR sa elektronskim ubrizgavanjem ima oko 10ks i vuce solidno, ide do 100kmh. Potrosnja mu je bila oko 2.5 pa do 4l, zavisi od voznje. E sad, XT i Tomos imaju nesto vise konja pa verovatno i malo bolje vuku, a potrosnja bi im mogla biti veca za oko 0.5l. Ako mozes probaj te motore pa vidi sta ti najbolje lezi. Mada kao sto su ti savetovali kolege pre mene, bilo sta da kupis neces pogresiti jer ces verovatno posle godinu dana traziti nesto jace pa gledaj da sto manje izgubis pri prodaji kasnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TOMOS sm 0 Napisano Avgust 25, 2009 U prolazu, 34 postova Prijavi odgovor kao problematičan pa to mi je prvi motor, tako da koj god da probam meni ce biti do jaja prvi put al ocu da uzmem onaj koj ce me zadovoljavati i posle mesec dana... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dimac 987 40 Napisano Avgust 25, 2009 Drug član, 1372 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan To neces moci da nadjes u klasi 125 4t . Ako si pocetnik savetujem ti da ne preskaces klase i da budes strpljiv, ima vremena i za jace motore... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TOMOS sm 0 Napisano Avgust 25, 2009 U prolazu, 34 postova Prijavi odgovor kao problematičan naravno, krecem od 125 to je sigurno...a dokle cu stici, boze zdravlja !! samo da ja uzmem dobru ovu prvu masinu, ako od 125 moze biti masina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Avgust 26, 2009 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Dvotaktnu 125, enduro, hard enduro,ti uzmi, i garantujem ti da ti nece dosaditi bar godinu dana..Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TOMOS sm 0 Napisano Avgust 26, 2009 U prolazu, 34 postova Prijavi odgovor kao problematičan koj nov dvotaktni do 2000e?? danas videh MZ 125supermoto, odlican motor !! mada ne verujem da jos uvek ima da se nadje nov. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano Avgust 26, 2009 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan MZ je zatvorio ove godine fabriku, a motori od proteklih godina nisu u tom cenovnom rangu (ako si mislio na nov MZ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TOMOS sm 0 Napisano Avgust 26, 2009 U prolazu, 34 postova Prijavi odgovor kao problematičan de su bas sad nasli da se zatvaraju video sam jedan '02 1400, mada nekako male gume, al mnogo dobro vuce valjda ce ih kasnije jos prodavati... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano Avgust 27, 2009 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Da vuche dobro vuche. Ali ima jedno veliko "ali", MZ-jci (mislim na nove ne na ETZ-a i slichno) su kod nas chista exotika. Ja sam u srbiji video 1. Shta ako mu se nesto ne daj boze desi, ko ce to da sredjuje, gde nabaviti delove i slichno. Inache ja obozavam MZ kao brand. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Avgust 27, 2009 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan A nije mi jasno zasto mora nov?? Mislim bez uvrede, ali to je bacanje para.. ako vec oces uzmi neki novije godiste i to je to... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TOMOS sm 0 Napisano Avgust 27, 2009 U prolazu, 34 postova Prijavi odgovor kao problematičan tacno je to za MZ i za delove, jbg... prvi mi je motor a sa novim cu biti siguran sta sam uzeo... na 4t je mnogo lepsi zvuk a koliko znam 2t vise trosi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Avgust 27, 2009 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan al zato ideeeee mnogo bolje od 4t... a od zvuka nemas nista osim licnog zadovoljstva... (samo da ne krene rasprava sta se vise kvari itd)... 125 4t ce ti jako brzo dosaditi, 2t moze da se pokvari a i ne mora ako je dobro odrzavan ali bar nece dosaditi... moj drug je kupio apriliu rs 125 2001god za nekih 2300-2500eur ne secam se tacno, ako je bude prodavao sledece godine ne verujem da ce izgubiti puno para... po mom misljenu kupiti nov motor za prvi je bacanje para... ti odluci... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Avgust 27, 2009 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se da je bacanje para... Uostalom trosicemalo vise, nista drasticno, ali ice, ako ne i duplo bolje... A dvotaktni motor je toliko prost za popravljanje, da sam ja, gimnazijalac, bez ikakvog iskustva osim onog sto sam procitao na netu, zamenio klip karike,sklopio sve,i sad mi motor pici kao lud, ali ja bas volim da prckam, tj da se igram majstora, sto bi rekli drugovi:))))) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
enco 52 Napisano Avgust 27, 2009 Svrati ponekad, 327 postova Prijavi odgovor kao problematičan ja ti predlazem isto dvotaktni ...moj derbi je isao bolje od tomosa a imao je 80ccm cak je i maistor vozao tomos ai kaze d aje puno zivlji derbi ...imao je i kn filter i zvuk lud...ja sma g aprodao i sada uzeo nesto od 660..ali milina bio lagan po sumi ma svuda 90 kg imao...rekao sma ti drug ima ja sma mu stavio na net kaze da bi ga spustio jos ...ja sma na primer moj platio bio 1400 a prodao ga hitno za 1250 je rmi trebala lova iako sma mu sve novo stavio znaci da mi nije bilo hitno ne bi izgubio nista tu normalno ne racunas odrzavanje koje je sastavni i normalni deo ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TOMOS sm 0 Napisano Avgust 27, 2009 U prolazu, 34 postova Prijavi odgovor kao problematičan nista od 2t, samo 4t ne bih voleo da mi se kvari, a to da ce mi dosaditi [ni ne ocekujem da se zadovoljim sa 125 niti da ga dosta vozim po sumama i off road terenima] tako da je ok 4t, ionako planiram da idem na vece kubikaze.. al nekako me sve vise ubedjujete da uzmem polovan ) koj dobar polovan supermoto do 125ccm moze da se nadje? al da nije stariji od, recimo, '05 '06...do recimo 1500e [+/- 150] Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Avgust 27, 2009 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan ok, neces 2t... uzmi qingqi od zloce87 i ne razmisljaj vise... ili neki od 200... mislim da neces pogresiti...malo trosi, jos uvek nisam cuo da je nekom rikn'o agregat, a te decije bolesti, tipa srafovi sijalice su gluposti koje se rese cas posla... jos jednom uzmi od zloce87 i neces se pokajati... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
r3d 0 Napisano Avgust 27, 2009 U prolazu, 81 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Tomos ne znam kako ide, nisam ga probao...ali izgleda za 10!!! Prednja viljuska je debela, odlicna. Skoro je jedan momak kupio tomosa u b.luci, gde kosta 2250e obicna verzija i dosta ga njaka vec 2 meseca (mladi stunter ), bez ikakvih problema! Mene je motor kupio izgledom, a kako ide to me ne zanima, ne kupuje se 125-ica da ide ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TOMOS sm 0 Napisano Avgust 27, 2009 U prolazu, 34 postova Prijavi odgovor kao problematičan ne mogu jos 200kubika, za pola god cu imati 18 leta... a sto se tice tomosa, odlicno izgleda, mada ima i lepsih al ne bitno.. a jel verzija sa akrapovichem puno skuplja? uglavnom vidim da na netu svi imaju akrapovich.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Avgust 27, 2009 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Zasto bezis od dvotaktnih motora??? To su bre zablude da se cesto kvari, pa ljudi, ko svaku brzinu tera u crveno, i 4t brzo crkne... Pa koliko ljudi ima kao ja sto voze 2t motore od 20 godina, ej 20 GODINA, pa nema sta da se cacka, to bre sve mehanika prosta takoreci svaki majstor sa 2 srafcigera i 2 kljuca ga moze popraviti!!! A za 1500 evra da kupis nov ili motor od 2005god, tesko... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TOMOS sm 0 Napisano Avgust 27, 2009 U prolazu, 34 postova Prijavi odgovor kao problematičan ova tema odavno otisla u off, ovde se o svemu prica samo ne o TOMOSu sm 125... bolje da sam stavio naziv, SM125 do 2000e... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TOMOS sm 0 Napisano Avgust 29, 2009 U prolazu, 34 postova Prijavi odgovor kao problematičan danas zvao moto trade, tomos sm 125 je 190 000din i to bez akrapovicha, kako rece neki gospodin sa kojim sa pricao [koj pri tom ne zna ni sta je akrapovich a ni sta je auspuh uopste] Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
r3d 0 Napisano Avgust 29, 2009 U prolazu, 81 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan A sprint apollo 1500e na snizenju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...