Bivši forumaš 14980 Napisano Octobar 14, 2019 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 52 minuta, bocca_bastard je napisao: Joj uzasa. Kao malaricni komarac Isao medo kroz sumu i vidio na vrhu drveta kruske veliku i socnu krusku. Skako, tresao drvo, ali se nije uspjeo domoci kruske. Onako umoran krene dalje i gundja: Ma koji ce mi kurac, kada ne valja. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Octobar 14, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Branko,Branko ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanče019 239 Napisano Octobar 14, 2019 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: Vidikovac Motocikl: KTM 790 Adv Prijavi odgovor kao problematičan Kolege, da li je neko imao prilike da testira Putoline ulje? Jedan prijatelj iz Bugarske, koji je inace moto mehanicar i vozi KTM-a (kako on kaze silom prilika je postao moto mehanicar ), mi je preporucio Putoline ulje (Putoline nanotech 10w60) u kombinaciji sa Bardahl aditiviom "full metal". 1L ulja je oko 17.5e (nije malo znam) ali po njegovim recima vredi svaki euro. U planu mi je da skoknem do Vidina (jer u Srbiji nisam nasao da neko prodaje) i testiram ga, ako niko drugi nije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14541 Napisano Octobar 14, 2019 moto merkat °°, 4899 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Dobra cifra za jednu zamenu tj 7l ulja 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Octobar 14, 2019 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, bocca_bastard je napisao: Pricamo o TDM-u, a ne od r1200gs Ja bih bas voleo da imam jedan lep TDM. A cekaj, vec sam ga imao Imao sam ga i ja, pa bih oprt volio imati jedan da nabudzim za moju dusu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1779 Napisano Octobar 14, 2019 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Kolege, da li je neko imao prilike da testira Putoline ulje? Jedan prijatelj iz Bugarske, koji je inace moto mehanicar i vozi KTM-a (kako on kaze silom prilika je postao moto mehanicar ), mi je preporucio Putoline ulje (Putoline nanotech 10w60) u kombinaciji sa Bardahl aditiviom "full metal". 1L ulja je oko 17.5e (nije malo znam) ali po njegovim recima vredi svaki euro. U planu mi je da skoknem do Vidina (jer u Srbiji nisam nasao da neko prodaje) i testiram ga, ako niko drugi nije Mislim da ce sa tim uljem da radi kao podmazan. Sent from my SM-A705FN using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanče019 239 Napisano Octobar 14, 2019 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: Vidikovac Motocikl: KTM 790 Adv Prijavi odgovor kao problematičan Jeste dobra cifra, to mi najvise stvara dilemu Mada ako cu moci bezbriznije da vozim po autoputu onda mozda i vredi Inace on je na tom ulju nabio 140k na KTM 990 adv, motor radi kao sat (prosli smo zajedno Albaniju ove godine) tako da ima pokrice za pricu, takodje dosta bugarski TDM-ova koje on odrzava koriste ovo ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Octobar 15, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Nisam nikada cuo za to ulje. Kupi, probaj, ne potpisujes ugovornu obavezu na 5 god. Ako ti se ne svidja ili ne mozes da ga finansiras, promenis na nesto jeftinije. Mada 17,5€ mi mnogo skupo zvuci. Sigurno je dobro ali je definitivno preskupo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ml3000 2 Napisano Octobar 15, 2019 U prolazu, 4 postova Lokacija: BIH Motocikl: dr650 Prijavi odgovor kao problematičan ljudi pozdrav vidim da ste ljubitelji TDM motora,pa da vas pitam,dali da stavim ove gume na tdm i da ga prefarbam u crno komplet i da stavim natpise da ga malo napucam nešto mad max varijanti,imali neko iskustva sa tim gumama na tdm-u.hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Octobar 15, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan @ml3000 mozes staviti, nece mu biti nista samo ce da bruji jako kada vozis na asfaltu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Best 10417 Napisano Octobar 15, 2019 Drug član, 508 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Magna vf 750C Prijavi odgovor kao problematičan pre 16 minuta, ml3000 je napisao: ljudi pozdrav vidim da ste ljubitelji TDM motora,pa da vas pitam,dali da stavim ove gume na tdm i da ga prefarbam u crno komplet i da stavim natpise da ga malo napucam nešto mad max varijanti,imali neko iskustva sa tim gumama na tdm-u.hvala Drugar pre tri godine stavio, našao povoljno a i muka ga naterala. Pri kočenju na asfaltu nije baš bio zadovoljan, a i brujanje mu se nije svidelo. Nakon nedelju dana izpozajmljivao novce i kupio Metzeler Z6. Mada, bliži se zima, sneg . . .možda ti nije loša ideja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WoodyRider 817 Napisano Octobar 15, 2019 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Japanski Prijavi odgovor kao problematičan Pre 21 sati, bocca_bastard je napisao: Ali svi trose svaki tdm trosi ulje Boco, mala ispravka: svaki TDM 850 trosi ulje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Best 10417 Napisano Octobar 15, 2019 Drug član, 508 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Magna vf 750C Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, WoodyRider je napisao: Boco, mala ispravka: svaki TDM 850 trosi ulje Moj ne troši ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Octobar 15, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, Best je napisao: Moj ne troši ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Best 10417 Napisano Octobar 15, 2019 Drug član, 508 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Magna vf 750C Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, ThePainkiller je napisao: Dobro, aj nek ti bude. . . . i još nešto, NE prodajem ga! Ostaje kod mene dok ne bacim kašiku, a ovi moji posle kako hoće. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Octobar 15, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, Best je napisao: Dobro, aj nek ti bude. . . . i još nešto, NE prodajem ga! Ostaje kod mene dok ne bacim kašiku, a ovi moji posle kako hoće. Ma opušteno, kolega, što si tol'ko neurozan... Svi mi znamo da TDM-ovi 850-ke troškaraju ulje, neki manje, neki više, neki se voze samo do pijace, a neki prelaze i desetine hiljada kilometara godišnje... Mi (bivši i sadašnji TDM-aši) međusobno zbijamo šale na tu temu od kada je i TDMova, nemoj odma da se nađeš uvređen... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ml3000 2 Napisano Octobar 15, 2019 U prolazu, 4 postova Lokacija: BIH Motocikl: dr650 Prijavi odgovor kao problematičan 35 minutes ago, Best said: Drugar pre tri godine stavio, našao povoljno a i muka ga naterala. Pri kočenju na asfaltu nije baš bio zadovoljan, a i brujanje mu se nije svidelo. Nakon nedelju dana izpozajmljivao novce i kupio Metzeler Z6. Mada, bliži se zima, sneg . . .možda ti nije loša ideja. ovo brujanje mi ne smeta,a ovo kočenje trebao bi prvo da isprobam oprezno pa da vidim o čemu se radi koliko je bezbedno,kako je rekao pokojni manda u filmu ljepa sela ljepo gore,može i na igranku a može i za plug,tako da sa vlašiča od ovaca da malo skoknem i na jadransku magistralu,da se koja dalmatinka provoza 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Best 10417 Napisano Octobar 15, 2019 Drug član, 508 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Magna vf 750C Prijavi odgovor kao problematičan pre 29 minuta, ThePainkiller je napisao: Ma opušteno, kolega, što si tol'ko neurozan... Svi mi znamo da TDM-ovi 850-ke troškaraju ulje, neki manje, neki više, neki se voze samo do pijace, a neki prelaze i desetine hiljada kilometara godišnje... Mi (bivši i sadašnji TDM-aši) međusobno zbijamo šale na tu temu od kada je i TDMova, nemoj odma da se nađeš uvređen... Ma jok neurozan, i ne ljutim se. Retko kad prelazim 130km/h, ne vozim u obrtajima, ulje menjam na 5k i stvarno nemam taj problem. Zbog Vaših priča da TDM oće da potroši ulje, uvek imam 1L u koferu, i nikad mi nije zatrebao za ovih 6g koliko ga teram. A šale su uvek dobro došle, inače ubi dosada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Octobar 15, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, Best je napisao: Retko kad prelazim 130km/h, ne vozim u obrtajima, Eto, sam si sebi dao dogovor zašto nisi primetio potrošnju. Vozi TDM-a na autoputu negde oko 140-150 i da vidiš kako će da posrče ulja... TDM850 do 120 km/h ne troši ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Best 10417 Napisano Octobar 15, 2019 Drug član, 508 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Magna vf 750C Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, ThePainkiller je napisao: Eto, sam si sebi dao dogovor zašto nisi primetio potrošnju. Vozi TDM-a na autoputu negde oko 140-150 i da vidiš kako će da posrče ulja... TDM850 do 120 km/h ne troši ulje. Znači nisam lagao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoxxx69 132 Napisano Octobar 15, 2019 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Fazer 600, TDM 900, XT 1200Z, BMW K1600 GTL Prijavi odgovor kao problematičan Drugari... molim vas pomoć. Moram hitno da prodam moju 900-ku koja je kod mene tek 5 godina, pa u tom smislu ako znate nekog da je zaintersovan molio bih da razglasite... Cena je nesto oko čega se da razgovarati. Motor je u odlčnom stanju potpuno tehnički ispravan, registrovan do 07.2020. god.. Kupljen u Srbiji, prva registracija 2006 god. Motor je maženi i pažen, redovno servisiran i sve je rađeno po servisnoj knjižici na vreme, ide sa koferima - zadnji astra 48l (staju dve kacige) i bočni kappa K33. od opreme ima još povišeni vizir, slajdere i maglenke! Potrebno je uraditi mali servis, gume su odlične, zadnja je zamenjena u avgustu. Ima par ogrebotina ali nista strašno. Kontakt Zoran 0604830620 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ml3000 2 Napisano Octobar 16, 2019 U prolazu, 4 postova Lokacija: BIH Motocikl: dr650 Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, Astral said: @ml3000 mozes staviti, nece mu biti nista samo ce da bruji jako kada vozis na asfaltu. astral hvala i kako si zadovoljan sa tdm, koji su najčešči kvarovi,šta da očekujem koje troškove Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Octobar 16, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 38 minuta, ml3000 je napisao: astral hvala i kako si zadovoljan sa tdm, koji su najčešči kvarovi,šta da očekujem koje troškove Samo nemoj Astrala pitati za troškove oko TDMa... Ako ti on kaže koliko ga je koštao njegov remont TDMa, ti ćeš svog odma da prodaš... Edit: Da ne bude da samo zbijam šale u temi, a da nisam konstruktivan... Evo i (ozbiljnog) odgovora na tvoje pitanje: Tdm je svestran motor, pravljen za sve, ali ni za šta specijalno, tj. može se sa njim lepo putovati, čak i u dvoje on lepo ide i udoban je. Nema neki "vau" faktor, tj. poprilično se predvidljivo ponaša na gasu, lepo i ravnomerno povlači. Ako je sve ispravno na njemu, potrošnja bi trebala da je oko 5-5,5 L za 4tx verzije, nešto malo veća potrošnja za starije 3vd (4cn) modele. 900-ku ovom prilikom neću da poredim i uzimam u razmatranje, jer je to potpuno drugačiji koncept (skoro) po svemu od ostale braće TDM-ova... Kočnice su dobre, (opet pod uslovom da je sve ispravno). Od mana, tj. mogućih kvarova bih izdvojio nesretni zadnji amortizer (4tx verzije) koji je kilav, mrljav i ako se ne podesi kako treba i preoptereti, dolazi do curenja i upropaštavanja amortizera očas posla. A drugi nema "ni za lek". Ako i nađeš polovan negde, taj je već na samrti, osim ako slučajno nje remontovan (a i to niko osim Djunte više ne radi) pa da onda može da se kaže da je ok. Takođe, prednji diskovi su vrlo skupi u original izvedbi, kineski mogu da se nađu poprilično jeftino i par kolega ovde iz teme imaju pozitivne utiske sa njima. Ja sam ih imao nešto jako kratko na starijem 3vd modelu, i nisam kompetentan da ih kometarišem. Kod 3 vd modela, pumpa goriva je slaba, vrlo često membrana rikne i onda se karbovi teško (ili nikako) dopremaju gorivom, pa tu onda nastaje muka živa sa paljenjem motora ujutru, dolazi i do trzanja itd... Takođe, kod starijih (3vd) modela, menjač ima "dečiju bolest" sa trećom brzinom, tj. prihvati su lošije "okaljeni" i dolazi do potrošenosti uklopnog zupčanika, pa motor počne, prvo da trza u trećoj, pa potom počne i da ispada iz treće brzine. Tu boljku su rešili tek na poslednjoj varijanti 4tx modela (od 1999-2001. god). Eto, otprilike ti je to-to... Ako imaš još neka pitanja - ti pitaj... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7681 Napisano Octobar 16, 2019 Drug član, 2944 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan @ml3000 Gde si nasao te gume i posto su? Послато са Redmi 4X помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Octobar 16, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan 44 minutes ago, ml3000 said: astral hvala i kako si zadovoljan sa tdm, koji su najčešči kvarovi,šta da očekujem koje troškove Troskovi redovnog odrzavanja su minimalni. Prilicno isti kao i za bilo koji drugi motocikl. Delova ima i polovnih i novih (kedo.de). Prilicno je popularan model i pravljen u vise generacija tako da pase sto sta i od ranijih modela. Nema decijih bolesti. Potrebno je samo da bude ispravan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...